24. 3. 2013 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Sparta žije, dva mečboly jsou pryč. Liberec záchranu ztratil v bleskových gólech

 



Liberec měl skoro všechno ve svých rukou a záchrana v extralize byla na dosah. Čtvrtý zápas se Spartou Severočeši ale opět nezvládli. Prohra 4:5 znamená přesun do Prahy a rozhodující páté utkání „kdo s koho“.

Liberec přitom čtvrtý zápas rozehrál dobře. Do vedení šel už v šesté minutě a ve druhé třetině dokonce vedl už 3:1.

Jenže relativně snadné vedení domácí tým zřejmě ukolébalo. Duchek ještě před koncem druhé části snížil na rozdíl jediného gólu, daleko horší chvilky ale měl Liberec teprve ještě vytrpět.

Gól z hole Linharta už po čtyřech sekundách od začátku poslední části jen předznamenal sled dalších událostí.

Severočeši byli v útlumu a Sparta se zodpovědným výkonem blížila ke svému cíli. Klíčové okamžiky nastaly opět v rozmezí pád sekund. Čtvrtý a pátý gól v síti Liberce dělilo pouhých pět sekund.

Domácí prostě na pár vteřin ztratili koncentraci a během chvilky prohrávali rozdílem dvou gólů. Sparta toho využila a je blíž ke spásnému zkrácení sezony.

Severočeši sice začali zběsile dohánět manko, ale dokázali jen snížit na 4:5. Zbytek už pochytal gólman Beneš, který se po zranění vrátil do sparťanské branky. Páté utkání se bude hrát na Podvinném mlýnu ve středu od 20 hodin.

FBC Liberec – AC Sparta Praha 4:5 (1:1, 2:1,1:3)
Branky: 6. Valeš (Jan Král), 23. Blažek (Král), 30. Krupička (Marek), 57. Derka (Valeš) – 16. Perušič (Dvořák), 35. Duchek (Svatoš), 41. Linhart (Svatoš), 54. Linhart (Svatoš), 54. Dvořák (Perušič). Rozhodčí: Černý, Janoušek. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 174.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*