12. 4. 2013 Superliga (20) KOMENTÁŘŮ

VÍTKOVICE JSOU PO ROCE OPĚT V SUPERFINÁLE. Stíhací jízda Boleslavi přišla pozdě

 



Vítkovice to zvládly! Stejně jako v minulé sezoně porazily svého semifinálového soupeře 4:2 na zápasy a těší se na své druhé Superfinále. Definitivu vysněného postupu do O2 areny jim dalo čtvrteční vítězství 8:5 v Mladé Boleslavi.

Billy Boys možná až příliš chtěli. A asi i proto to měly Vítkovice zdánlivě jednoduché. Středočeši málo trefovali Ciompovu branku a nebylo divu, že efektivní hosté vedli po 20 minutách dvoubrankovým rozdílem.

Po inkasovaném gólu se totiž domácí dostali do křeče a před Ciompou se objevovali sporadicky. Gólman Bauer naopak čelil sprše střel i nebezpečných dorážek. Budíček nenastal ani po příchodu ze šaten. Po 15 sekundách totiž Sladký přidal 3. gól a další tvrdé rány přišly po dvou přesilovkách.

Stav 0:5 nikdo nečekal a teprve poté se Mladá Boleslav probudila. S vědomím, že není co ztratit, začali hrát domácí bezstarostně a do konce třetiny snížili na rozdíl 2 branek. Závěr třetiny ale Vítkovice přestály bez větší úhony jen s dávkou štěstí.

Projevila se ovšem zkušenost matadorů. Tomáš Sladký nasázel hattrick a tým z Dubiny držel gólman Roman Ciompa.

Hosté byli s přibývajícími minutami viditelně unaveni a stále více se ocitali pod mladoboleslavským zámkem. Jenže pokud se Billy Boys podařilo skórovat, pokaždé přišla rychlá odpověď.

Závěr už hráli domácí i proti času. Stáhnout tříbrankový náskok se už nepodařilo. Naopak Vítkovice se po odbojovaném vítězství mohou opět po roce těšit na Superfinále.

Semifinále – 6. zápas:
BILLY BOY Mladá Boleslav – 1. SC WOOW Vítkovice 5:8 (0:2, 2:3, 3:3)
Branky a nahrávky:
31. J. Bouška (Novotný), 37. Novotný, 42. J. Bouška, 53. P. Bouška (Křenek), 60. Fojta (Gwuźdź) – 14. Hrabal (Veltšmíd), 20. Sladký (Hájek), 21. Sladký (Hrubý), 23. Hubálek (Veltšmíd), 26. Suchánek (Veltšmíd), 44. Veltšmíd (Hrubý), 54. Sladký (Hrubý), 60. Kološ (Hrubý). Rozhodčí: K. Sojka, T, Sojka. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:2. Diváci: 620. Konečný stav série: 2:4.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • blondata 13ka napsal:

    Skoda, minimalne Honza Hnevkovsky si supefinale zaslouzil…(=

  • Jiří z Poděbrad napsal:

    Létající Suchánek 😀

  • T.N. napsal:

    Bez toho katastrofalniho Jastrembskeho to jde samo.. Gratulace do Vitkovic! T.

  • Honza D. napsal:

    Veliká gratulace Vítkovicím! Odehrát poslední tři zápasy na 2 lajny, to bylo drsný. Přeju rychlou regeneraci a návrat (aspoň některých) marodů!

    • Adam napsal:

      O rychlou regeneraci bych se Honzo nebál, někteří hráči Vítkovic v tomhle dokážou větší zázraky, než moderní medicína! Už v úterním onlinu mě pobavila pasáž
      „42:39 Martin Tokoš leží na zemi.Nemůže chodit,za pomocí fyzioterapeuta odpajdavá ze hřiště.
      44:30 Martin Tokoš jen do boční síťky!“.
      Ale když jsem ho ve čtvrtek viděl nehrajícího v teplákovce slavit se spoluhráči gól, tak sotva pajdal a byl zralý leda do koše, aby pak ve třetí třetině v pohodě sprintoval a lítal po hřišti jak blázen. Buď mi tady něco uniká, nebo je ten Trautenberk takovej srdcař, že jde na hřiště makat a riskovat i za rozhodnutýho stavu 7:4 a na chvíli zapomene na svoje smrtelný zranění. Tak co, jsem zde snad jediný, komu to připadá tak trochu nevkusné???

      • Honza D. napsal:

        Aha, takže za nasazováním jenom 2 lajn v posledních 3 zápasech může taktická simulace hráčů Vítkovic, která ušetřila „marodům“ síly i přesto, že vyšťavili základ mančaftu?
        Nebo to měl být ironický šleh do vítkovických řad?

      • Eva napsal:

        víš houby, proč Toki seděl! Nemyslíš že by v tak důležitém zápase, kdy trenér má k dispozici dvě lajny, radši nehrál??? Zrovna on? To, že nastoupil na konci, když už bylo o vítězi jasno, jen dokazuje, že chtěl „být u toho“, dostat se aspoň na chvíli do hry, užít si konec a slavit postup jako hráč, ne náhradník!

        • Honza D. napsal:

          Evo, tohle některým přispěvatelům nevysvětlíš. Teď zrovna jsou naprogramovaný na to, že Vítky brečej (viz komentáře pod rozhovorem se Sladkým).

  • ThomasM napsal:

    Super Vítky… Jinak textový on-line na CFBU ze včerejšího zápasu zrovna objektivitou nehýří a internetový přenos? Po zápase záběry jen na boleslavské a když se hráči Vítkovic šli loučit se svým kotlem a dostali se náhodou do záběru tak raději konec přenosu…

  • Jan Tleskač napsal:

    Sojkové hrůza, celý zápas nenápadně ale jistě postrkovali Vítkovice. Podlehli těm šaškárnám a mediálním mrdkám kolem. Ivan si je uměl ošéfovat, Bolka hold ne. Nic to nemění na tom, že Vítky byli jasně lepší, vyzrálejší, proto to ani nepotřebovali. Vrchol bylo údajné vyloučení Novotného, které jeden rozhodčí suveréně písknul, stál metr od souboje a druhý přes celé hřiště to odvolal. Faul to nebyl v žádném případě, odvolání bylo správné, ale už to svědčí o nějaké úrovni sudích.

    • georg napsal:

      Vítkovice se jen přizpůsobili hře Boleslavi. Bolka si myslela že Vítkovice přejede tvrdou hrou, ale i Vítky mají pár „ostrých “ hochů, kteří jsou sice florbalovější jako tým, ale když je potřeba umí hrát také tvrdě. To že rozhodčí nejsou zvyklí na tvrdou hru, tak to je na docela jinou debatu. Florbal se taky vyvíjí a přiostřuje se v osobních soubojích (nemyslím zákeřné fauly vysokou holí apod.) a to je jen dobře. Pokud se bojím modřiny nebo šrámu, tak budu hrát šachy.

    • marpetka napsal:

      Kéž byste zvládal svůj mateřský jazyk alespoň tak, jak zvládají Sojkové vedení zápasu. Už to svědčí o nějaké úrovni pisatele. Rozlišit holt a hold, tvrdé y v přísudku, skloňování předmětu, příponu ně. Pokud to jeden pískl a po poradě odvolal, je to menší zlo, než kdyby si šel p. Novotný sednout. Stačí srovnat s úterním zápasem Malagy v Lize mistrů, kde je 5 rozhodčích a uznají dva góly z takových ofsajdů, které by snad neprošly ani v přeboru. A to hlavní sudí bere 1.000 Kč za minutu! Podle mého zvládli zápas nejlépe ze všech dvojic, které tyto duely rozhodovaly.

      • micky331 napsal:

        Naprostý souhlas. Absolutně perfektně zvládnutý zápas. Bez jediného náznaku zákeřností. Hráči je respektovali jako nikoho dosud. A odvolané vyloučení? To je to, za co tihle dva mohou jedině stoupnout! Protože přiznají chybu a dokáží se jí postavit čelem. Narozdíl od jiných, kteří by to možná řešili arogantně…. Nejkorektnější zápas v celé sérii díky vedení utkání, jaké bylo.

      • georg napsal:

        Omlouvám se paní učitelko za sebe. „Ty“ Vítkovice se „přizpůsobily“ a ještě teda opravuji „vyvýjí“. Pokud chcete reagovat na článek výše, tak pod ním je také odpovědět. Protože v mém článku jsem nenašel „holt“ ani „hold“ a ani „ně“. Známkujte prosím ty žáky, kteří mají diktát špatně a nedávejte 5 celé třídě :-). Ono se totiž někdy stane, že se někdo překlepne a nepřečte si důkladně po sobě článek.

        • marpetka napsal:

          Kdyby pán tvorstva něco věděl o chronologickém seřazování příspěvků, tak by možná pochopil, na koho ta reakce byla.

          • georg napsal:

            Když jste vysvětlovala chronologické řazení článků, tak to jsem zrovna ve škole chyběl paní učitelko, nevzpomíná te si?

    • asda napsal:

      Koukám, že jste odborníci a sledovali jste zápas pozorně. Třeba to, že faul, který rozhodčí následně správně odvolali, byl odpískaný Eklovi…. Novotný byl pouze na debatě jako kapitán…

  • Krystof napsal:

    Urážky, osočování, nenávist. Je to vůbec možné kdo fandí florbalu! Stydím se za ty kteří píšou komentáře tohoto znění!!!!!!

Napsat komentář

*