O víkendu přišli havířovští florbalisté po prohře ve Znojmě definitivně o naději na účast v boji o titul. Havířovský obránce Roman Kantor ale vidí hlavní příčinu neúspěchu jinde, než v konci základní části extraligy.
19. 2. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Roman Kantor: I kdyby Třinec posílil o deset hokejistů, nepřehraje nás

 



Co bylo hlavní příčinou toho, že vám letos play-off uniklo?
To je jednoduché. Za prvních dvanáct zápasů jsme uhráli deset bodů. Z toho byla dvě šťastná vítězství v poslední minutě, jedno v poslední sekundě. Teď jsme toho zajíce ještě honili, teoreticky se dal chytnout, ale nakonec se to ukázalo jako nereálné.

Vždyť ale mužstvo se posílilo. Po zimní pauze hráli všichni tři Kožušníkové, vy jste se vrátil. Kde byla chyba?
No jo, tým se posílil, ale ztráta byla docela dost velká. Jak říkám, prvních dvanáct zápasů rozhodlo. Na začátku se nevyhrálo ani jedno utkání, chybělo štěstí.

Kde se to podle vás zlomilo? Definitivně jste o naději přišli až teď ve Znojmě a reálně kdy? Nebo jste pořád věřili, že to můžete uhrát?
Reálně jsme podle mě ztratili naději dříve. Já jsem se s tím smířil, když jsme na Chodově vyhráli až v prodloužení.

Asi vás také mrzí ztracené derby s Pepinem, ve kterém se nešťastně zranil Tomáš Bajgar. Názor na to, že se ten zápas měl opakovat, jste vyjádřil dostatečně už dřív.
Jo. Tam byla naděje, že kdybychom uspěli, možná by Pepino mělo problémy, možná by na ně dolehl psychický tlak. Zápas se ale dohrál a každý si mohl na to udělat vlastní názor.

Jak jste na tom před play-out? Nehrozí vám ztráta motivace? Nemůže se stát, že budete hrát odevzdaně?
To ne. Vrátil se Peťa Kožušník, přinesl nový impuls. Je motivátor, takže o to se nebojím. Jen myslím na to, aby to mladší kluci nepodcenili. Třinec hrál o záchranu každý rok, my bývali v play-off, takže s bojem o udržení nemáme zkušenosti. Možná si to málokdo uvědomuje, ale začíná se od nuly.

Při pohledu na reálnou sílu soupeřů ale asi ze sestupu strach mít nemusíte, ne?
My si z toho děláme srandu. V Třinci mají řeči, že se posílí o nějaké hokejisty. Ale i kdyby jich vzali deset, tak se našemu kádru nemůžou rovnat. Jde o to, nepodcenit to. Věřím, že vždycky dáme o jeden gól víc než oni, přehrajeme je jak takticky, tak i po fyzické stránce.

Foto: Archiv www.florbal.cz


Autor: Viktor Černík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*