23. 12. 2012 Superliga (7) KOMENTÁŘŮ

Liberec nečekaně obral favorita, Otrokovice slaví další výhru

 



Chodov překvapivě ztratil všechny body na půdě dosud předposledního Liberce. Pražané museli od druhé třetiny dotahovat náskok soupeře, a přestože se jim ho podařilo v závěru zápasu smazat, za domácí Liberec proměnil tři a půl minuty před koncem trestné střílení Valeš a rozhodl o osudu střetnutí. Z dalšího vítězství se radují Otrokovice, které po nájezdech porazily Havířov.
Už první třetina naznačila, že Liberečtí budou tentokrát klást velký odpor. Favorit šel do šaten pouze s jednobrankovým náskokem. Liberec ve druhé třetině vývoj utkání úplně otočil, když trio hráčů Král – Ježek – Blažek mělo podíl na všech třech libereckých trefách v prostřední části.

Třetí třetina nabídla nebývalé drama. Hosté dohnali dvougólovou ztrátu ze druhé části, ale Liberec odpověděl další brankou Ježka. Čtyři a půl minuty před koncem vyloučili rozhodčí Valeše a Kotlas přesilovku využil. Jenže Liberečtí se nevzdávali, Kotlas hrál v brankovišti, což znamenalo trestné střílení pro Severočechy.

Valeš odčinil své předchozí vyloučení, nájezd s chladnou hlavou využil a postaral se o vítěznou branku Liberce. Hosté si následně vzali oddechový čas, zkusili hru v šesti, ale blamáž už neodvrátili. Naopak, v závěru ještě oslabil svůj tým Zozulák. Liberec porazil Chodov 8:7.

Otrokovice se radují z druhého vítězství ve dvou dnech. Pokud jsme však včerejší vítězství Panthers označili za vydřené, včera měli Otrokovičtí situaci ještě těžší. V průběhu druhé třetiny sice třemi slepenými brankami dokázali otočit skóre ve svůj prospěch, pak však úřadovali opět domácí.

Hráči Torpeda si totiž přenesli do začátku třetí periody tlak z konce prostřední části a zásluhou Jurčíka srovnali krok se soupeřem. V 56. minutě zasadil hostům další ránu Tomáš Bajgar, který svůj průnik na polovinu panterů zakončil přesným zakončením. Otrokovice vrhly všechny síly do útoku a minutu před koncem díky Vaňkově trefě slavily vyrovnání.

Prodloužení rozuzlení nepřineslo, to musely přinést až samostatné nájezdy. Po třech sériích zůstal stav vyrovnaný – 1:1. Ve čtvrté proměnil svůj nájezd otrokovický Michal Nagy a jelikož Lukáš Jurčík Michajloviče nepřekonal, mohou si Otrokovice po včerejším vítězství nad Bohemians připsat další dva body na své extraligové konto.

Nedělní výsledky 13. kola extraligy:
FBC Liberec – TJ JM Pedro Perez Chodov 8:7 (2:3, 4:1, 2:2)

Branky: 10. Krupička (Ferdan), 12. Král, 21. Ježek (Blažek), 25. Král (Ježek), 28. Ježek (Blažek), 38. Král (Ježek), 56. Ježek (Blažek), 57. Valeš – 3. Jendrišák (Schubert), 7. Klápa (Procházka), 15. Běhavý (D. Podhráský), 31. Kotlas (Sýkora), 44. Jendrišák (Pražan), 55. Zozulák (Bouša), 56. Kotlas (Zozulák). Rozhodčí: Dolanský, Štengl. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:1. Diváci: 202.

Torpedo Pegres Havířov – Panthers Otrokovice 4:5 (1:0, 1:3, 2:1 – 0:0) po sam. nájezdech
Branky: 20. Kožušník (Juhaňák), 37. Jurčík (Bajgar), 42. Jurčík (Kožušník), 56. Bajgal (Kowal) – 27. Valčík (Ťopek), 31. Krkoška, 34. Koňařík (Petřík), 59. Vaněk (Hradil), rozhodující nájezd Nagy. Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 550.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • napsal:

    Ovšem , to co předváděl pan reprezentační trenér Cepek, to se nevidí.. Neustále brečení na každý sporný hvizd rozhodčích..

  • Vladimír Ježek napsal:

    Nesouhlasím s komentářem „Já“. Jsem fanda Liberce. Je fakt, že jsem celý zápas nemohl sledovat, ale modří vědí. Přesto si nemyslím, že Cepek se choval abnormálně. Naopak. Oproti zápasu z minulého ročníku se choval velice slušně! Ano diskutoval s rozhodčími, ale o třetinách a jak se s tribuny zdálo, tak v klidném pohovoru.

    Takže reprezentační trenér, který v Liberci neuspěl, se choval velice korektně!

    • zizi napsal:

      Díky za tento příspěvek.Přeji hezké Vánoce všem fanouškům a do nového roku,aby bylo lépe v domácí i zahraničním florbalu.

  • Fortunka napsal:

    Hezke vanoce hracum boleslavi a chodova a hlavne bohatyho jeziska. Ale to vam fortuna vyplati.

  • Tim napsal:

    Také si myslím , že se choval v rámci normálnosti . To , že občas rozpřáh ruce a divil se nad výroky , řekněmě si to upřímně , né příliš jistými rozhodčími na obě strany . (Ovšem nehodnotím títmo jejich výkon ! Od toho tady já nejsem .) Je naprosto normální . Sám jako trenér to taky někdy musím dělat.

    Hezké Vánoce všem a štastný nový rok a ať je lepší jak tenhle ve všech ohledech 😉

  • hezky Liberec napsal:

    Gratulace Liberci k nejlepsimu vykonu letos. Kluci vyuzili podceneni Prazanu… To by se tymu plnemu hvezd nemelo stat aby je prehrali kluci kteri krouti v extralize prvni sezony.

  • Čmelda Alda napsal:

    Vánoce jsou časem zázraků… Liberec jeden prožil

Napsat komentář

*