17. 3. 2013 Superliga (27) KOMENTÁŘŮ

Pantery setnul Novotný! Tatran, Vítkovice i Chodov jsou v semifinále

 



Nepochopitelný kolaps Panterů znamená vedení Billy Boys 3:1. Otrokovice vedly ještě 41 sekund před koncem o dva góly! Semifinalisty florbalové extraligy už jsou střešovický Tatran, který ve čtvrtém zápase série porazil Future 10:4 a také Vítkovice, které udolaly Brno 3:2 po prodloužení. Postup stvrdil i Chodov po vysokém vítězství v Ostravě.

CER_2118

Marek Vávra překonává Martina Novotného v nájezdu
foto: Sandra Srpová

Future tři zápasy vzdorovali a hráli s Tatranem dramata až do posledních minut. Pouze ten poslední zápas, televizní duel, jim nevyšel. Střešovice nejdříve využily slabých chvilek svého soupeře na začátku první třetiny a v průběhu druhé části si vypracovaly až pětibrankový náskok.

Žlutočerní sice nic nevzdali, celou poslední třetinu zkušeného rivala mačkali, dohnat manko se jim však nepodařilo. Tatran si náskok pohlídal a po vítězství 10:4 vyhlíží dalšího soupeře.

CER_2077

Střešovice slaví jeden z deseti gólů
foto: Sandra Srpová

CER_6452

Michal Podhráský se raduje z branky
foto: Štěpán Černý

VÍCE O 4. ČTVRTFINÁLE FUTURE – TATRAN ČTĚTE ZDE

——————————————————————-

Otrokovice mohly být zpátky ve hře, čtvrtý zápas s Mladou Boleslaví měly dlouho ve svých rukou, po kolapsu v poslední minutě ale nakonec dostali gól i v prodloužení. Billy Boys vezou domů dvě vítězství. To druhé impozantní, v neděli prohrávali jeětě 41 sekund před koncem o dva góly!

Boleslav byla bezzubá v přesilovkách a oproti sobotě jí zvlhl střelecký prach. Otrokovice naopak trestaly každé zaváhání a dvakrát skórovaly bezprostředně po ubránění oslabení. Dařilo se jim to především v první třetině, kterou po disciplinovaném výkonu vyhráli 1:0.

Rozpoložení týmů dokumentovala poslední minuta druhé třetiny, kdy hosté mohli alespoň na dalších 20 sekund do přesilovky, ale ihned po návratu Koňaříka z trestné lavice inkasovali. To zbývalo do sirény konce pouhých 10 sekund.

V poslední části Boleslav opět zopakovala nezdar v přesilovce a opět po konci početní výhody sama inkasovala.

Jenže tříbrankový náskok Panterů nic neznamenal. Naději dal Středočechům gól Hněvkovského, a v poslední minutě Boleslav odvolala gólmana a v power play dvakrát uspěla. V čase 59:20 snížil Gwuźdź a pouhých šest sekund před koncem vyrovnal střelou od levého mantinelu Pavel Bouška.

V prodloužení dostal domácí tým velkou výhodu, na trestnou totiž musel mladoboleslavský Rožnovják. Jenže namísto radosti přišel zmar. Petr Novotný ve vlastním oslabení definitivně rozhodl.

VÍCE O 4. ČTVRTFINÁLE OTROKOVICE – BOLESLAV ČTĚTE ZDE

Zmar otrokovických Panterů

Zmar otrokovických Panterů

——————————————————————

Vítkovice jdou do semifinále také nejkratší možnou cestou. Na palubovce brněnských Buldoků vyhrál vicemistr v prodloužení 3:2. Rozhodnutí zařídil parádní bekhendovou ránou Tomáš Sladký.

Vítkovice byly sice dlouho v jednobrankovém vedení, v polovině duelu ale srovnal Žižka a na začátku třetí třetiny poslal Buldoky do vedení Marek Fuchs.

Klíčový okamžik ale vicemistr zvládl na jedničku. Za stavu 1:2 výtečně odbránil oslabení a brzy poté zásluhou sóla Sladkého srovnal skóre.

Prodloužení se hrálo pouze 59 sekund. Tomáš Sladký se nerozpakoval a odražený skákavý balón nečekaně napálil bekhendem na Jurčíkovu bránu. Sérii definitivně rozhodl výstavní gól ostříleného navrátilce.

VÍCE O 4. ČTVRTFINÁLE BRNO – VÍTKOVICE ČTĚTE ZDE

Tomáš Sladký rozhodl v Brně 4. čtvrtfinále v prodloužení

Tomáš Sladký rozhodl v Brně 4. čtvrtfinále v prodloužení

—————————————————————–

Ostrava má konec sezony. Byl možná až příliš krutý, FBC se rozloučilo s věrnými fanoušky v publiku prohrou 2:9 s Chodovem. Pražané byli nekompromisní.

Čtvrté čtvrtfinále rozhodl zejména výkon gólmana Jana Bindera, který v oboustranně ofenzivně vedeném duelu držel svůj tým ve hře. Chodov navíc už po 10 minutách vedl tříbrankovým rozdílem a svého soupeře už na menší distanc nepustil.

Domácí sice svého soupeře ve druhé části přestříleli, ale do šaten se šlo stejně za stavu 2:6 pro Chodov. V posledním dějství ještě stihl Matěj Jendrišák zkompletovat hattrick a Pražané zápas v poklidu dohráli a na hřiště se dostali i hráči z lavičky. Semifinále tak bude letos bez ostravského FBC.

VÍCE O 4. ČTVRTFINÁLE OSTRAVA – CHODOV ČTĚTE ZDE

Matěj Jendrišák dal Ostravě hattrick

Matěj Jendrišák dal Ostravě hattrick


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Tomas Kindl napsal:

    Toto se libi uzivateli Tomas Kindl

  • xm napsal:

    respekt Bulldogs a nerespekt psychopatum z Vítkovic (Sladky, Suchánek a Veltšmíd na disciplinárku)!

    • Mira napsal:

      za co respekt pro Brno? Za sérii 4:0? Před sezonou se camrali jak jediným cílem je semíčko, pak v průběhu jim rychle sklaplo a zase, že mají mladý tým atd jako již několik let za sebou! A ve čtvrtfinále nic extra.

    • cože napsal:

      nebyl jsem na hale, ale dle videa to byl slovy Mrázka hokejový zápas, Fabiána by měl už někdo vyfackovat, co on tam předvádí…jinak Mrázkovi nevyšla prognóza, Brno bral, že „prý hrají technicky a čistě“, no tak dnes to byl opak..děkujeme antiflorbalovému Brnu za jeho další konec hned v počátku play off

    • divák napsal:

      Jo máš pravdu a Kadlec a Fabian a Veselý metál za fair play !!!!

  • krakora napsal:

    Ano, Kadle metál za fair-play. Nevšiml jsem si, že by někoho osekával (Veltšmídova sekera do jeho ruky) a nebo mimo hru (Suchánek) dohrával a hlavně, že by tam brečel a přitom sám prasil jako Sladký…Fabián hrál tvrdě a to, co rozdal, taky schytal zpět…Veselý nebyl polovinu zápasu na hřišti…

    • xD napsal:

      Ze jsem si nevsiml zadne sekyry do ruky fabiana… Fabian nastolil taktiku. Na dubine hrat jako prase krosceky lokty vsechno… A v Brne simulovat a pri kazdem souboji 1 na 1 padat jako papir :D… A sekyru Veltsmida jsem opravdu nikde nezaregistroval… A jestli mas na mysli dohravani souboju typu ze chtel Suchanek a kterykoliv hrac z vitkovic rychle rozehrat a nevinatko Vesely a Kadlec vzdy branili hracum v ceste brali balon tak se nesmis divit, ze si hraci vitkovic pomohli rukama :))

  • krakora napsal:

    Vítkovice si asi mysli, ze se jim hraci Brna maji klanet a uhybat v soubojich. Meli jim nalozit mnohem vic, osobne bych to za ty velkohube kecy o tradicnim, lehkem, nefaulujicim a uctu Vitkovicim prokazujicim souperi a vsem temto recem udelal! Proste play-off rules! Osobne mi taky nesedi tvrdy florbal, ale nesnasim, kdyz nekdo neumi prijmout ranu, kdyz je sam rozdava a v tom Tokoš, Suchánek a hlavně jinak vynikající Sladký vynikají!

    • fanda napsal:

      nejsem si jistý, že jsi ten zápas viděl…nebo si myslíš, že na tu holomajznu od brna neměli reagovat vůbec ?

  • Karel Plechata napsal:

    Každopádně se mi to líbilo a oba zápasy byly vyrovnané!

    • fanda napsal:

      vyrovnané ? ale díky čemu ? rozhodně to nebylo ve hře, vítky se musely přizpůsobit brněnskému antiflorbalu, když se pokusili hrát florbal v ostravě , dostalo brno 12 kousků poprvé a 6 podruhé…herně na to neměli a tak nezbývalo než se pokusit hráče vyprovokovat nebo zranit, jenom slepý nemohl vidět, jak už v ostravě fabián provokoval incident – až jej někdo namasíruje, nebude se ani divit

    • Kerim napsal:

      Tak to vás lituju. Máte dost nízké nároky na florbal.

  • Audit napsal:

    To Krakora –
    Buldoci si dali předsevzetí, že proti Vítkovicím budou bojovat jako velšští ragbisté. To asi mluví za vše.

  • fanda napsal:

    už ve vítkovicích chtěl fabian vyprovokovat hráče vítkovic a to co předvádělo brno doma má do florbalu hodně daleko…vítkovice museli nějak reagovat, zvláště k vaší pozornosti doporučuji fakt jednoho vyloučeného hráče v posledním utkání a to ještě ze strany vítkovic !!?? kdo to viděl, nemohl věřit svým vlastním očím…brno na to nemělo technicky, herně, takticky a tak to zkusili urvat jinak, v ostravě na to neměli ještě koule, ale náznaky tam byly, v brně si to chtěli vynahradit. pro florbal je ale dobře, že skončili ve čtvrtfinále.

    • divák napsal:

      Obě utkání v Brně jsem viděl naživo, agresivita a vypjaté momenty byly k vidění od obou týmu srovnatelně. V souvislosti s touto skutečností mě spíš zaujal v sobotním utkání poměr vyloučení a určitě zcela náhodně vybraný faul, kterých se jinak v celém zápase dalo pískat asi padesát z obou stran, právě dvě a půl min. před koncem za stavu 3:3. Je totiž otázka, jak by Brno dokázalo ještě v neděli hrát s vidinou možnosti vyrovnání série, když i za stavu 0:3 měli vůli uhrát ještě remízu…

      • fanda napsal:

        když brno hrálo florbal, dostalo v ostravě 12, resp.6 kousků… herně na vítkovice nemají , dlouho mít nebudou a proto zkusili jinou variantu – provokovat, hrát spíše hokej než florbal a fyzicky napadat – to se ukázalo jako lepší varianta pro brno – bohužel florbal plakal a mrázek to řekl velmi trefně – dlouho nekoučoval hokejový zápas. naštěstí zvítězil florbal a zaslouženě jdou vítky dále, brno tak dále může snít, ale spíše bych jim poradil, ať se raději pokouší něco naučit…

        • Beda napsal:

          kamo, ty si hodne omezeny Dubinou a tim sidlistem, co tam mate :-). Ano Brno hralo rugby a ještě, že to tak dopadlo. Mendrek to měl poslat do prázdné a bylo vymalováno….fakt nechápu některé zaslepence!

        • nezaujatý divák napsal:

          Nevšimnul jsem si, že by hra bez míčku v podání Vítkovic byla zrovna založená na odstoupení od soupeře a chytání přihrávek… Všechno ostatní už je ve florbale na hranici nedovolené hry. Ovšem bez aktivního přístupu tělem, při současné technice hole, k přerušení hry soupeře, natož k odebrání míčku, není vůbec žádná šance.
          Ostatní už je na rozhodčích…

  • Karel Plechata napsal:

    No a? Resp. podle mě správná cesta. Nikdo nemá nic jisté a na jejich místě bych takto hrál už dávno, resp. vlastně pořád! Postoupil lepší tým a Brno bojovalo tak, jak mělo až doma…

  • Pavel napsal:

    vidím, že vyhrocená série byla i mezi Vítkama a Brnem…shlédl jsem oba zápasy v Otrokovicích a tam bylo to samé, hlavně v sobotu to byl spíše hokej než florbal…samozřejmě na obou stranách se našel nějakej ten vypatlanec( Novotný, Bouška, Vaněk)…jinač velký klobouček před Michajlovičem v brance Otrokovic, doufám, že jeho výkony sleduje i trenér reprezentace Cepek, protože to co tento člověk dokáže v brance je až k neuvěření :))

Napsat komentář

*