10. 1. 2013 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Severské posily proti sobě! Vítkovice hostí Chodov

 



Extraliga má na programu další šlágr! Loňští finalisté z Vítkovic přivítají na Dubině tým Chodova. Ambiciozní pražský celek posílil o dva Švédy, Vítkovice mají zpět v sestavě Tomáše Sladkého. Hraje se o co nejlepší pozici do play off!

Pět reprezentantů na každé straně, do toho souboj dvou trenérů, kteří se ucházeli o post reprezentačního kouče. Oba týmy v průběhu zimy posílily za severu. Do Vítkovice se vrátil Tomáš Sladký a exportem ze severu se dá nazvat i příchod Jana Jastřembského, který v ostravském FBC přece jen působil poněkud severněji. Na Chodov přišli Švédové a hned se uvedli střelecky.

„Je to dobré, že jsem dal gól, ale myslím, že jsem nehrál nejlépe,“ říkal po prvním utkání Rasmus Christiansson, se kterým možná trenér Radim Cepek počítá do obranných řad.

„Překvapilo mě docela vysoké tempo, hraje se tu víc nahoru-dolů. O českém florbalu toho zatím moc nevíme, teprve se uvidí,“ dodal Christiansson.

Velké cíle ale Švédům nechybí. „Máme kontrakt na čtyři měsíce, takže jsme tady, abychom pomohli, a chceme vyhrát pohár i superfinále,“ přidává Max Wahlgren.

Třetí díl svého dobrodružství v České republice čeká chodovské Švédy v ostravské hale na Dubině. Na dosavadní výkony obou Seveřanů byl zvědavý i Tomáš Sladký, který posílil Vítkovice.

Díval jsem se na poslední dva zápasy Chodova, ve kterých oba Švédi nastoupili. Zapadli do týmu, jsou to určitě posily,“ soudí Sladký.

Čtvrteční duel tak bude střetem dvou rozdílných stylů a ve Vítkovicích svého soupeře nepodceňují. „Předzápasové tréninky byly tematicky zaměřené právě na hru Chodova. Snad jsme dobře připravení a dnes předvedeme dobrý výkon. Hlavně, ať se zápas líbí fanouškům v hale a divákům u televize. Takových zápasů v extralize moc není, snad si to všichni užijeme!“ přeje si Tomáš Sladký.

Tatran, Ostrava a dnes Vítkovice! Nové posily Chodova nemohly mít lepší seznámení s českou extraligou. Televizní šlágr začne ve 20 hodin.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*