3. 1. 2013 Superliga (9) KOMENTÁŘŮ

Michal Schwan se vrací do extraligy. Po 9 letech bude hrát za Spartu

 



Poslední zápas v extralize odehrál 27. března 2010 a nevzpomíná na něj rád. Dostal první červenou kartu v kariéře a Chodov, který vedl s kapitánskou páskou, prohrál s Tatranem 4:10 a vypadl. Teď se Michal Schwan vrací. Pro druhou polovinu sezony posílí pražskou Spartu.

Michal Schwan hrál extraligu osm sezón a dal v ní skoro 100 gólů. Ještě předtím, v roce 2001, si zahrál s Orkou Stará Boleslav semifinále Českého poháru. V nejvyšší soutěži nejdříve hájil dvě sezony barvy pražské Sparty a pak byl dlouhých šest sezon na Chodově. Dvě sezony také vedl tým jako kapitán.

„Michael k nám přichází na hostování do konce sezony. Není to sice Švéd, ale rozhodně má něco odehráno,“
komentoval v narážce na severské posily Chodova příchod nové akvizice sportovní manažer Sparty Václav Culka.

„Už jsem si myslel, že mě to nezláká… Chtěl jsem zvednout Orku, ale nedařilo se. Nejdřív jsem to smetl ze stolu, ale pak jsme mluvil s nějakými lidmi, a ti mě řekli, ať to zkusím,“ říká k návratu do elitní soutěže.

I když převážnou část extraligové kariéry spojil s Chodovem, o návratu na Jižní Město neuvažoval. „Spíš jsem si ani nemyslel, že by se někdo ozval,“ připouští.

Schwan má za sebou už první trénink a možná naskočí do hry už o víkendu. „Byl to po třech letech pořádný záběr, dnes jsem, skoro nevstal z postele,“ směje se.

A je rád za to, že loučení s extraligou bude mít trochu jiný, než červený konec. „Ten poslední zápas si pamatuju moc dobře. Nebylo to příjemný, byla to jediná červená karta, kterou jsem v životě dostal. A ještě nechtěná,“ vzpomíná Michal Schwan.

Sparta potřebuje zkušenosti, na soupisce byli doposud jen čtyři hráči, starší 22 let. Nováček extraligy stále bojuje o účast v play off a jeho nejbližšími soupeři jsou brněnští Buldoci a FBC Ostrava.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*