3. 3. 2013 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Otrokovický Michal Nagy: Šesté místo je pro nás velkou motivací

 



V posledním kole zbývá odkrýt dvě důležité otázky. Kdo vyhraje základní část a kdo si svým umístěním zajistí místo v elitní kategorii Czech Open. Do elity totiž z české extraligy letos postoupí pouze šest nejlepších. A Otrokovice jsou společně s Ostravou adeptem na poslední šesté místo. Zatímco Ostrava však hraje na domácí půdě s Future, Otrokovice mají složitější úkol, míří totiž do Střešovic.

A na Tatranu to nebude nic jednoduchého. Domácím ještě půjde o první příčku, na druhé straně Otrokovice ještě mohou skončit páté, když se jim podaří získat o dva body více než Future v Ostravě.

„Loni jsme si poprvé vyzkoušeli elitu Czech Open a je pro nás velkou motivací skončit do šestého místa, abychom si ji zahráli znovu,“ hlásí před klíčovým zápasem jeden z tahounů Panthers Michal Nagy.

Menší počet českých týmů, které v létě naskočí do elitní kategorie Czech Open, bere Nagy jako zatraktivnění závěru základní části. „Pořadatelům se povedlo zdramatizovat poslední kola, což je určitě dobře. Trochu už nelogické mi přijde, že se počítá umístění po základní části a ne to konečné,“ nachází na novince rovněž negativum.

„Karel Ťopek si z toho dělal srandu, že by Los Angeles Kings nehráli hokejovou verzi Czech Open, protože postupovali z osmého místa západní konference, ale přitom vyhráli Stanley Cup,“ dodává Nagy s úsměvem.

O play off už se v Otrokovicích mluví, ale speciální příprava ještě neproběhla. „Daleko častěji play off rozebíráme v šatně, ale musíme ještě počkat, kdo si nás vybere,“ nechce předbíhat.

Co je však téměř jisté, že si pantery nevyvolí právě Tatran. Na stránkách úřadujícího mistra totiž najdete hlasování fanoušků, kteří vybírají soupeře pro play off. A Otrokovice jsou poslední s jedním procentem hlasů.

Pro Otrokovice je však jednoznačně úspěchem, že se i letos dokázali probojovat do play off. „Play off je určitě dílčí cíl. Loni jsme ale skončili až moc brzo a moc snadně. Letos to bude, doufám, delší,“ přidal Nagy své přání setrvat v play off o něco déle než loni, kdy Panthers vypadli po čtyřech zápasech s Chodovem.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*