13. 2. 2013 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Skácelovi chybí 5 branek ke dvoustovce. O metě ani nevím, přiznává

 



Ostrava si o víkendu takřka potvrdila účast v play off. Za tímto úspěchem stojí i dlouholetá opora FBC Petr Skácel. Při souhře okolností by mohl už letos dosáhnout významného jubilea. Blíží se totiž k hranici 200 branek v základní části. O dosažení tohoto úspěchu však sám ani nevěděl a nebude se za ním hnát za každou cenu. S Ostravou by chtěl především uspět v boji o titul.

Jeho tým zvládl poslední dvojzápas a odnesl si z něj plný počet bodů. To přiblížilo Ostravany k jistotě účasti ve vyřazovací části. „V play off jsme jednou nohou, ale ještě to není definitivní. Chtěli bychom ve zbytku základní části vyhrát, co půjde, abychom do play off nastoupili se zdravým sebevědomím,“ říká dlouholetý tahoun ostravského FBC Petr Skácel.

Sám tuší, že jeho tým bude útočit ze zadních pozic, ale přesto zachovává optimismus. „Jak se říká, play off je úplně jiná soutěž. Samozřejmě v kvalitě a ve zkušenostech je letos první čtveřice velmi silná, ale budeme se snažit odevzdat v této části sezony maximum tak, abychom byli sami se sebou spokojeni,“ ubezpečuje příznivce FBC, že jeho tým se popere o co nejlepší výsledek.

Nyní se hráči Remedica přetahují o 7. pozici s brněnskými Buldoky a k definitivnímu pojištění účasti v play off jim chybějí 3 body.

Snajpr Skácel se nyní přiblížil velkému milníku. V základní části nastřílel už 195 gólů a schází mu tedy pouhých 5 zásahů k tomu, aby se stal 4. hráčem v historii extraligy, který dosáhl hranice 200 branek. „O této metě ani nevím, góly vlastně vyplývají z dobré činnosti spoluhráčů v lajně. Když dostanete za zápas 5, 6 dobrých přihrávek několik sezon po sobě, není problém ty body sbírat,“ říká s nadhledem.

Jen třem hráčům se doposud v extralize povedlo nastřílet přes 200 gólů – Liboru Schneiderovi, Juraji Šádkovi a Michalu Jedličkovi. Skácel by se mohl brzy do téhle party přidat. Do konce základní části už však zbývají pouze 3 kola.

Navíc, ze Skácela se stal v poslední době spíše úspěšný nahrávač než obávaný střelec. V minulých 6 zápasech si připsal 3 branky. „Obecně nejsem žádný střelec, vždy vyhledávám lépe postaveného spoluhráče. Samozřejmě mi trenéři vytýkají málo střelby, ale každý hráč je nějaký a těžko ho předěláte,“ tvrdí sám o sobě a o svém herním stylu.

A ještě nastínil cíle, kterých by jeho tým ve zbytku sezony rád dosáhl. „Letos zapracováváme pro mě nezvykle hodně mladých kluků, což je jenom dobře. Určitě chceme přejít přes čtvrtfinále, aby mančaft nasbíral cenné zkušenosti s touto nadstavbovou částí a pokud se to povede, pak si užít každý následující zápas,“ dodává.

Nejlepší střelci v historii základní části:
1. Libor Schneider – 267 branek
2. Juraj Šádek – 246
3. Michal Jedlička – 237
4. Petr Skácel – 195
5. Vladimír Fuchs – 194


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Statistik napsal:

    To jsou jenom kecy. Skácelovi šlo vždy o kanadu. Kdo ho zná to určitě potvrdí.

    • číža napsal:

      předpokládám, že ho znáš osobně a proto jsi vypustil takovou sračku a ještě se hrdinně podepsal jako statistik. ZRUŠTE tu diskuzi nebo ZNOVA ZAVEĎTE registraci a doufejte, že registrace je nad síly některejch přispěvatelů…

  • sedloshow napsal:

    Statistik ty si hlupy kááááár

Napsat komentář

*