Další díl seriálu o extraligových statistikách je tu. Tentokrát je věnován ostravským Vítkovicím, které mají letos skvělou formu. Vévodí tabulce, mají našlápnuto na překonání rekordu v počtu získaných bodů v základní části a navíc drží prim ve vstřelených gólech v oslabení.
13. 2. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice dávají branky i v oslabení

 



Dosavadní rekord základní části je sedmapadesát bodů a drží ho úřadující mistr ze Střešovic. V případě, že Vítkovice vyhrají zbývající duely v základní hrací době, tento rekord o jeden bod překonají.

Vítkovice navíc v této sezoně vévodí statistice vstřelených branek v početní nevýhodě. „I v oslabení se snažíme hrát agresivně, lehce se pak dá využít nekoncentrovanosti soupeře, který se za této herní situace soustředí více na útok než na obranu,“ začal reprezentační útočník Tomáš Sladký.

„Jasný úkol v oslabení je, neobdržet branku. Už nějakou dobu zkoušíme nový styl, a to i v oslabení. Oslabení je prostě neodmyslitelná součást téměř každého zápasu,“ sdělil Milan Tomašík, který vede kanadské bodování vítkovických hráčů.

Pro překvapení v oslabení přitom složení vítkovického týmu přímo vybízí. „Máme v týmu skvěle technicky vybavené hráče a také pár typicky brejkových tipů. Nebráníme se útočnému pojetí florbalu ani v oslabení. Nikde není napsáno, že oslabením naše činnost a aktivita na hřišti končí,“ hledal důvody tak úspěšných oslabení Tomáš Sladký, jenž se po prosincovém Mistrovství světa vrátil do Vítkovic.

Vítkovice směřují také k vítězství v základní části extraligy. Zatím mají jeden bod náskok před svým největším konkurentem. Navíc mají však o jeden zápas méně, než střešovický celek.

Ostravský celek by chtěl stanovit i nový bodový rekord v základní části. „Je to pro nás velká výzva. Zároveň to je i takový můj osobní cíl do konce základní části,“ nechal se slyšet po utkání s Brnem vítkovický obránce Petr Kološ.

„Pokud tento rekord vyžaduje vyhrát poslední tři zápasy, uděláme pro to maximum. Samozřejmě se může stát cokoliv a onu magickou hranici nepřekonáme. Důležitější je ale pro náš tým předvedená hra, dobrý pocit z poctivě odvedené práce a také pohodová atmosféra v týmu, kterou si momentálně opravdu užíváme,“srdnatě pronesl reprezentační útočník Sladký.

V případě bodového rekordu v základní části je zapotřebí si udržet stabilní výkonnost a vyvarovat se herních výpadků po celou sezonu. „Jde vidět, že trenér přesně ví, co dělá. V průběhu sezony jsme zatím nepřipustili žádnou herní krizi. Pomáhá nám k tomu především široký kádr, zdravá konkurence na trénincích a obrovský chtíč si užít každý zápas. Soupeře si nevybíráme. Pokud chceme uspět, musíme porazit každého a už se nemůžeme dočkat vyřazovacích bojů,“ zakončil bývalý švýcarský legionář.

Foto: Šárka Rojková


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*