26. 2. 2013 Superliga (17) KOMENTÁŘŮ

Tatran překvapil a vyzval fanoušky: Zvolte nám soupeře!

 



S kým bude hrát střešovický Tatran čtvrtfinále play off? Nerozhodne o tom ani trenér, ani hráči v kabině. Mistrovský tým zvolil netradiční řešení. Slovo dostanou fanoušci!

Od Tatranu je to pořádné gesto. „V našem případě není jen frází, že jsou pro nás fanoušci šestým hráčem. A tohle je jasným důkazem. Ať si sami fandové rozhodnou, jaké čtvrtfinále chtějí vidět,“ říká trenér Tatranu Jan Zahalka.

Příznivci nejlepšího českého florbalu tak budou mít vůbec poprvé v historii florbalu a možná českého sportu vůbec možnost přímo ovlivnit průběh sezony. „Jsem přesvědčený, že fanoušci vyberou toho nejatraktivnějšího soupeře a že nás čeká skvělé čtvrtfinále,“ říká Zahalka.

Hlasování bude probíhat od středy až do neděle na oficiálních stránkách klubu www.tatranflorbal.cz. Z každé IP adresy půjde hlasovat jen jednou, své hlasy budou moci fanoušci odevzdat ještě při posledním domácím utkání s Otrokovicemi, kam mají všichni diváci jakožto poděkování za letošní sezonu volný vstup.

Výběr soupeřů pro čtvrtfinále už je jasný – bude to jeden z kvarteta Future, Panthers, Brno nebo Ostrava. „Všechny týmy šly v závěru sezony nahoru. Ostravu pozvedl trenér Smeták, s Brnem jsme letos prohráli a loni dokonce dvakrát. Nerad tam hraji. Nesedí nám jejich parkety v hale. Ty jsou ale také v Otrokovicích i se skvělými diváky. Future nás letos také trápilo a po výměně trenéra hraje velmi dobře,“ komentuje výčet Zahalka.

Kterého soupeře by si přál on, ale říct nechce. „Zúčastním se hlasování a možná se budu snažit poradit s výběrem i pár kamarádům,“ směje se kouč.

„Je skvělé, že můžeme naše fanoušky přímo zapojit do průběhu soutěže,“ souhlasí s netradiční strategií klubu kapitán Milan Fridrich. Toho, že by vybrali soupeře, kterého si nepřeje, se však nebojí. „Bereme každého. Mimo to, fanoušci přece vždycky vědí, co je pro tým nejlepší. Rádi si od nich necháme poradit,“ říká s úsměvem.

„Nápad vzniknul proto, že jsme si dobře vědomi síly všech soupeřů a chceme se místo zbytečných spekulací soustředit na vlastní hru a výkony,“ tvrdí Fridrich.

Tatran je v tabulce AutoCont extraligy před posledním kolem základní části zatím na druhém místě. V případě, že fanoušky vybraný soupeř nebude k dispozici z důvodu jeho výběru lépe postaveným klubem, bude za soupeře vybrán další v pořadí. Jména vybraných soupeřů kluby oznámí hned po odehrání nedělních zápasů.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*