11. 10. 2012 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Liberec touží po prvních bodech. Spoléhá na to, že derby nemá favorita

 



Severočeské derby Liberce proti Mladé Boleslavi se před televizními obrazovkami hrálo už dvakrát. Ve čtvrtek se chystá třetí měření sil, které se bude hrát pod dohledem kamer. Tým zpod Ještědu bude bojovat o první body.

Derby prý nemá favorita. Při pohledu na bodový zisk je ale zřejmé, který z týmů čtvrtečního televizního zápasu hraje ve větší pohodě. Billy Boys ještě neztratili ani bod a v případě vítězství se posunou do čela.

To Liberec je na úplném dnu tabulky. Severočeši doplácejí na velké změny v sestavě a pokaždé inkasovali minimálně devět gólů. Několik ztrát v defenzivních řadách a také na brankářském postu se projevuje už od samotného startu ligy.

Lukáš Reymar

„Víme, že začátek se nám nepodařil, ale Liberec vždycky byl a bude týmem bojovníků, co to nikdy nevzdají. Navíc derby s Boleslaví, to je vždycky speciální zápas,“ připomíná útočník Severočechů Lukáš Reymar.

Nutno připomenout, že v dresu Mladé Boleslavi hraje momentálně pět borců, kteří v Liberci odehráli pár sezon. Ti nastřádali dohromady 15 kanadských bodů. Gólman Bauer zatím odchytal dva zápasy a oba vyhrál.

Naopak v Liberci možná trochu více očekávali od těch nejzkušenějších. Bratři Jan a Vojtěch Krupičkové zatím nemají na svém kontě po čtyřech utkáních podíl ani na jednom vstřeleném gólu. Bez bodu je i nový kapitán Matěj Klucho.

Nejlepší bilanci má paradoxně teprve 17ti letý junior Radek Valeš, který jako jediný z týmu má v plus-minus bodování pobytu na hřišti kladná čísla.

Jaromír Ekl, Petr Novotný a Pavel Bouška

Mladé Boleslavi už jeden televizní zápas vyšel. V premiéře letošní sezony vyhráli Billy Boys nad Future 7:5. Liberec se letos před kamerami představí poprvé.


Exliberečtí hráči v dresu MB:

G: Lukáš Bauer 2 zápasy / 80% úspěšnost
Radim Křenek 4 2+5 7 (+11)
Petr Salát 4 2+4 6 (+11)
Dmitry Uglanov 4 1+1 2 (+10)
Marek Štěpánek 1 0+0 0 (+2)

Předsezonní příchody do Liberce:

G: Jan Prokeš 3 zápasy / 67,47 % úspěšost
Filip Munzar 4 0+1 1 (-1)
Martin Sypták 3 0+0 0 (+1)
Jan Krupička 4 0+0 0 (-7)
Vojtěch Krupička 4 0+0 0 (-8)

Začátek zápasu Liberec – Mladá Boleslav je ve 20 hodin. Rozhodovat ho budou Radek Štengl a Jakub Nabělek.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*