4. 3. 2013 Superliga (37) KOMENTÁŘŮ

Kalkuloval jsem, přiznal Mrázek. Vítkovice tak čeká ideální cesta

 



Dvě třetiny Vítkovice na Chodově vedly, pak jim došly síly. Přesto ani po prohře 5:6 nemusel být vicemistr nespokojený. Výběr cesty pro play off totiž dopadl přesně tak, jak si trenér Mrázek přál.

Kdo byl v neděli na Jižním Městě, musel před Vítkovicemi smeknout. Tedy v prvních dvou třetinách. Dynamická hra dopředu, sbírání míčků směrem k vlastní brance. Chodov marně hledal na hostující tým zbraň. První gól dal Max Wahlgren až na konci druhé třetiny po nečekané střele přes klubko hráčů téměř z poloviny hřiště.

Jenže v posední třetině otočili Pražané výsledek pěti góly! „Je třeba vzít v úvahu, že jsme tu neměli čtyři lidi ze základní sestavy. Hlavně vzadu v obraně, takže jsme neměli na to, udržet tohoto soupeře 60 minut na uzdě. Bohužel tam byla pasáž, kdy nás zatlačili a proměnili tam ty střely,“ říká vítkovický trenér Radomír Mrázek.

„Ten zápas nás mrzí, měli jsme na to, abychom odjeli se třemi body, ale soupeř se kousnul a otočil,“ přiznal.

Odjezd domů s nulou na kontě ho ale v podstatě mrzet nemusel. „Je to před play off, udělili jsme tam nějaké zbytečné věci, byly tam zbytečné emoce. Už jsem klukům řekl, že je potřeba sednout si na prdel. Před play off je to možná psychologicky fajn,“ přemýšlel.

Hned po utkání Mrázek věděl, koho bude chtít zvolit. A nahrála mu i strategie Tatranu. Vítkovický kouč toužil po Brnu, přes které v historii pokaždé prošel dál. Ostravské derby zamítl.

„Bavili jsme se o tom v šatně, kluci to navrhovali. Ale upřímně, pro čtvrtfinále je to strašně nepříjemný soupeř. Oni by proti nám hráli nejlepší florbal v sezoně, a my chceme jít pro titul. Je třeba i kalkulovat. Bohužel. V tu chvíli jsem zakalkuloval i já a nedržel jsem se hesla, že musíme porazit každého. Tím, že si můžeme vybrat, tak se tomu FBC strašně rád vyhnu,“ říká vítkovický trenér.

Radomír Mrázek a Vítkovice

Radomír Mrázek a Vítkovice

„Bylo by to derby, absolutně nevyzpytatelné. Ten soupeř by byl mnohem více důvodů, dát do toho více než my. Je to strašně nebezpečné. Z pozice favorita bychom to měli hodně těžké,“ dodal Radomír Mrázek.

Ostrava tak svede duel s Chodovem, Vítkovice ale těší i případný další krok. Umístěním v tabulce by se pro případné semifinále měly vyhnout pražskému dvojbloku Tatran – Chodov.

„Ano, pro nás to znamená to, že pokud my postoupíme, tak jdeme na vítěze Boleslav – Otrokovice, a to je pro nás ideální,“ říká bez vytáček Mrázek.

Vítkovice stojí před play off a čeká je vysněná cesta. Ještě jedna věc ale ke spokojenosti chybí – zdraví hráčů. V nedělním duelu chyběli zadáci Heczko, Jastřembský, Kološ i Veltšmíd.

„Všechny zápasy, ve kterých jsme ztratili jakýkoliv bod, jsme hráli na dvě pětky. Když jsme hráli na tři pětky nebo v našem případě na dvě obrany a tři útoky, tak jsme jednoznačně vyhráli. Pro nás je to jenom statisticky dané, co je pro nás největší slabina,“ vypočítává Radomír Mrázek.

„Jednoznačně potřebujeme, aby se nám uzdravili kluci. U nás řádí chřipková epidemie a s tím naším ostravským fantastickým vzduchem to není nejjednodušší. Proto jsme je dnes pošetřili, nechali je doma a doufám, že na to čtvrtfinále budeme trénovat kompletní a tu sestavu budeme mít doplněnou alespoň o některé z nich,“ věří trenér Vítkovic.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • He he napsal:

    na FLORBAL.CZ pred par dnama:

    „Kdo chce titul, musí porazit všechny. Mně je to fuk, koho dostaneme. Přijde mi, že Tatran nad tím kalkuluje pořád. Odehrajeme zápasy a podíváme se na to, jak to vypadá až po Chodovu. My to opravdu neřešíme… “ říká Heczko

    … i kdyz si nevidim do huby, hlavně se nezapomenout vzdy nejak otrit o Tatran, ze? ;-)))

    • divák napsal:

      Bože ty jsi hlupák !!!

      • buh napsal:

        Proste se bojej FBC i Chodova, ty na ne umi. O Tatranu nemluve s tim si uz dlouho neskrtli

        • David napsal:

          Neumí na ně ani jeden, jenže u Ostravy nikdo neví, jak bude hrát a Chodov s nimi hraje jednou vyrovnaný zápas a potom dostane dardu a takto stále dokola

    • ha ha napsal:

      Tatranu soupeře pro play-off vybrali fanoušci ti určitě nekalkulují ….. si doopravdy hlupák, byl to jenom marketingový tah. Myslíš, že je takový problém 2 minuty před koncem utkání s Otrokovicemi přidat hlasy někomu jinému a zmanipulovat tím tak „úžasnou“ anketu, kterou vymysleli, protože jejich fanoušci jsou pro ně šestým hráčem ? blbost a absolutní svinstvo jak na sebe upozornit… Tatran má sice kvalitní tým, ale nechovají se tak

  • georg napsal:

    Jestlli jsi si nevšiml, tak tohle řekl hráč a hráči to opravdu neřešili, podle toho co říkali, chtěli na FBC klidně jít. Řešil to Mráza a trochu měto překvapilo. Asi ještě pořád mají v hlavě předloňské vyřazení od FBC. A FBC se opravdu umělo nabudit, což pocítil taky Tatran ve finále, kdy jim teklo do bot a museli přizvat šestého hráče do pole :-)))).

    • xDDD napsal:

      Mrázova demokracija rozhodla tak se s tím musíme smířit xDD

    • xaver napsal:

      řekl bych, že ta myšlenka byla především o kolo dál. Ne ve čtvrtfinále, ale v semifinále…poslat na sebe Tatran s Chodovem, v tom bych viděl ten kalkul.

      • georg napsal:

        a kde je napsané že FBC Chodov neporazí. Jen jsem zvědat kolik lidí by přišlo na Superfinále kdyby hrály Vítkovice s FBC v Praze.

        • Čmelda Alda napsal:

          Vzhledem k tomu, že už všichni vstupenku mají koupenou (až na pár stovek volných míst), tak bych předpokládal, že tolik, co třeba na TAT-VIT. Jen by to pepíky asi moc „nebralo“

        • PAN napsal:

          To je pravda no 😀 ale Mráza asi ví co děla 😀

        • fanoušek napsal:

          Ty jsi naivní, FBC porazí Chodov? FBC neporazí ani Future, když jde o účast v prestižním turnaji 🙁 poslední zápas a taková hrůza. Trenér zklamal nebo spíš zklamal Svačinka. Ke Smetákovi by měl přijít Holovka, jedině tehdy to mělo vysokou úroveň, jak hráčskou, tak kázeňskou. Teď ta hráčská velice pokulhává 🙁 pan majitel by se mohl zamyslet.

          • georg napsal:

            Smeták tam je od toho aby byl hoden svého jména. Když je držel na uzdě tak jezdili po zadku a byli důstojným soupeřem Tatranu ve finále. Mohl IT z „Florbal.cz“ trochu popřemýšlet aby ta diskuze byla čitelnější :-))? Za chvíli to budeme číst po písmenech ve sloupcích.

          • PAN napsal:

            Myslím že Svačinka za moc nemuže:) oba přisli k týmu v pulce sezony a je těžké s ním neco udelat

          • XXL napsal:

            Co to meleš? Podívej se třeba na Future či Otrokovice, kde se v podobný čas také měnil trenér.. T.

          • hahah napsal:

            až na to, že to co předvedlo Future v Otravě, bylo to nejhorší z letošní sezony, tak budiž :D..velmi dobra prace pana Kovacse :)))

          • troll napsal:

            a u z c t e m e p o p i s m e n e c h

        • xaver napsal:

          Všechno se může stát, stejně tak můžou Vítkovice rupnou s Brnem, v minulosti k tomu zas tak daleko nebylo. Ale prostě systém v podstatě vynucuje aby se kalkulovalo, tak se kalkuluje a spíše naopak, ten kdo říká, že nekalkuluje, tak lže.

  • ... napsal:

    resite nesmlysly, hlavne, ze tatran demokraticky zvolil hlas lidu,at vyberou soupere, a pak sami hraci davaji na socialni site anketu s poznamkou, hlasujte pro future. tak ono to je s tim kalkulem u jednoho za osmnact a u druhyho bez dvou za dvacet

    • David napsal:

      S Brnem by totiž vypadli 😀

    • He he napsal:

      On ten system je nutne o kalkulovani, o nicem jinem kdyz si vybiras. Je teda dost hloupe nekoho z kalkulu osocovat.

      Nejlepsi molho byt semicko Tatran-Vitky, to by byl pravy vrchol sezony, boj, zabava a napeti dva az ctyri vikendy, ctyri az sedum zapasu.
      Nasledny nahodny vyber mistra, pri marketingove akci zvane Superfinale by fandy florbalu uz zajmalo jen kvuli hostoricke statistice. Kez by tento sileny experiment ukoncili.

    • JO napsal:

      Jakože jeden je za 18 a druhý za 22? Protože pokud je něco bez dvou za dvacet, tak dle jednoduché rovnice x – 2 = 20, to rozhodně není 18….

      • Mirek napsal:

        Až na to, že rovnice má vypadat x=20-2 🙂

        • JO napsal:

          Pokud je něco bez dvou za dvacet, tak má rovnice vypadat x – 2 = 20. Protože se snažíš zjistit hodnotu té neznámé. Ale díky za názor.

        • marpetka napsal:

          Tady se jedná se o metaforu (vypuštění sponového slovesa). Z hlediska logiky jsou oba výpočty správné, ovšem přesnější výklad k osmácti je x = -2 + 20

          • JO napsal:

            souhlasím, že Tvůj výklad k 18 správný je, ale jako takový, bez vytržení z kontextu je prostě rčení nesmyslné. Protože pokud je druhý bez dvou za dvacet, tak je to 22.

  • ha napsal:

    vyhovorky trapne zase mraza, chybal mi ten a ten a ten :DD tak to je pokazde ked tatran vyhraje uz je to trapne uz dlho

  • drozd napsal:

    takže na Chodově prohráli úmyslně, aby v semíčku šli na vítěze Boleslav – Otrokovice jo? No tak to doufám, že se chytí do vlastní pasti… 🙂

    • PAN napsal:

      pro XXL , Ano přišli tam nový treneří ale pokud si videl zapasy FBC tak někteří hračí nechci jmenovat tak ti neumí nic hrají to 12 let cca a neumí nic jeden na jednoho nic taktika absolutně nic hrajou to na nahodou . A ve future? tam je videt škola od Pana Pazdery hrači jako Chroustové a další technicky fantastičtí a taktiku také mají u FBC to není jen na trenerech něktěří hračí ročníku 92 by se nad sebou měli hodně zamyslet ……….

      • hehe napsal:

        Těch 92 tam moc není

      • Floyd napsal:

        Trotle, ty určitě občas vlezeš do hlediště na Sarezu. Tak se těm 92 představ a oni se určitě společně s tebou zamyslí. Mimochodem snad to i pochopí hokejově – tatínkovské duo trenérů, že na dvě lajny se play-off hrát nedá. Stačí sledovat plusové a mínusové body.

    • divák napsal:

      tohle nikdo neřekl !!!

  • petr napsal:

    to hahah 4.3.2013 v 22:15
    Future hrálo v neděli v Ostravě s deseti hráči v poli a bez nejlepších juniorů, kteří zůstali v Praze na play-off s Boleslaví. Takže prohrát v prodloužení nebyla pro ně žádná ostuda. Pro trenéra naopak pochvala.

  • vamos napsal:

    Taky by me zajimalo co chytraka tu psalo o nejhorsim florbalu v podani Future.Nejspis nekdo komu nevysel tiket a trpi ze future uhralo bod…Vitkam chybeli 4 hraci a byly polovicni.Future jich chybelo 7 a presto bodovali.Prober se….

Napsat komentář

*