9. 1. 2013 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Patrik Dóža: Nominace je pro mě velkou motivací do budoucna

 



Téměř dva měsíce trvala herní pauza chodovského útočníka Patrika Dóži. Nyní už se však šikovný hráč vrátil na hřiště a zaznamenal hned několik úspěchů za sebou. Kromě toho, že ihned po návratu pomohl svému týmu k postupu do finále poháru, vybral si ho nový trenér reprezentace Radim Cepek mezi své vyvolené pro přípravné zápasy se Švýcarskem. Zítra čeká Dóžu a spol. televizní duel ve Vítkovicích.„Jsem poctěn a strašně rád za takovou příležitost, je to pro mě velká motivace k tréninku,“ reaguje na čerstvou nominaci do národního týmu sám Dóža, jenž loni přestoupil do Chodova ze střešovického Tatranu. V první polovině sezony ho však sužovalo zranění. „Nemohl jsem nastoupit skoro dva měsíce kvůli prasklému kloubu na ruce,“ popisuje své zdravotní trable.

Do koloběhu zápasů se však po Vánocích zapojil velmi rychle. „Sice ještě nejsem úplně v pořádku a ruka mi nedovoluje provádět úplně všechno tak, jak bych potřeboval, ale i tak mám ze zápasů dobrý pocit. Aspoň jsem mohl pomoct týmu víc než z tribuny,“ neskrývá spokojenost po pohárovém vítězství Chodova nad Tatranem a následnou extraligovou výhrou nad Ostravou.

Chodov se zdá být po Novém roce ještě silnější než předtím. Kromě navrátilce Dóži klub posílili dva švédští hráči – Max Wahlgren a Rasmus Christiansson. „Jsou pro nás velkými posilami, spousta lidí zvenčí to vnímá negativně, já si však myslím, že nám pomůžou jak v zápasech, tak i v dalším růstu,“ vnímá Dóža příchod švédských hráčů pozitivně.

Zajímavou otázkou je, jak si na nové poměry v souvislosti s příchodem cizích posil zvykli sami hráči. „S Maxem komunikujeme vesměs všichni anglicky, s Rasmusem jsem si zatím řekl jen ahoj, ale to asi každý v týmu. Není to zrovna mluvka. Do kabiny však zapadli oba perfektně,“ vysvětluje.

Zítra se Chodov porve o další extraligové body na půdě Vítkovic. Co Dóža od zápasu očekává? „Skvělou diváckou kulisu a velice těžký zápas se spoustou osobních soubojů a snad i gólů. No a výhru Chodova,“ dodal s úsměvem.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Ondra! napsal:

    tohle nikoho nezajímá, událost kola je samozřejmě vymetená pavučinka od Ondřeje Kozáka proti Spartě!

  • kikin napsal:

    Cepek po utkání Bohemians – Sparta řekl pro česká média: “ výkony Ondry Kozáka sleduji velmi pozorně a jeho progres je v poslední době až neuvěřitelný. V další repre nominaci samozřejmě již chybět nebude.“

  • Mordořan napsal:

    Proč se vůbec nemluví o druhém Ondřejově gólu, který byl z nepochopitelných důvodů neuznán?

Napsat komentář

*