11. 4. 2013 Superliga (14) KOMENTÁŘŮ

Richter končit nechce: Nevěřím, že nás někdo porazí 4x za sebou!

 



Už není čas na nějaká zaváhání. Tatran je opět v pozici týmu, který musí. Ještě nikdy v historii extraligy se nestalo, že by nehrál finále. Po čtvrtečním večeru může být všechno jinak. A Martin Richter také možná hraje poslední extraligový zápas…

Pro střešovické příznivce to zní děsivě. Tři prohry za sebou dostaly Tatran do svízelné situace. V 5. duelu to vypadalo, že se 15tinásobný mistr zvedl, ale nakonec se ukázalo, že proti Chodovu už nestačí jen hrát dobře. „Pravda je, že letošní Chodov má nejsilnější tým, proti jakému jsme kdy semifinále hráli. Ale přesto si myslím, že zápas jsme si prohráli díky dvěma, nebo třem konkrétním činnostem, které jsme opakovaně v zápase dělali špatně,“ myslí si Martin Richter.

V podobné situaci byl Tatran před 2 lety. Byl to stejný soupeř, také měl k dispozici mečbol, ale Tatran to stejně, jako ještě s několika jinými soupeři, zvládl. Už se z toho stává tradice, která ale jednou nemusí vyjít… „Každá série někdy skončí, ale čím je delší, tím víc je člověk ochotný udělat víc pro to, aby ji prodloužil. A já pořád nevěřím tomu, že nás jakýkoli tým dokáže porazit 4x za sebou,“ říká přesvědčivě centr střešovického týmu.

tatran

Jeho formace se po 2 hluchých zápasech opět prosadila a začala střílet branky. „Ale já jsem nezaznamenal nějaký herní útlum, jen jsme tentokrát dali 3 góly,“ říká jeden z nejzkušenějších hráčů Tatranu.

S týmem teď ale nastavuje speciální režim pro otáčení sérií. Co se vlastně v Tatranu nyní děje? „Žádné speciální zásady nejsou, ale v krizových momentech si hráči uvědomí, že mají odpovědnost vůči týmu a nechají na hřišti i mimo něj svoje maximum. A to i v případě, že to znamená dělat černou práci nebo činnosti, které jim nevyhovují,“ konstatuje Richter.

Když začal Radim Cepek skládat nový reprezentační tým, chtěl, aby střešovický univerzál byl jedním z hráčů, kteří budou tvořit jeho osu. Richter však pozvánku do reprezentace odmítl. A zároveň naznačil, že možná opustí extraligu a bude se chtít věnovat jiným věcem než florbalu.

Je možné, že Tatran nyní čeká poslední zápas. A co bude s Martinem Richtrem? „Abych na to ještě nemusel odpovídat, radši ve čtvrtek a v sobotu vyhrajeme!“ hlásí opora Střešovic.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • pavel napsal:

    snad se dneska dočkáme konce jedné éry!

  • anonymous napsal:

    všechno je jednou poprvé, pane richter!

  • david napsal:

    to vypada, ze asi zapomina, ze i tym jako Tatrab muze dostat na prdel… pekne arogantni… dnes vyhraje chodov!

    • ronyk napsal:

      Ať hledám jak hledám, nenašel jsem v jeho odpovědích náznak arogance, prostě fandí svému týmu, a to je špatně?

      • zero napsal:

        Přesně tak! Martin Richter je nejem chytrý a vynikající hráč, ale nikdy se nesnížil k nějaké aroganci, fňukání či výmluvám.Má můj velký obdiv a přál bych si ,aby ještě pokračoval v další sezóně.

    • Ovce napsal:

      Ale prosimtě, Tatran to jako vždycky dá, tak si nedělej falešný naděje a běž radši sázet na Vítky 😉

    • Heja napsal:

      A ze nekdo roztrilel ten Chodov, trochu pokory to chtelo, prebarvete mapu.

  • Jaroslav K. napsal:

    jedinej kdo tu je arogatní je celej Chodov 😉 klidně si to finále udělejte vy rádoby pražáci bez svých vlastních hráčů 😉 vim že to tak ve sportu je ale se svými hráči byste byli v play down :DDD čuss at mě tu pošlete všichni do pr… 😀

    • Heja napsal:

      Hranice mezi virou a skutecnosti je tenka. Velmi odvazne se vyjadroval i Frida pred MS sveta. O nakupovanych hracich nemluvme. Tatran nezaradil do sveho tymu vetsinu tech, kteri mu vyhrali juniorsky titul v 2010. Adios Tatran, postavte to znovu.

  • Rad napsal:

    Tak snad už uvěřil 🙂

  • fanda napsal:

    stalo se – tatran skutečně prohrál 4x za sebou s chodovem a to se mu asi nikdy nestalo… rozhodně nejsem škodolibý a tatran má moji velkou úctu, ale asi je dobře pro budoucnost, že tentokrát to bude chodov, kdo bude bojovat o titul – potřebujeme pro další vývoj širší konkurenci a dramatické zápasy, proto je dobře, že jak bolka potrápila vítkovice, tak chodov vystavil stopku tatranu…

  • david napsal:

    velký souhlas, chodov je konecne ve finale a tatran konecne ziska trosku pokory… ano, skutecna vas nekdo 4x porazil… nemit Kafku, bylo by to s tatranem jeste horsi… nemaj beky (mimo vynikajiciho Podhraskyho, to je top obrance)

Napsat komentář

*