13. 4. 2012 Superliga (19) KOMENTÁŘŮ

Oni jsou sice jako Real, ale Mourinha máme my, říká Martin Tokoš

 



Vítkovice si po roční pauze opět zahrají o mistrovský titul. Náročnou sérii s Chodovem zvládli svěřenci Radomíra Mrázka ukončit na pražském Jižním Městě v šesti duelech. Po čtvrtečním vítězství 9:6 slaví postup do superfinále.

„Vůbec jsme si nepřipouštěli, že máme mečbol, nebo že na zápasy vedeme. Říkali jsme si, že stav je 3:3 a dnes bezpodmínečně musíme vyhrát,“ říká jeden z hrdinů zápasu Lukáš Hájek, který společně se Zdeňkem Žákem v průběhu druhé třetiny připravil rozhodující náskok svého týmu.

Ve chvílích, kdy Chodov dobýval branku Lukáše Součka, se vítkovická dvojice dvakrát dostala do rychlého kontru. „Určitě to bylo snadnější zakončení, když jsme šli dva na jednoho,“ říká Hájek. „Urvali jsme to srdíčkem a díky gólmanovi,“ dodal jeden z hrdinů zápasu.

Lukáš Hájek právě otevřel skóre šestého semifinále

Ke dvěma Hájkovým gólům přidal další tři trefy do černého Martin Tokoš. „První třetina se nám zdála až moc lehká. Byli takoví odevzdaní, stačilo nám jen dobře bránit na začátku,“ říká vítkovický forvard. „My věděli, že když hrajeme to, co máme, tak nás neporazí. Akorát jsme si to sami na konci zdramatizovali. Ale nakonec je to šťastné vítězství – máme finále,“ smál se Tokoš.

Jeho první gól padl po teči Poláškovy polostřely, kterou usměrnil za Binderova záda. Chvíli předtím se Tokoš dostal do rozmíšky s Radimem Cepkem. „On tam pořád něco říkal, ani nevím co, to je jeho věc. Ale to nehrálo roli. My jsme ukázali, že jsme florbalovější,“ dodal jeden z nejnebezpečnějších vítkovických hráčů.

Následné pozápasové oslavy si Tokoš užíval. „Oni si myslí, že nakoupí hráče jako Real Madrid. Jenže nemají Mourinha. Toho máme na střídačce my,“ poděkoval trenéru Mrázkovi.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • georg napsal:

    za stavu 1:8 jsem to přestal sledovat přes on-line, ale pochvíli mi to nedalo a když jsem viděl viděl to dotahování, málem se mi srdce zastavilo, doufám že to nechcete opakovat v Superfinále, to by mě asi z haly odnesli nohama napřed :-))). A teď vzhůru na Tatran

  • fyzička napsal:

    pochvala od tokoše směrem k mrázkovi je zcela na místě – asi jeden z nejlepších koučů, který je schopen tuto krásnou hru posunovat dále, trenér, kterému nejde prvoplánově o kanadu a vítězství za každou cenu, trenér, který má systém a úspěšně jej dokáže aplikovat na hřišti prostřednictvím hráčů, které zpravidla zná dlouhou dobu a dokáže je vhodně začleňovat do mužstva…

    • T. napsal:

      zase bych nepřeháněl, i on má dost svých negativ. Ale jedno se nemůže trenéru Mrázkovi upřít. Žádný jiný trenér není ani z poloviny schopen dodávat(vychovávat) do extraligy tolik nových kvalitních hráčů jako on a kvalitními je myšleno hráči, kteří jsou schopni zvládat opravdu ty nejnáročnější florbalové zápasy a situace. A co je možná i nejdůležitější, vždy se snaží o florbal, který baví lidi.

      • Tonda napsal:

        Nejlepší je jak v noci vymetá kluby a kontroluje že mu hráči nechlastaj …

        • Matthew napsal:

          … mít tým takových mladých usmrkanců … se divím, že je nevozí po tréninku domů … :o))))))))))))

          Osobně si troufám tvrdit, že kdyby měl pan Mrázek jistotu, že bude mít několik let po sobě stejné mužstvo (neodejdou opory), zaměřil by se víc na taktiku a dokázal by z kluků udělat pány!!!

          Vítkovice hrají takový „finský styl“ (proč asi??? ), Tatran hraje „švédský styl“ (proč asi???) … a Chodov hraje takový „švýcarský styl“ (proč asi???) … vypadá to na finsko-švédské superfinále … už se těším!!!!

          • www napsal:

            ty budes asi nejaky expert 😀

          • Barasso napsal:

            No pokud to napsal ten, koho myslím, tak můžu směle prohlásit, že se jedná o člověka, který většinou dobře ví, o čem mluví.

            Ze svého pohledu asi vychází švýcarský styl z Cepkova dlouhého působení ve Švýcarsku, švédský styl Tatranu asi bude mít zárodek v našem hraběti Pahlenovi a ten finský styl Vítkovic si nedovolím teď moc tipnout, ale asi živelným pojetím hry s osobní obranou budou pověstní Finové, jinak nevím 🙂

          • michal napsal:

            s těma stylama je to naprostá pravda…a mě se nejvíc líbí styl tatranu 😉 😛

        • Nuda v ove napsal:

          A v kazdym klubu si da za kluky do jedny nohy a pak nemuze s tymem na venkovni zapasy. Jinak ne real, Citizens to jsou.

  • florbalista napsal:

    řekni proč hrajou finský, švédký nebo švýcarský styl, čim se to vyznačuje ?

  • Fanoušek napsal:

    Sledoval jsem pozorně všechny semifinále mezi Chodovem a Vítkama,suveréně nejzákeřnějším hráčem byl Tokoš,když tomu nevěříš tak si přehrej záznam,je možné ,že pan Mrázek ho k tomu vede,aby rozhodil soupeře…..

    • www napsal:

      Tak v závěru přispěvku si ze sebe bohužel udělal blba. Je to přesně naopak. Samozřejmě, že mu vyčítá, že těmi fauly oslabuje tým…

  • Pala napsal:

    Od Tokoše poměrně hloupé vyjádření, nemyslím si, že by ho za to Mrázek zrovna pochválil. Útoky na vítkovického trenéra v diskuzi jsou dost mimo, že má v týmu mladé a prostořeké hráče, za to nemůže.

    • Karel napsal:

      Proč hloupé? Chtěl vyzdvihnout svého trenéra, a to je špatně?! Mi osobně se to přirovnání moc líbilo 🙂

  • ..... napsal:

    Já si myslím, že přirovnání je tu na místě a sedí 😀

  • byznys napsal:

    chytrolini =D

Napsat komentář

*