18. 3. 2013 Superliga (46) KOMENTÁŘŮ

Vítkovický hrdina Sladký: Proti Bulldogs to byl boj!

 



Pět minut před koncem si vzal míček, proběhl kolem brněnských bránících hráčů a skvěle zakončil. Jeho branka přinesla vyrovnání na 2:2 a vynutila prodloužení. V něm si vzal navrátilec do české extraligy Tomáš Sladký opět slovo. Bekhendovou střelou rozhodl o osudu čtvrtého zápasu a rovněž i celé série. Nyní se společně se svým týmem těší na semifinále.

Vítkovičtí ukončili sérii v nejkratší době, v jaké mohli. I v sobotu se reprezentant Tomáš Sladký velkou měrou podílel na vítkovickém vítězství. K výhře 4:3 přispěl třemi asistencemi. V neděli pak dílo dokonal a početná základna vítkovických fanoušků se tak může radovat z postupu mezi nejlepší čtyři.

Play off v Česku hrajete po určité době, jak si užíváte jeho atmosféru?
Ve Vítkovicích si to užívám na každém tréninku, ve wellness, v posilovně a hlavně na zápasech! Je to nový impuls, který jsem po prosinci potřeboval. Takovou atmosféru v týmu nemá snad nikdo na světě. Jak říkám: Lauf má jen jeden copyright!

Jak vzpomínáte na poslední účast v play off před vaším návratem?
Zlaté vzpomínky, titul s Vítkovicemi, sobota 18. 4. 2009, nekonečná párty na Stodolní! Byl to jeden z nejsilnějších okamžiků mé dosavadní florbalové kariéry.

Tomáš Sladký

Tomáš Sladký

Daří se vám i střelecky. Je to důležité pro to, aby jste hrál v pohodě?
Proti „pejskům“ to byl boj a ne florbal. Střelecky se nedařilo nikomu, věřím, že jsme si to všichni nechali na další fáze play off. Já se cítím v pohodě hlavně díky kolektivu, který je ve Vítkovicích jedinečný!

Jak hodnotíte atmosféru na zápasech? Co vaši diváci? Líbí se vám jejich podpora?
Nebýt našeho šíleného kotle, tak by bylo na Vodové ticho. Myslím, že si náš „Vzkaz“ vzali fanoušci hodně k srdci a my jim za to strašně moc děkujeme. V semifinále nám určitě zase pomůžou, jsou prostě skvělí!

Tomáš Sladký

Tomáš Sladký

Brno bylo papírově nejlehčí soupeř, ale nakonec to nebyla úplně procházka. I váš trenér Radomír Mrázek byl v hodnocení jejich hry dost ostrý?
S vyjádřením trenéra Mrázka budou souhlasit všichni, co florbalu alespoň trochu rozumí. Nevztahujme to jen na to, co se dělo o víkendu v Brně. Nejde jen o tento dvojzápas… Toto je téma na velkou debatu o směru herního projevu florbalu v Česku! A ten směr je bohužel zatím špatný!


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • x. napsal:

    za špatný směr může jednoznačně disciplinárka na čele se zametačem a alibistou Furmánkem. Spousta hráčů si pak myslí, že může dělat vše a projde jim to, další část pak ze stejných důvodů vše oplácí a disciplinárka má nahnáno ty zákroky trestat, i přesto, že jsou dneska na každém onlinu zcela jasně viditelné. A korunu tomu pak „komise“ nasadí nejlépe nějakým trestem vytrženým z kontextu.

  • fanda napsal:

    souhlasím – to byl boj, to nebyl florbal….

  • Jan Tleskač napsal:

    Lidi chtějí akční, kontaktní sporty. Každý sport se zrychluje a přitvrzuje. Viz. vývoj hokeje, stačí se podívat jak se změnila NHL a mezinárodní hokej za poledních 10 -15 let. Stejný vývoj čeká i florbal. Stačí se mrknout na pár zápasů Švédské ligy, tak lítají hráči až do prvních řad na tribunu a nikdo nebrečí.

    • xD napsal:

      O hitech 1na1 tu neni rec 🙂 tady jde o fauly hokejkou drzeni hokejek hracu apod… Tohle se ve Svedsku teesta 2min trestem u nas se hra pouze kouskuje…

      • divak napsal:

        Absolutní souhlas !!!

        • fanda napsal:

          ve svedsku za takove zakroky, ktere u nas maximalne zapisknou na 2 minuty se resi disciplinarkou tam se hraci neosekavaji a nedohravaji…

          • sun napsal:

            pise fanda ze Svedska? nebo jsi tam byl dokonce reseny u disciplinarky?

          • Aha napsal:

            Tak to vypada, ze uz si neco ve svedsku odehral…mam neco nahrano proti svedskym tymum a drzeni hokejek v rohu hriste, pred branou a jemne osekavani je tam na denim poradku..nemluve o loktech a kroscecich pred brankou…takze drive si to bez zkusit nez neco takoveho prohlasis.

    • divak napsal:

      To máš pravdu kamo ale ne zahanět se hokejkama jako valaškama to je nejhorší a to se nepíská jen u nás. A trpí hlavně mužstva které chtějí hrát florbal !!!

    • Kerim napsal:

      Jenže nesmíš zaměňovat tvrdost s unfair zákroky. Obzvláště nedělní zápas byl hnus a to z obou stran. Když k tomu připočtu pouze jediné vyloučení, tak „viník“ je jednoznačný. Rozhodčí tento zápas absolutně nezvládli. Kdyby tento zápas pískal Černý s Janouškem, tak v první třetině rozdají po třech dvojkách na obou stranách a zbytek zápasu je v klidu. Ale to je pořád dokola. Hráči už totiž před zápasem mají v podvědomí, že jim dneska píská někdo, kdo je na jedno oko slepý a na druhé nevidí a podle toho se hráči zařídí.

      • Karel Plechata napsal:

        Pane Kníchal, Vy máte nějakou rozhodcovskou licenci? Resp. vsadím se, že si netroufnete na to, jít pískat ani play-off dorostu. Tzn. važte slova o slepotě na jedno či dvě oči. Vážím si Vás, ale takové vyjádření Vám nedělá dobré renomé…

        • Kerim napsal:

          (Ne)vážený pane Plechato, nemusíte si mě vážit a o moje renomé si rozhodně nemusíte dělat starosti. Sázet se můžete s kýmkoliv o cokoliv. Já zase naopak mám pocit, že když jsem kdysi dávno pověsil píšťalku na hřebík, tak k vám se ještě ani nedoneslo, že nějaký florbal vůbec existuje.

          • Karel Dobytek napsal:

            To je právě ono Kerime, z podstaty se dlouho žít nedá..nic není staršího, než včerejší zprávy..

          • Kerim napsal:

            Nějak vás nechápu. Jen jsem reagoval na invektivu pana Plechaty.
            Je naprosto jedno, jestli divák rozhodčím je, byl anebo nikdy nebude. Podstatné je, že se na to nedalo dívat a kromě hráčů obou týmů na tom měli významný a nezpochybnitelný díl viny rozhodčí.

      • Sencor napsal:

        Rozdat alibisticky tresty umí akorád nýmand. Dvojkama se zápas řídit nedá. Je to play-off. Ty chceš aby kolem sebe chodili na metr a po špičkách?

        • Kerim napsal:

          Zkus číst pečlivěji. Psal jsem, že se nemá zaměňovat tvrdost s unfair zákroky. I tvrdá hra může být férová. Samozřejmě, že to musí uhlídat rozhodčí. Máš pocit, že zmiňovaní Černý s Janouškem rozdávají tresty alibisticky? A že v zápasech, která tato dvojice řídí, kolem sebe chodí hráči na metr a po špičkách?

          • Sencor napsal:

            Jen říkám, že rozdat v první třetina šest dvojek je chyba rozhodčího.

          • Kerim napsal:

            Jestli dvě, šest nebo deset, to není podstatné. Důležité je, aby hráči pochopili, že znefér zákroky nebude rozhodčí tolerovat. A pak už je jen na hráčích, jak rychle si to uvědomí a od toho se pak odvíjí počet trestů.

  • hmm napsal:

    brno florbal nikdy hrat nechtělo a jak začali hrat na dubině tak ktomu pak přistoupili vitky v brně;) dohravani, sekani tka že se nikdo nemuže divit když oni vživotě hrat florbal nebudou

    • Hater napsal:

      Kamo ty si p…! Bez debat. Kdyby nechteli hrat florbal tak zustanou doma jako ty! Asi tomu hodne rozumíš a jsi specialista na brnensky florbal.

      • cože napsal:

        nikdo nemusí být specialista na Brno a vidí…Škubal je tam x let a furt hrají hovno, mají ho kopnout do řiti a odstřihnout se od něj..nikdy jste nic nevyhráli a budete jen kecat a stěžovat si, se Vítkovicím nedivím, že se nenechali dořezat a vrátili jim to a samozřejmě, když u toho jsou Kadlec a Fabián, tak je jasné že tyto staré Škubalovy struktury hrají hlavní slovo

        • zero napsal:

          Nějak nerozumím těm „starým strukturám“Podívej se na statistiky!Kadlec tvoří hru, patří mezi ty hráče, kteří myslí a jsou rychlía slušní (viz celkový počet trestných minut)Fabián je taky dobrý, i když ne tak spolehlivý a zodpovědný.“Plivat “ po druhých se nemá,zvlášť ne ve sportu!A navíc neodůvodněně.

  • HR napsal:

    Včera největší uplakánci Sladký, Kološ.

  • xm napsal:

    Respek fandum Vitkovic a lhář Sladký (brněnský kotel fandil oba zápasy hodně dobře a nahlas včetně 3 bubnů) je v Brně nechtěnou osobou! Lhát se nemá Tomášku uplakánku!

  • xm napsal:

    Respekt!

  • Beda napsal:

    Sladký je asi hluchý, hraje dobře, ale podle reakcí – kopaní do mantinelů, šahání na soupeře a neusáté diskuse s rozhodčími i protihráči to v hlavě asi nemá moc srovnané…

  • haha napsal:

    Sladký si myslí, že když se vrátí ze zahraničí tak je za hvězdu a muže si všechno dovolovat.. Jeho neustále diskuze s protihráči a rozhodčími akorát dokazují to, že je namyšlenec.. Jsem rád, že mu tu hru Brno pořádně „osolilo“.. A k rozhovoru… Odpovědi u 4 z 5 otázek končí vykřičníkem :D.. co tím chtěl asi říct?

    • Náhodný člověk napsal:

      Hele já v Brně byl a je pravda že fandili Brňáci, ale to že by byl Tomáš namyšlený pravda není já ho znám osobně. Když něco řekneš o člověku a neznáš ho tak to je předsudek, ale ten je u vás doma!!! o_O

  • xxx napsal:

    Sladký by se měl nad sebou zamyslet.. . Jestli Sladký neslyšel brněnské diváky skandovat a třískat do bubnů,tak je hoch asi hluchý. V zahraničí se naučil leda brečet. Jsem rád, že mu Brno hru znechutilo.

    • Petr napsal:

      Jen ho nechte uzit si atmosfery, kdyz uz ho z Finska poslali domu… A nebo kde je ta supr pracovni nabidka??

  • Tvrdomír Tkanička napsal:

    Panu Sladkému absolutně chybí nějaká pokora a úcta k soupeři. Vítkovičtí sérii opět vyhráli, mohou se poplácat po rameni. Není důvod na Buldoky dál plivat špínu, tak proč to dělá, za jakým účelem? Od hráče jeho formátu bych nečekal, že se v rozhovoru sníží k takovýmto odpovědím. Dokazuje tím pouze svou ubohost a malost. Nemluvě o tom, že nemá úctu ani k brněnským fanouškům, napsat a urazit je tím, že bez vítkovického kotle by bylo na hale ticho? To si nemůže myslet ani on sám, ale asi byl jen zaslepený svým vysokým egem.
    Vítkovicím gratuluji k postupu a smekám před výkonem brněnských hochů, kteří, ač nejsou zahraničím, reprezentací a celkově zkušenostmi tak ostřílení, jako hráči z Ostravy, tak se po debaklech z Ostravy nevzdali a v Brně byli Vítkovicím vyrovnaným a rovnocenným soupeřem a předvedli hezký a bojovný výkon.
    Jinak zápasy byly tvrdé, občas i zákeřné, ale z obou stran, to uznají všichni.

    • Tomáš napsal:

      Problémem českého florbalu se stává, že florbal hrají jenom tři týmy v lize, resp. hrají takový florbal, který snese měřítko mezinárodních krytérii. Zbytek ligy možná bojuje, ale je to upachtěné, mnohdy ustrašené, bez jakékoliv vlastní iniciativy. S tím by se mělo něco dělat. Do této kategorie musím bohužel zařadit i Brno. Je sice hezké, jak píšete, že předvedli hezký bojovný výkon, ale to pak můžou hráči dělat nějaké bojové umění. Správně měli předvést hezký florbal. Bojovat fakt nestačí.

    • fanda napsal:

      k osobě tomáše sladkého – je to pan hráč a každý klub v čr by oblíznul všech deset, kdyby za něj hrál, je to hecíř, je to leader, troufám si tvrdit, že je to hráč s nejlepším přehledem v lize. a co je důležité – není to sobec, je mu šumák kanada, je to vůdce, jaký tento sport v čr potřebuje jako sůl. a je schopen taky sebereflexe – přijal těžkou kritiku za ms a zatím to vypadá, že se ze svého nepříliš povedeného výkonu poučil. jednoznačné plus pro vítkovický a český florbal.
      před brňáky bych měl důvod smeknout pokud by předváděli florbal s důrazem a bojovností, ale ne v tomto případě, kdy se to spíše podobalo hokeji a účel světil prostředky. to co předváděli doma nemělo s florbalem nic společného a je jenom dobře, že se vítkovice nenechaly zastrašit a přijali hozenou rukavici – jsem přesvědčen o tom, že kdyby takovou sekanou zkusili třeba na fyzicky daleko zdatnější chodov nebo mb, tak odešli jako zpráskaní psi.

  • dr.chocholoušek napsal:

    Vždyť je to play off, plné emocí, nevyhraješ padáš z kola ven.
    Vítkovice doma brno smetli, doma brno bojovalo hnané domácím prostředím. To, že si dotyční hráči dovolí co Sladký je spíše otázka na sudí a čfbu, proč stále máme ty samé dvojice na áčkových licencích, i když dole jsou daleko lepší páry. Vašíček před nedávnem do tv řekl, že jediný pár který je schopen odpískat cokoliv se vztyčenou hlavou je černý, janoušek. Já bych ještě s dovolením přidal kadlece. a šel pískat ženy olomouc vítkovice.

    • Sencor napsal:

      Haha, jmenu. Vašíček je registrován v Pepínu, takže áčko mít nemůže. Seš fakt na psychouše 🙂

      • Petr napsal:

        Pochopil jsem, ze se autor komentare pouze na nazor pana Vasicka odvolava v souvislosti s dalsimi rozhodcimi – o jeho licenci ani slovo. Priste si odpust zbytecny komentar 😉

  • fobi napsal:

    Me by taky zajimali jmena rozhodcich v nizsich soutezich,co by meli dostat sanci v acku..sem s nima.je potreba to ozivit..

Napsat komentář

*