28. 2. 2013 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Ostrava jede bojovat o Elitu Czech Open. I s veteránem Vašíčkem

 



Florbalová extraliga už má o postupujících týmech do play off jasno. Týmy na 5. – 8. místě si sice nemohou svého soupeře vybírat, ostravské FBC ale pořád jednu motivaci má. Je ve hře o nominaci do elitní kategorie letního Czech Open. Na Bohemians ale musí vyhrát.

Remedicum totiž stále může skončit po základní části na šesté příčce a předskočit ostrokovické Pantery. Nahrávají jim vzájemné zápasy, ale i los posledních kol. Zatímco Otrokovice pojedou na Tatran, Ostrava doma hostí Future.

Klíčem k tomu, aby v souboji na dálku ale došlo, je televizní duel s Bohemians.
„To je naše velká motivace. Myslím, že každý si chce zahrát v elitě na Czech Open a jsme si vědomí, že máme ideální možnost se tam dostat,“ říká Petr Skácel. „Navíc chceme vyhrát, abychom šli do play off se sérií bez prohry v posledních zápasech a se sebevědomím. Hodí se být na vítězné vlně,“ dodává ostravský špílmachr.

Bohemians mají před sebou jiný cíl a televizního duelu se možná trochu děsí. „Nikdy jsme nedali v televizním zápase víc, než dva góly. Možná proti Boleslavi, ale tam jsme taky prohráli,“ přiznává Tomáš Kindl.

„Potřebujeme ukázat, že umíme hrát i atraktivní ofenzivní florbal a natrénovat si něco na boje o udržení,“ dodává.

„Snad nás to bude trošku hnát. Mám trošku strach, že jestli ne, tak to může být i náš poslední televizní zápas,“
říká Kindl.

Velký, a teď už snad i opravdový comeback chystá Ondřej Vašíček. Sedmatřicetiletý borec, který ještě loni byl na listině mezinárodních rozhodčí, by se dnes měl dočkat návratu na extraligové hřiště. Účastník mistrovství světa 2000 a 2002 hrál naposledy play off v roce 2004.

„Děláme si z něj srandu, aby se nezranil někde po cestě vlakem na zápas,“ směje se Petr Skácel. „Ale je to fantastický příběh, strašně Ondrovi přeju, obětoval tomu opravdu spoustu práce a tréninku. Věřte, že to není jednoduché,“ dodává Skácel.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*