Reprezentační obránce a stabilní kámen defenzívy Mladé Boleslavi. Tak by se dal charakterizovat Štěpán Slaný. I když se jeho týmu v poslední době zrovna nedaří, je přesvědčen, že se karta brzy obrátí.
20. 1. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Šestnácté kolo očima Štěpána Slaného

 



Je nějaký výsledek, který vás v šestnáctém kole překvapil?
Tak určitě mě překvapila naše prohra v Havířově. Tu jsem nečekal. Trochu mě překvapil Liberec, který porazil Future. Bez překvapení je to, že Třinec dostal opět naloženo. Celé kolo jinak probíhalo podle plánu.

Třinec nemá po šestnácti kolech ani bod. Jaký na to máte názor?
Když ho nezíská s námi, tak nebude mít ani jeden. Je škoda, že se v extralize udržel. Raději bych místo něj viděl nějaký ambiciozní klub z první ligy, jako je třeba Litvínov nebo v minulém roce Znojmo. Nemá smysl aby jezdili na zápasy v osmi lidech, dostávali rychty a na jejich domácí zápasy chodilo dvacet lidí. S extraligou to nemá nic společného.

Mladé Boleslavi se v poslední době nedaří. Kde hledat příčiny?
V Boleslavi to teď není úplně ideální. Nejsme nebezpeční, vázne nám souhra, necháváme se zbytečně vylučovat. Trvá to již několik zápasů. V neděli hrajeme s Brnem a jestli nechceme spadnout ještě níže, musíme vyhrát. Věřím, že až to zlomíme, tak zase Bolka bude válet.

Jaká je atmosféra v kabině?
V Boleslavi je parta. Je to trochu jiný klub než ostatní. Vrátil se nám Jirka Bouška, za čtrnáct dní se vrátí Štěpán Motejzík, takže se brzy vrátíme na vítěznou vlnu. Máme dostatečně zkušený tým a víme, že v play-off zatopíme každému.

O víkendu jste hráli z Havířovem. Byl tento duel nějak specifický?
Výborná souhra situací tři na dva je o Havířovu známa. Příchodem Petra Kožušníka je Havířov ještě nebezpečnější. S Pavlem hrají téměř naslepo a v každém zápase si najdou příležitost ke skórování.

Dva duely naší extraligy řídili cizinci. Jaký je váš názor na tento projekt výměny rozhodčích?
Tento projekt má určitě smysl, nicméně si myslím, že posílat některé naše rozhodčí třeba do Finska, je jako nošení dříví do lesa. Odpískají tam s respektem dvě utkání a tady pokračují ve svém standartu, kdy si myslí že nejlepší rozhodčí je ten, který je při zápase nejvíc vidět. Naopak musím pochválit dvojici Šolc-Furmánek, která pískala naše dva zápasy a v obou dvou předvedla velmi slušný výkon. Myslím, že se během pár let objeví ještě několik mladých nadějných párů, které budou mít zkušenosti z vrcholového florbalu.

Liberec doma porazil Future, čekal jste to?
Myslím, že Zdeněk Skružný přinesl do Liberce novou motivaci, a to je samozřejmě vidět i na hřišti. Kluci si to ohromně pochvalují. Future nehraje špatně, ale podle mě doplatí v play-off na celkem mladý tým a chybějící zkušenosti.


Letošní ročník extraligy je velmi vyrovnaný, souhlasíte?
Myslím si, že extraliga se vyvíjí jako loni. Utrhla se první čtyřka a jediná změna je ta, že Chodov si vyměnil s Havířovem roli. Havířov sice chytne druhý dech, ale docela vysokou bodovou ztrátu asi už nedožene.

Kdo je podle vás největším překvapením tohoto ročníku?
Nevím o žádném velkém překvapení. Jestli mám ale vyzdvihnout jedno překvapení, tak je to pro mě Tomáš Kadlec, který hraje se mnou v obraně. Hraje výborně a věřím, že si zahraje i na juniorském světovém šampionátu.

Nyní tipovačka Salmingbet Florbal.cz. Jak by vypadaly vaše tipy na další kolo?

Chodov vs. Havířov – 02. Havířovu jde o všechno, je nabuzen výhrou proti Boleslavi a proto na Chodově neprohraje.

Tatran vs. Vítkovice – 1. V zápase o první místo Tatran vyzraje nad nejlepší obranou na světě. Zápas to bude ale vyrovnaný.

Liberec vs. Znojmo – 1. Znojmo mi je hodně sympatické, bohužel jsou to hlavně zkušenosti, kvůli kterým ztrácí body v posledních vteřinách. Nabuzený Liberec nebude mít ale s výhrou větší problémy.

Boleslav vs. Brno – 1. Chceme-li se udržet v kontaktu se špičkou, musíme vyhrát. Bude to tvrdý zápas s dobrými rozhodčími.

Třinec vs. Sparta – 2. Sparta porazila v prodloužení Brno, tak musí porazit v normálním čase Třinec. Cokoliv jiného by byla ostuda.

Pepino vs. Future – 0. Bude to vyrovnaný zápas. Domácí hrozí hlavně v přesilovkách. Když bude Future vylučované, má možnost Pepino urvat důležité body.

Foto: Archiv www.florbal.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*