31. 10. 2012 Superliga (14) KOMENTÁŘŮ

Comeback roku? Z rozhodčího Vašíčka bude zase hráč!

 



Když ostravské Pepino prohrálo v dubnu 2004 páté finále extraligy s Tatranem 4:6, rozhodl se ukončit kariéru. Po více než osmi letech ale dostal znovu chuť do hry. Těšte se na leden, není vyloučené, že Ondřej Vašíček opět oblékne dres FBC. Už začal trénovat!

Bylo to tehdy smutné loučení. Ostrava vedla 2:0 na zápasy a měla tři mečboly k tomu, aby vyhrála historicky první titul. Ale Tatran sérii otočil. Ondřej Vašíček měl za sebou v tu chvíli tři prohraná finále ve čtyřech sezonách v řadě. Jedno s pražskou Spartou, dvě v dresu FBC.

Tehdy patřil k výrazným oporám extraligy, díky svému dynamickému stylu se pral i o reprezentační dres. V roce 2004 ale skončil.

„Od té doby jsem hrál snad jen za Kučera Team, nebo nějaké turnaje s veterány. Ale počet zápasů, ten se dá spočítat na prstech obou rukou,“
přiznává. Zato začal mezi mantinely úřadovat jako rozhodčí. A dotáhl to daleko. Spolu s Markem Nováčkem se dokonce dostali i na mezinárodní listinu IFF. Jenže jeho parťák se s pískáním po loňské sezoně rozloučil a Vašíčka, stále velmi dobrého sportovce, napadaly myšlenky o návratu.

„Ruce mě svrbí, chuť mám. Přemýšlel jsem o tom od konce loňské sezony. Absolvoval jsem testy s rozhodčími, a byly lepší, než minulý rok. To mě přesvědčilo, že bych to mohl zkusit,“ přiznává.

Ondřej Vašíček (vlevo) se chce vrátit. Přemluví i Jana Holovku?

I proto zavolal šéfovi FBC Rolfovi Frankemu a ten ho pozval na trénink. „Chci to zkusit, potrénovat s týmem dva měsíce, přes vánoce, a pokud se to bude vyvíjet dobře, tak bych rád třeba i naskočil. U mě to nikdy nebylo o nějaké velké technice, spíš o bojovnosti. Ale to se uvidí,“ říká Vašíček.

Zkušenosti by se FBC hodily. Známý rozhodčí ale rozhodně předbíhat nechce. „Určitě tam musím mít pocit, že bych byl přínosem. Vím, že v týmu není moc starších, a třeba by se někdo takový Liboru Hrčkovi hodil,“ dodává Ondřej Vašíček.

Dočkáme se v lednu velkého comebacku?


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • T69 napsal:

    Slusny, Vaso! Jdi do toho! Bolek

  • T. napsal:

    sranda musí být

  • Petr Pánek napsal:

    Co to je za chujovinu? Resp. držím palce, ale moc reálně to nevidím…

  • fanda napsal:

    myslím, že florbal na špičkové úrovni je úplně někde jinde po těch 8 letech…?

  • Jan Tleskač napsal:

    Hezky. Důrazný, bojovný tip se hodí do každého týmu. Když se mu dobře posládá lajna, může být tento tip hráče hodně užitečný a nepříjemný, bez ohledu na to, že je florbal po 8 letech jinde. 🙂

  • skruf napsal:

    je to frajer doufám že mu to vyjde !!!!!!!!!

  • fanda z Hrušova napsal:

    Synci asi tak, to ni comeback, to byde ostuda. Cypovina jak mraky, bo to se kurňa muže do te naši vychvalovane extraligy vratit tež FBC manager i Trunky – atlet (nic osobniho chlape). Kurde nevim proč někeři robi z teho našeho mančaftu idioty a fakt každeho veterana co nema nic na robotu cpe tam kaj nepatři. To bude mit těch par desitek divaku z pana Vašíčka větši prdel jak z Dominatora, a to byl jiny frajer. Že kurde take chujoviny nerobi Mraza ve Vitkach nebo Zahálka v milovanym Tatranu. Že by koncepce ?! Idu radši na ruma, bo tyn bude istě čistějši než hlavy našich bafuňařu. Sportu zduř.

    • Jura napsal:

      Zduř Fanuš 🙂
      Kurde to je bomba. Škoda že něnastupi už před vanocama. To by byl dareček na ten naš mač. No jak už tu kterysi pravil „Sranda musi byť“ ni. 🙂
      Zduř do Hrušova

  • G napsal:

    bulvarni nazev clanku jak cyp, zkuste se sebou neco udelat

  • www napsal:

    proboha jen to ne, jedine comeback s Ozzakem

  • napsal:

    Už tak je FBC ve sračkách tak proč ho nepotopit ještě níž 😉

  • petis napsal:

    Držim palce, Vášo! Ukaž všem těm nebohejm dementům, že na to máš! Petis

  • Fanda z Hrušova napsal:

    boze , vyjadruj se cesky… to je priserny..

Napsat komentář

*