17. 3. 2013 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Čtvrtfinále 4: OTROKOVICE – BOLESLAV 3:4pp

 



Otrokovice mohly být zpátky ve hře, čtvrtý zápas s Mladou Boleslaví měly dlouho ve svých rukou, po kolapsu v poslední minutě ale nakonec dostali gól i v prodloužení. Billy Boys vezou domů dvě vítězství to druhé impozantní, v neděli prohrávali 50 sekund před koncem o dva góly!

Panteři měli jasno, prohrát další duel by mohlo být kritické. I proto před domácím publikem zahráli zejména dozadu velmi poctivě. Hlavní oporou pak byl dlouho i gólman Radovan Michajlovič.

Boleslav byla tentokrát bezzubá v přesilovkách a oproti sobotě jí zvlhl střelecký prach. Otrokovice naopak trestaly každé zaváhání a dvakrát skórovali bezprostředně po ubránění oslabení.

Dařilo se jim to především v první třetině, kterou po disciplinovaném výkonu vyhráli 1:0.

Ve druhém dějství sice šli Panteři dvakrát do oslabení, ale zřejmě už přečetli nebezpečnou mladoboleslavskou přesilovku a drželi dlouho čisté konto. Středočeši se trápili, oproti sobotě byli v křeči.

Rozpoložení týmů dokumentovala poslední minuta druhé třetiny, kdy hosté mohli alespoň na dalších 20 sekund do přesilovky, ale ihned po návratu Koňaříka z trestné lavice inkasovali. To zbývalo do sirény konce pouhých 20 sekund.

V poslední části Boleslav opět zopakovala nezdar v přesilovce a opět po konci početní výhody sama inkasovala.

Jenže tříbrankový náskok Panterů nic neznamenal. Naději dal Středočechům gól Hněvkovského, a jelikož se Otrokovice rozhodly v posledních pěti minutách zejména bránit, měli hosté spoustu příležitostí připravit obecenstvu nemilé překvapení.

Boleslav odvolala gólmana a v power play dvakrát uspěla. V čase 59:20 snížil Gwuźdź a pouhých šest sekund před koncem vyrovnal střelou od levého mantinelu Pavel Bouška.

V prodloužení dostal domácí tým velkou výhodu, na trestnou totiž musel mladoboleslavský Rožnovják. Jenže namísto radosti přišel zmar. Petr Novotný ve vlastním oslabení definitivně rozhodl.

Panthers Otrokovice – Billy Boy Mladá Boleslav 3:4pp (1:0, 1:0, 1:3 – 0:1)
Branky: 15. Vaněk (Stavjaník), 40. Koňařík (Vaněk), 44. Uhrinovský (Vaněk) – 47. Hněvkovský (Křenek), 60. Gwuźdź (Křenek), 60. P. Bouška (Novotný), 62:36 Novotný.
Rozhodčí: Novák, Škaloud. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Oslabení: 0:1. Diváci: 311. Stav série: 1:3


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*