14. 11. 2012 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Nejlepší obrana versus nejlepší útok. Kdo uspěje v Severské výzvě?

 



Druhý čtvrteční večer za sebou budete moci na televizních obrazovkách sledovat boj o čelo extraligové tabulky. Tentokrát se v ostře sledovaném zápase představí střešovický Tatran a aktuálně vedoucí tým tabulky Chodov. Uspějí na neutrální chomutovské půdě Střešovičtí, které letos zdobí slušná defenziva, nebo se bude radovat kanonýr Matěj Jendrišák, který opět vládne produktivitě?

Chodov má letos největší útočnou sílu. Svým soupeřům často naděluje výprasky, Liberec vyprovodil 15 brankami, Havířov 12 a Mladou Boleslav 11. Nejvíce mu k tomu pomáhá Matěj Jendrišák, jenž i letos vévodí extraligovým statistikám a prosazuje se pravidelně v každém duelu. V aktuálním ročníku dokázal bodovat v každém zápase, branku nezaznamenal pouze ve střetnutí s Futurem.

Jendrišákovu snahu podporují i další. Prosazovat se začíná dravé mládí v čele s Patrikem Dóžou a Michalem Klápou, kteří tvoří sehranou dvojku. A když se k tomu přidá, jak rychle a dobře se letní pardubická posila Martin Zozulák vypořádal s podmínkami v novém mužstvu, vychází z modrobílé útočné síly strach. Chodovští se s letními odchody opor vyrovnali možná lépe, než sami čekali.

Proti Jendrišákovi však bude stát Kafka a spol. Tatran letos zbytečně neinkasuje, jeho výsledky jsou podpořeny dobrými výkony Tomáše Kafky a jeho parťáků z obrany. Kafka teď navíc chytil slušnou formu na posledním reprezentačním srazu ve švédském Växjö a hlavně v zápase se Švýcarskem byl jedním z klíčových důvodů, proč Češi proti svému rivalovi už podruhé v tomto kalendářním roce uspěli.

Na druhou stranu je nutné zmínit, že velice kvalitními brankářskými páry disponují oba dva týmy. V nejlepší pětce dle procentuální úspěšnosti zákroků mají oba pražští rivalové po dvou zástupcích.

Chodov naposledy porazil Tatran loni na domácí půdě překvapivě hladce 8:4, hattrickem zarazil svému bývalému týmu dýku do zad Patrik Dóža. Chodov se pohyboval v průběhu loňské sezony na čele tabulky, ale nakonec skončil po základní části třetí, k čemuž ho také odsoudila prohra v posledním kole právě se střešovickým Tatranem.

Nejlepší výkony Matěje Jendrišáka v letošní sezoně:
Chodov – Mladá Boleslav 11:3 – nastřílel hattrick a zaznamenal šest bodů, v první třetině svůj tým uklidnil dvěma brankami během čtyř minut.
Chodov – Havířov 12:8 – Havířov smetl čtyřmi brankami, hattrick zkompletoval už ve 25. minutě.
Ostrava – Chodov 5:8 – dvě branky sám dal a tři svým spoluhráčům připravil a výraznou měrou se tak podílel na výhře Pražanů.

Nejlepší výkony Tomáše Kafky v letošní sezoně:
Havířov – Tatran 2:9 – 23 zákroky přispěl k pohodovému vstupu do nové sezony. Střešovičtí neměli s Torpedem v prvním kole výraznější problémy.
Česko – Švýcarsko 5:3 (v rámci EFT ve Švédsku) – dvě třetiny držel čisté konto a v závěru nedopustil, aby se Švýcaři dostali na dostřel a výsledek otočili.
Vítkovice – Tatran 3:4 – hlavně ve třetí třetině zlikvidoval několik šancí domácích a vychytal Střešovicím důležité vítězství, po kterém se Tatran na chvíli posunul do čela extraligy.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*