Dvacáté extraligové kolo je minulostí a česká nejvyšší tak kvapem míří do svého závěru. O zhodnocení právě skončeného kola jsme poprosili hlavního trenéra Chodova a prvního muže reprezentační lavičky Akademiků Lukáše Procházku.
17. 2. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Dvacáté kolo očima Lukáše Procházky

 



Je nějaký výsledek, který vás překvapil?
Překvapivých výsledků pro mne bylo více. Nejvíce asi porážka Havířova ve Znojmě. Znojmo má sice velmi dobrý tým, ale čekal jsem, že se Havířov o play-off ještě porve a k tomu potřeboval tři body. Potom pro mne bylo překvapením těsné vítězství Mladé Boleslavi. Tam jsem čekal jednoznačnější průběh a zase na druhou stranu jsem předpokládal, že se Liberec bude držet s Vítkovicemi lépe.

V posledním kole jste podlehli Tatranu. Jak těžký byl tento duel?
S Tatranem je každý zápas těžký a tenhle pro nás nebyl výjimkou.
Nebyl to z naší strany špatný výkon, ale nedokázali jsme využít nabídnuté příležitosti, které jsme měli a nakonec jsme doplatili také na častá vyloučení. Abyste porazili takový tým, musíte být produktivní, disciplinovaní a nedělat taktické chyby. To jsme nedokázali splnit, proto jsme prohráli.

Zatím můžete být v celku spokojený. Váš tým se probojoval do play-off…
Spokojenost je relativní. Ještě musíme hodně zabojovat, abychom nešli do play-off ze sedmého nebo osmého místa. Ale vzhledem k přebudování týmu před sezonou je to vcelku pozitivní zjištění. Navíc máme v týmu hodně kluků, kteří jsou mladí. Někteří hrají svou první extraligovou sezonu a dokážeme zahrát vynikající zápasy. Naše výkonnost ještě není tak vyrovnaná, jak by bylo potřeba.

Jak vidíte šance vašeho celku v bojích o titul?
Strašně záleží na tom, kterého soupeře potkáme ve čtvrtfinále.
Tatran a Vítkovice se zdají být výkonnostně o krok před ostatními. Tam by naše pozice byla extrémně složitá. Vyhnout se těmto dvěma týmům znamená reálnou šanci poprat se o semifinále ligy.

Kdo podle vás opustí tento rok extraligovou elitu?
Já věřím a doufám, že to bude Třinec. To, co doposud v lize předvedl, nemá s extraligou nic společného. I přesto, že jim stávající systém hraje do karet, tak jsem přesvědčený, že extraligu neudrží. Havířov, Znojmo i Sparta podle mého extraligu zachrání.

Je v kabině cítit zvýšený tlak před blížícím se play-off?
Ten tlak byl cítit spíše ve chvílích, kdy jsme přímo o play-off bojovali. Teď je ta situace o poznání klidnější. Samozřejmě se ale nesmíme spokojit s postupem do play-off. Věřím, že si tohle kluci uvědomují a dokáží ze sebe vydat maximum.

Vítkovice deklasovaly Liberec. Čekal jste to?
Čekal jsem jejich vítězství, ale ne takovým rozdílem. Jen to svědčí o velké formě a pohodě vítkovického celku.

Myslíte, že Vítkovice dosáhnou bodového rekordu v základní části?
Já ani nevím, kolik bodů k tomu potřebují. Navíc si myslím, že i přesto, že je určitě příjemné takovýto rekord držet, tak jsou důležitější věci. Myslím, že myšlenky Vítkovických se budou ubírat spíš směrem k blížícímu se play-off.

Nyní tipovačka Salmingbet Florbal.cz. Jak by vypadaly vaše tipy na další kolo?

1. SC SSK Vítkovice vs. TJ JM Chodov – 0. Se současnou formou Vítkovic nás určitě čeká extra těžký zápas. Ale odevzdaní do Vítkovic rozhodně nepojedeme. Věřím, že pokud podáme výkon na hranici našich možností, máme na to urvat alespoň bod.

TJ VHS Znojmo vs. Tatran Střešovice – 2. Myslím si, že to pro Tatran nebude snadné, ale nakonec si tři body pohlídá.

Torpedo Pegres Havířov vs. M-COM FBC Liberec – 1. Tady bude rozhodující motivace havířovských hráčů. Pokud se dokážou srovnat se situací, že jim uniklo play-off, pak rozhodně mají kádr na to, aby Liberec porazili.

AC Sparta Praha vs. FBK Sokol Mladá Boleslav – 2. Boleslav se potřebuje před play-off dostat do pohody a k tomu potřebuje na Spartě vyhrát.

x3m team SSK Future vs. SK FBC ZP AGEL Třinec – 1. Tak tady není co řešit, snad jen o kolik gólů Future vyhraje. Tady se snad dá tipovat jen počet Třineckých, kteří do Prahy přicestují.

Bulldogs Brno vs. FBC Pepino Ostrava – 1. Věřím v těsné vítězství Brna, které si bude chtít pohlídat postavení v první čtyřce tabulky.

Foto: Archiv www.florbal.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*