20. 11. 2012 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

VON DER PAHLEN KONČÍ V TATRANU. Alespoň na nějaký čas

 



Střešovický Tatran opouští švédská posila. Johan von der Pahlen oznámil přerušení své kariéry. Poslední zápas, ve kterém v české extralize nastoupil, byla severská výzva proti Chodovu.

Za rozhodnutím jediného Švéda v české extralize jsou pracovní povinnosti. „Hlavním důvodem je, že se nemohu zodpovědně věnovat své práci. Momentálně nejde skloubit zaměstnání s florbalem,“ říká von der Pahlen.

Délka pauzy, kterou si naplánoval, je nejistá. „K florbalu se ještě určitě vrátím. Zatím ale ještě nevím jakou cestou. Uvidíme, jak na tom budu po novém roce,“ říká neurčitě. „Florbal v Tatranu byl pro mě součástí života více než 5 let, takže tato změna pro mě není lehká. Nicméně změna je někdy v životě potřeba,“ dodává.

Tatran čeká ve druhé polovině sezony atak na Pohár České pojišťovny a v dubnu obhajoba mistrovského titulu.

„Je to pro nás docela těžká ztráta. Johan mi to definitivně oznámil na začátku týdne. Bude chybět na hřišti, ale tam se ho pokusíme nahradit příchodem Ondry Riebauera,“
říká trenér Jan Zahalka. Víc však trápí trenéra Střešovic jiná skutečnost.

„Johan měl velký podíl na přípravě týmu, byl hodně aktivní při koučinku. To momentálně vnímám, jako stěžejní problém, který budeme muset vyřešit,“
ví Jan Zahalka.

Zda se Johan von der Pahlen vrátí do mistrovského týmu alespoň na play off, zatím není vůbec jisté. Ale i bez něj by však měl Tatran prý extraligu vyhrát. „Střešovice mají letos v extralize nejlepší tým a já nepochybuji o šancích na vítězství,“ říká švédský florbalista.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*