8. 1. 2013 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Florbal má nového partnera a AutoCont extraligu

 



Sázkovou kancelář Fortuna, jejíž jméno nesla extraliga minulých 7 sezon, střídá na místě hlavního partnera firma AutoCont. Spolupráci s unií uzavřela zatím do konce příští sezony s další opcí. Florbalu přinese miliony korun.

Tedy ročně přibližně tolik co Fortuna. Ta pokrývala zhruba pětinu rozpočtu unie. „Spolupráce nám přinese jednotky milionů korun. Pro náš rozpočet je významná,“ uvedl na dnešní tiskové konferenci prezident České florbalové unie Filip Šuman.

Společnost se od roku 1990 zabývá dodáváním informačních technologií pro firmy a je například už 10 let partnerem Národního divadla. „Doufáme, že kontinuitu bude mít i naše spolupráce s florbalem,“ uvedl ředitel společnosti Jaroslav Biolek.

Na prostředky, které do florbalu přitečou, by měly dosáhnout i kluby. „Většinu jich chceme nasměrovat do podpory medializace florbalu,“ uvedl Šuman. Což by se mělo týkat programu, který od této sezony unie vytvořila a díky němuž platí v každém klubu člověka, který má na starost propagaci a marketink. „Kluby dostávají peníze za návštěvnost na zápasech, vedle toho by měly dostat podíl z marketinkových příjmů,“ uvedl Šuman.

I když se podle něj v tomto roce povedlo florbalu získat významnou podporu od státu, bez dalšího partnera by program na podporu propagace v klubech unie finančně utáhla jen krátce. „Letos by měla být mezi extraligové oddíly rozdělena částka v řádu několika milionů korun,“ přiblížil Šuman.

Partnerství s AutoContem se týká jen extraligy mužů, během jara by podle prezidenta unie mohl být představen partner i pro nejvyšší soutěž žen. Se společností pak chce jednat například o podpoře MS žen, které se bude konat v Brně a v Ostravě už za 11 měsíců. Což je lákavé i pro druhou stranu. „Sídlo naší firmy je v Ostravě, těžiště firmy máme v Brně, pro nás jsou tahle 2 města důležitá,“ naznačil Biolek.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*