Po Mistrovství světa to mohlo skončit tak, že dres extraligového Havířova by oblékal nadále jen jeden Kožušník. Místo jediného Miroslava Kožušníka jsou však teď na soupisce týmu tři muži tohoto příjmení.
14. 1. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Trojice Kožušníků si užívá společné angažmá

 



„Je to docela zvláštní,“ usmál se Pavel Kožušník, nejstarší ze tří florbalových bratří. „Dlouho jsme se těšili na to, že si zase zahrajeme v jednom klubu.“

Ovšem kdyby se věkem prostřední bratr Petr Kožušník nevrátil na konci roku do Havířova ze švýcarského angažmá, už se to nemuselo nikdy povést. Reprezentant Pavel Kožušník jinak totiž chtěl po prosincovém Mistrovství světa ukončit aktivní kariéru. „Kdyby se Petr nevrátil, asi by to tak dopadlo,“ připustil nejstarší ze tří bratří.

„Pro mě to byl jeden z hlavních důvodů k návratu. Chtěl jsem si zahrát v Havířově s bráchama,“ poznamenal Petr Kožušník.

V Havířově tak nyní mohou navazovat na předchozí společná účinkování. „S Petrem jsem hrával v reprezentaci v jedné lajně s Radimem Cepkem, takže jsme na sebe docela navyklí. Už víme, kdo si kam naběhne, je to fajn,“ pochvaloval si Pavel Kožušník.

Nejmladší bratr Miroslav ovšem s bratry v jedné formaci nehraje. „Hráli jsme zatím jen proti Spartě a jemu to šlo s jinými dvěma spoluhráči. Není důvod to měnit,“ řekl Pavel Kožušník. A společný pobyt na hřišti bratrům zatím nechybí. „Naopak. Takhle nám to vyhovuje. Aspoň se můžeme motivovat, navzájem hecovat,“ podotkl nejstarší z bratrů.

Přiznal ale, že se už stihli kvůli florbalu i pohádat. „S Petrem moc ne, to je takový kliďas jako já. Mirek je takový výbušný a když vybuchne on, tak vybuchnu i já. Ale za chvíli je to v pohodě, jen se vyplaví emoce,“ líčil Pavel Kožušník, který v týmu zastává i funkci asistenta trenéra. „To ale neznamená, že bych bráchům nebo jiným spoluhráčům něco nařizoval. Spíše jenom poradím. I když u Mirka neplatí ani to, ten si hraje podle svého,“ smál se Pavel Kožušník.

Před bratrskou trojicí Kožušníkových je však nyní těžký úkol. „Chceme do play-off a k tomu potřebujeme vyhrát šest zápasů,“ řekl Pavel Kožušník. I proto Havířov zlákal k návratu bývalého kapitána Romana Kantora, který po minulé sezoně ohlásil konec aktivní kariéry. „Ten má v mančaftu taky bráchu. Jsme prostě tým bratrských dvojic a trojic. Ostatní kluci v týmu už jsou na to zvyklí,“ dodal s úsměvem Pavel Kožušník.

Foto: Archiv www.florbal.cz


Autor: Viktor Černík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*