2. 12. 2010 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

ELITE přišlo o kapitánku. Hana Poláková už si do konce sezony nezahraje

 



Tým pražských ELITE se bude muset do konce sezony obejít bez své kapitánky a druhé nejproduktivnější hráčky Hany Polákové. Útočnice s reprezentačními ambicemi podstoupila v úterý operaci pravého kolene a problémy se zkříženými vazy ji vyřadí minimálně na tři měsíce.

Původně přitom s nadějí doufala, že se vyplní mírnější prognóza a na hřiště se vrátí za tři až čtyři týdny. Jenže po artroskopii z nemocnice vzkázala: „Je to špatný. Bohužel nastala horší varianta než operace menisku.“

V nemocnici zůstane Poláková ještě několik dní. „Koleno mě hodně bolí,“ posteskla si hráčka, která přitom patří k florbalistkám, jež překousnou ledacos. Však si také s problémovým kloubem dost užila a trablům dlouho vzdorovala. „Ačkoliv Hanka mohla hrát zápasy a přes občasné vypadávání kolena se jako kapitánka a zarputilá bojovnice přenesla, došli jsme k závěru, že bude mnohem lepší neriskovat a podstoupit zákrok už během zimy,“ uvedl kouč ELITE Jan Kratochvíl.

Věří, že se jeho svěřenkyně po náročném zákroku odrazí zpátky do špičky. „Zdraví je to nejdůležitější, Hanka je mladá a její florbalová hvězda ještě zazáří, o to nemám strach. Ve zbytku sezony bude s námi na lavičce. Alespoň jako nehrající kapitán,“ dodal.

Předzápasová nezbytnost: Poláková bez ortézy na hřiště nešla.

V ELITE jsou problémy s koleny častým jevem. Už v létě se takto zranila Hana Kubátová, posila z Benešova, několik zápasů kvůli tomu musela vynechat Andrea Teunerová, s bolavým kloubem zápolí i Simona Počtová. A Jana Rosmusová zná dlouhý ozdravný proces po operaci kolena z minulosti. „Také Anička Urbanová už prodělala ve svém florbalovém životě zákroky na obou kolenou a Pavlína Mikolášková hraje stejně jako Hanka s ortézou,“ doplňuje trenér. „Vidím to nerad, obzvlášť u tak mladých holek,“ podotýká.

Do útoku je místo Polákové připravena naskočit Pavlína Mikolášková, která se o posledním hracím víkendu nevešla do sestavy.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*