28. 3. 2013 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Záchrana s tajemným číslem. David Ježek ví, co Spartu teď čeká

 



Před dvěma lety stál na druhé straně. Se Spartou se pokoušel zachránit sezonu, Pardubice ale byly proti a David Ježek si musel prožít smutek sestupu. Pátý zápas o záchranu už hrál podruhé. Tentokrát v barvách Liberce.

Loni musel tým zpod Ještědu bojovat o záchranu až v baráži s Hattrickem Brno a končil sezonu až na konci dubna. Byl sice úspěšný, podobnou anabázi ale chtěl tentokrát vynechat. Obránce David Ježek navíc už věděl, co je sestoupit.

„Před dvěma lety to bylo to trochu opačně. Sice to bylo ve stejné hale, ale hrál jsem za Spartu,“ vzpomíná. „Jasně, že jsem si uvědomoval sílu toho zápasu, je hrozně důležitej, hraje se o konec sezony… My se teď zachránili v pátém zápase, ale prostě v prvním kole a moc si toho vážíme,“ ulevil si po vypjatém boji.

Své bývalé spoluhráče možná trochu litoval. Pražané mají díky prohře ve středečním duelu sezonu prodlouženou o další měsíc a navíc musí vyhrát hned šest zápasů. Přesně tolik vyhráli za celou základní část.

„Mám tam spoustu kamarádů, přeju jim hodně štěstí do dalších kol. Oni mají opravdu tým srovnatelný s námi, vždyť to bylo vidět, bylo to opravdu vyrovnané,“
říká David Ježek.

Vojtěch Krupička

Vojtěch Krupička

Liberec má aspoň na pár týdnů klid. I když tým skončil po základní části až na 11. místě, tak má už nyní jistotu bojů v extralize v příštím roce. Slavit se šlo ve středu spontánně.

„My jsme vůbec nic neplánovali, to ani nejde. Šli jsme do zápasu a chtěli ho vyhrát. Ze zkušenosti vím, že nějaké plány na oslavy tým spíš shodí, než by to pomohlo. Ale slyšíte, Harcov volá, takže vyrážíme,“ smál se liberecký bek.

Liberec to zkrátka se záchranářskými pracemi umí. O uchování ligové příslušnosti hrál pošesté v posledních 10 letech a pokaždé uspěl. Naposledy byl pod Ještědem smutek v roce 2002! Štěstí možná pomáhá i tradiční rituál. Liberečtí hrají o záchranu se vzkazem z číslic, napsaných na předloktí. „Co to znamená? To je naše tajemství,“ říká David Ježek.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Jan Tleskač napsal:

    Co je tohle za píčovinu. Kdyby to měli bláznivé juniorky, nebo šílené ženské, tak to ještě pochopim, ale mužský extraligový tým…to je moc. 😮

    • David Ježek napsal:

      Kdybys hrál někdy playdown na takový úrovni, tak pochopíš o čem to je. Takže v tuhle chvíli se smějeme spíš my tobě ´;-) S pozdravem David Ježek 😉

  • Jan Tleskač napsal:

    Mám natrénováno, jsem líp připraven, zvládnu zápas líp psychicky, někdy pomůže i trochu štěstí, pak vyhraji tyhle těžký zápasy. Ale nepomůžou čísla, hesla, rituály…to je blbost. Rozhodne jen předvedený výkon. A o sportu trochu toho vím 🙂 Ale proti gustu…:-)

  • Orakulum napsal:

    Tak zase za rok si namalujete cislicka na hnatu a pujdete do boje.

Napsat komentář

*