29. 1. 2013 Superliga (20) KOMENTÁŘŮ

Čekali přes DESET LET! Bohemians porazili Tatran poprvé v historii!

 



Nic není nemožné. Po neděli to vědí už i hráči Bohemians. Poprvé v historii porazili střešovický Tatran. Paradoxně i navzdory tomu, že většinu gólů do sítě bývalého týmu dávali exbohemáci Richter s Fridrichem.

Devět minut, čtyři střely, tři góly… A Martin Zich opustil bránu. Bohemians vedli 3:0 a Střešovičtí lapali po dechu. „Ale tohle ten zápas nerozhodlo. My jsme věděli, že když budeme dál hrát svou hru, tak to otočíme,“ říkal nejlepší hráč Tatranu Martin Richter.

SESTŘIH ZÁPASU
BOHEMIANS – TATRAN

Byla to pravda. Mistr se snažil. Na bránu Bohemians vyslal v průběhu první třetiny neuvěřitelných 17 střel, jenže Michal Rebro statečně odolával.

Rozhovor s Vojtěchem Baginem

„My už určitě už nejdeme do zápasu jako předem poražený tým. S Boleslaví jsme si dokázali, že se dá hrát s každým. S Chodovem to byl taky hodně vyrovnaný zápas a zlomili nás až ke konci,“ říká gólman zelenobílých. „Takže nebyl důvod to proti Tatranu nezkusit. Žádná zvláštní příprava ale nebyla,“ dodává.

Rozhovor s trenérem Bohemians Jiřím Uhrem

Na rozdíl jednoho gólu snížili Střešovičtí, kteří tentokrát nebyli ve své „stodole“ jako domácí, až na konci druhé třetiny. Ale zlomit zápas na svou stranu se Tatranu stejně nepodařilo. Projevila se krize posledních týdnů.
„Poslední tři-čtyři zápasy nejsou podle představ, ale každou sezonu je nějaký ten výkyv. Je dobré, že to není play off a sad to do vyřazovacích bojů vyladíme,“ věří Martin Richter.

Rozhovor s útočníkem Tatranu Martinem Richterem


Paradoxně byl u historicky prvního vítězství Bohemians nad Tatranem. Série trvala deset let, dohromady čtrnáct zápasů.

„Jsou to pro nás 3 plusové body do tabulky, se kterými nikdo nepočítal a super pocit porazit mistrovský tým,“ dodal Michal Rebro.

Bohemians možná zatím mluví skromně, ve druhé polovině sezony, ale mají formu jako hrom. A o postupu do play off se bude rozhodovat až v posledních pěti zápasech. Ten předposlední, a možná rozhodující čeká „Klokany“ 28. února před televizními obrazovkami, kdy se setkají s Ostravou. Mezitím ale musí uspět i s Libercem, Brnem a Future.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • jaja napsal:

    dobře Bohemka !

  • Tonda Panenka napsal:

    sezona 2003/2004
    12.kolo
    FBK Bohemians Praha – Tatran Techtex Střešovice 4 : 3 (2:1,0:1,2:1)
    branky: 6. Sejrek, 9., 58. Hozman, 47. Kopal – 3. Jedlička, 32. Horák, 50. Freund; vyloučení: 3:0; využití: 0:1; oslabení: 0:0; rozhodčí: Sýkora M., Sýkora V.; diváků: 50; 116 min.; střely na branku 24:27

    • eno nuño napsal:

      😉

      každopádně jednou se to asi stát muselo, Tatran jsou taky jen lidi a i když to byl docela důležitý zápas o body, tak důležitější zápasy přijdou …

  • bourlivak napsal:

    Asi silna generace

  • Pavel Šmíd napsal:

    tatran si vydělal při kurzu 8 na bohemku…

  • pumba napsal:

    ti zas měli štěstíííí!!! 😀

  • vlak napsal:

    líbí se mi, že kdykoliv nevyhraje favorit tak podle místních „odborníků“ je to podvod a sazkařskej skandál.. proberte se! bohemka vítězí! bohemka vítězí!a my všichni s ní!

    • petr napsal:

      V tom případě by letošní liga byla jedno velké podvodné sázení, protože tak neočekávatelné výsledky za posledních několik let ještě zřejmě nebyly.
      Jestli to není tím, že se kvalita týmů srovnává a individuality už nenajdeme pouze v Tatranu. Myslím, že pro tento sport jedině dobře.

      • George napsal:

        Jestli to neni tim, ze kvalita ligy tak upada, ze se prvni ctyrka uz ani nedokaze motivovat k zapasum jako je s bohemkou, libercem atd , ale zacina to byt jen o playoff. V poslednim zapase se Tatran skoro vubec nevracel, zkouseli nesmyslne prihravky do prazdne misto toho, aby hrali jednoduse. K tomu prispel i vyborny vykon Rebra a „sokujici“ prohra je na svete. Uplne stejne by se dali charakterizovat zapasy Boleslav Future nebo Liberec Chodov.

        • bumba napsal:

          No jasně, to zní vážně logicky. Týmy z dolní poloviny tabulky porážej týmy ze silný čtyřky, protože kvalita extraligy upadá. Nevim, jestli sem slyšel někdy větší volovinu

          • svatá pravda napsal:

            +1

          • Přemýšet, ne jen číst napsal:

            Myslím, že je to celkem pochopitelné, co tím chtěl autor příspěvku vyjádřit. Přečti si to znovu, pokud v tom nevidíš myšlenku. Podle mě se to pochopit dá 😉 Tak uvidí při druhém pokusu 🙂 Píše tam o motivaci posouvat se dál, co se první čtyřky týká..potom jejich tréninková morálka není dostačující a forma týmu upadá..proto právě vítězí outsideři. Asi tak to mělo vyznít. 🙂

        • Wayne napsal:

          Me by docela zajimalo, kdy konkretne byla liga na vrcholu, tedy pred tvym zminovanym upadkem? Kdyz to hral trinec v sesti lidech? Nebo kdyz vinohrady uhrali jeden bod za sezonu?

          • bumba napsal:

            podle George v měl tý době asi proti těmhle týmům třeba Tatran motivaci!

          • George napsal:

            Ty asi vazne nemas mozkovych bunek. Jde o amatersky sport a pokud jsi pravidelne kazdy rok minimalne v semifinale, tak se asi nelze kazdy rok motivovat proti jasnym outsiderum stale stejne. Ty zas vzhledem k tomu, ze nic nevyhrali jdou do kazdeho zapasu s maximalnim nasazenim. Z toho se muzou rodit takovehle prohry. Tymy sepnou az s playoff. A zapasy s Trincem nebo Vinohrady nebyly o zadne motivaci, ti byly na tom kvalitou jak tretiligovy tym.

        • hrac napsal:

          jasne ministre florbalu ty si asi uplnej blb…hral si nekdy extraligu florbalu? jestli to nebude tim ze tatran a spol tahnou uz sto let ti samy hraci ktery musi nekdy zestarnout a ztratit kvalitu a tymy jako je future a bohemka ktery maj mlady hrace ktery hrajou uplne jinej styl florbalu je ted proste zacinaji porazet…je to naprosto logicke a deje se to v kazdem sportu ty upadajici uroven extraligy

          • George napsal:

            Zacinaji porazet? Koukam, ze ty jsi taky dobrej ministr..Future tatran dokazalo uz nescetnekrat porazit, ale bohemka ted poprve v historii. A rozhodne to nebylo tim, ze by bohemka nasla na Tatran recept. Tatran hral na pul plynu a bohemka nemit Rebra, tak by to k vizetsvi nedotahla, stejne jako v ostatnich zapasech. To same Liberec Chodov. Liberec lital jak kdyby byl na dopingu a Chodov si vyklusaval. Proste v amaterskym sportu nejde ke kazdemu sportu nastupovat na stoprocent. Ty florbalova revoluce:D

  • fakta napsal:

    bohemka letos porazila z prvni ctyrky krome tatranu i boleslav a remizovala s chodovem. nahoda?

    • fakta 2 napsal:

      Ta remíza s Chodovem byla už na začátku sezony, kdy se Bohemce moc nedařilo, takže to možná náhoda byla. Ale je vidět, že od té doby co to převzal Jedlička místo toho Jakoubka, tak se výrazně zvedají. A ne jen týmovým výkonem, ale i některé individuality sami o sobě. Vždyť poslední tři zápasy jsou toho jasným důkazem. Výhra s Boleslaví, více než vyrovnané utkání s Chodovem, kde by si zasloužili minimálně bod, ne-li všechny tři, a teď výhra na Tatranem. Něco se asi začalo dělat jinak a přináší to ovoce…

Napsat komentář

*