Liberečtí hráči dokázali, že si na Future věří. Po slibném výsledku s Tatranem byli domácí příznivci v očekávání, jestli liberečtí florbalisté potvrdí formu z minulého utkání a získají nějaké body do tabulky. A povedlo se. Klub z pod Ještědu porazil Future a připsal si body hned tři.
19. 1. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Liberec srazil Future na kolena ve druhé třetině

 



Úvodní třetina začala zostra a první šanci měli domácí již po půl minutě hry. Poté převzali otěže hosté, ale ač byla první třetina zajímavá, tak nepřinesla žádnou změnu ve skóre, a to ani po čtyřminutovém vyloučení libereckého Křenka.

Druhá třetina byla z pohledu branek zajímavější. Liberečtí hráči zvýšili agresivitu v napadání soupeře a začali si vytvářet slibné šance. Drnec svoji příležitost ještě nevyužil, ale zmatek před brankařem Benešem již Klucho využil a otevřel skóre zápasu.


O dvě a půl minuty později využil Štěpánek početní výhodu při vyloučení Šebka. A o další minutu to bylo již 3:0 pro domácí, když Uglanov svoje sólo z obrané poloviny zakončil brankou.

Teprve ve druhé polovině druhé třetiny se podařilo hostům snížit, když se po náporu trefil přesnou ranou David Ryneš. Poslední slovo ve druhé části hry měli ale opět domácí. Klucho využil přihrávku Vojty Krupičky a do šaten se šlo za stavu 4:1 pro Liberec.

„První třetina nebyla nic moc. O výsledku rozhodla druhá část. V ní jsme soupeře jednoznačně přejeli,“ nechal se slyšet domácí kouč Viktor Kolář.

Do posledního dějství vstoupili lépe hosté. Zatlačili domácí celek k jeho brance a Freund snížil na 4:2. Liberečtí se z tlaku hostů dostávali v této fázi utkání jen těžko, přesto Klucho několikrát ohrozil braku Future.

V třiapadesáté minutě si trenér Zlatník vzal oddechový čas a poté by se hra Pražanů dala přirovnat k obléhání pevnosti starořímským vojskem, ale spolehlivý Rebro vše pochytal.

Minutu před koncem hosté odvolali brankáře, ale tento tah jim nevyšel. Křenek z poloviny hřiště pojistil výhru domácích. Přesto hosté pokračovali v power-play a po půl minutě inkasovali podruhé. Na konečných 6:2 upravil Salát.

„Když nedáme branky, nemůže vyhrát. A to se bohužel potvrdilo i v tomto zápase,“ posteskl trenér hostů David Zlatník.

Liberec si tak třemi body výrazně polepšil a zase je o kus blíže vytoužené účasti v play-off. Zato Future ztratilo kontakt se špičkou tabulky. Na dvojici Taran – Vítkovice ztrácí už čtyři body.

Výsledkový servis:

M-COM FBC Liberec – x3m tam SSK Future 6:2 (0:0, 4:1, 2:1)

Branky: 26:07 Matěj Klucho (Vojtěch Krupička), 28:35 Marek Štěpánek (Radim Křenek), 29:46 Dmitry Uglanov (Petr Salát), 39:20 Matěj Klucho (Vojtěch Krupička), 59:09 Radim Křenek (Vojtěch Žilka), 59:33 Petr Salát (Radim Křenek) – 33:03 David Ryneš (Daniel Rob), 41:54 Jan Freund (Martin Ryneš).

Vyloučení: 2:1

Využití: 1:0

Rozhodčí: Černý – Janoušek

Střely na branku: 23:27

Diváci: 80

Foto: Josef Zalabák


Autor: Vladimír Ježek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*