O nadcházejícím víkendu začne play-down. To proti sobě postavilo poslední čtyři celky po základní části Fortuna extraligy. V prvním duelu na sebe narazí Havířov a Třinec. Neočekává se nic jiného, než výhra Havířova. Naopak tuhý boj se čeká mezi Spartou a Znojmem. Nejvíce se samozřejmě očekává přímý sestup Třince, který nezískal v základní části ani bod.
13. 3. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Za dveřmi jsou boje na druhém konci tabulky

 



Havířov – Třinec

V tomto duelu je celkem jasné, kdo zvítězí. V základní části Fortuna extraligy Havířov získal čtyřiadvacet bodů, Třinec žádný. Za Třinec někdy jezdilo na zápasy dokonce jen šest hráčů do pole. S takovým počtem nejde v extralize získávat body, a to se také potvrdilo.

Naopak Havířov nasbíral v základní části čtyřiadvacet bodů, ale ani tento bodový zisk Torpedu nestačil na to, aby se play-down vyhnulo. Na osmý Chodov chybělo Havířovu osm bodů, což není moc.

Torpedo je i tak největším favoritem na setrvání v soutěži a bude si chtít Fortunu extraligu zahrát i příští rok. První zápas mezi Havířovem a Třincem se odehraje v sobotu od 17:00. Torpedo, jako lepší tým po základní části, bude zahajovat celou sérii play-down na domácí palubovce.

Sparta – Znojmo

V této sérii se očekává tuhý boj. To také potvrzují vzájemné zápasy těchto celků a to, že v základní části nasbíraly shodně patnáct bodů. Vzájemné zápasy jsou vyrovnané, z vítězství se vždy radoval hostující tým.

Znojmo dokázalo na Spartě vyhrát poměrem 6:2, Sparta zase na jihu Moravy 3:2. Navíc mezi těmito celky panuje jistá rivalita. Vždyť to byly právě tyto týmy, které se loni rvaly o přímý postup mezi českou elitu.

Série začíná ve Znojmě, a to díky lepšímu skóre Jihomoravanů ze vzájemných utkání. V zápasech mezi Znojmem a Spartou jen těžko hledat favorita. První utkání začíná v sobotu od 20:00 ve Znojmě.

Foto: Petr Faraga


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*