12. 4. 2013 Superliga (34) KOMENTÁŘŮ

Tomáš Sladký zářil: Kvůli Superfinále jsem se vracel!

 



Poslední krok zvládli! Nebo spíš pedposlední? Svatým grálem je ale pro florbalisty už samotná účast v Superfinále. Tomáš Sladký nasměroval Vítkovice k rozhodujícímu vítězství v Mladé Boleslavi hattrickem a splnil si sen.

Odehrál leccos, má medaili z mistrovství světa, ve Švýcarsku získal ligový titul i pohárovou trofej a mistrem České republiky se stal i s Vítkovicemi. Jenže Superfinále, jedinečný zápas „o všechno“, ještě neokusil.

„Loni jsem si ten zápas vytrpěl na tribuně, letos si ho chci maximálně užít v totálním laufu na hřišti,“ říká nadšeně.

Atmosféra, jakou zažil loni, ho nadchla, ale z Prahy zároveň odjížděl zklamaný. Jeho Vítkovice totiž prohrály. Letos to má být jinak. „Domů jsem se vracel hlavně kvůli Superfinále, ale jenom s účastí se nechci smířit,“ vysvětluje odhodlaně.

Sérii s Billy Boys už ani hodnotit nechtěl: „Upřímné hodnocení si nechám pro sebe, možná si ulevím až po sezóně. Ale vzhledem k situaci, jaká je, tak by asi stejně narazila kosa na tupý kámen.“

V šestém semifinálovém utkání se opět se svým útokem postaral o pro Boleslav smrtící góly. Sám dal tři góly. „Ale ne, hattrick neřeším. My jsme opět podali neskutečně týmový výkon v maximálním nasazení. Jsem hrdý na to, jaká parta ve Vítkovicích je,“ říká.

V autobuse se kvůli velké únavě ani neslavilo. „Cesta byla poklidná, jen jsme si povídali a dívali se na Ace Venturu, na víc už ani nebyly síly. Do Ostravy jsme dorazili ve 4 ráno,“ přibližuje návrat domů.

Za týden v O2 areně by podle něj měly Vítkovice představit florbal, podle toho nejlepšího střihu. „Vítkovice ukázaly sílu florbalu a ne pouhou sílu. Všem klukům v týmů tímto vysekávám velkou poklonu a zároveň děkuji všem fanouškům, kteří nám do Superfinále obrovským způsobem pomohli,“ posílá vzkaz Tomáš Sladký.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Ufnukanci napsal:

    Ve vitkach frajery kastrujou nez zacnou hrat za muze, jinak neni mozny ze vsechny tyhle lastury furt breci.

  • ... napsal:

    Sladku zaril..??..hattrick sice dal, ale jestli se na jednom goli nadrel tak mozma prehanim..vsechno to mel naservirovany az do kuchynky..delate z nej kdovi co pritom jenom ve vitkicicj jsou minimalne 4 lepasihraci..za priklad davam veltsmid,tokos,suchanek,hruby..navic to jak si celou srii chtel dokazat, ze je lepsi nez Petr Novotny a nejak mu to.nevychazelo 😀 vcera mu jestr krasne namazal na gol :)…mozna jestli se treba nevracel kvuli tomu, na to v zahranici nemel 🙂

    • srnka napsal:

      Tak Petr Novotný je fakt klasa:) Kdyby se udělovaly ceny za herecké výkony – třeba „florbalová Thálie“ – neměl by konkurenci:)

      • ... napsal:

        Kdo ten florbal sleduje, tak moc dobře ví, že Petr Novotný neměl letos konkurenci..suveréně nejlepší hráč extraligy.
        Na druhé místo bych zařadil Suchánka.
        A ostatní místa by si rozebrali Jendrišák, Vávra, Natov, Dóža, Veltšmíd, Tokoš, Curney a další..

  • bzt napsal:

    Vážený pane Sladký, trpíte neřestí všech našich „velkých“ sportovců, výraz „upřímné hodnocení si nechám pro sebe“ je typický pro někoho, kdo nemá soudnost, nadhled a hlavně argumenty. Asi málokdo může popřít, že Vítkovice hrály hlavně v klíčových okamžicích semifinálové série výborně a postoupily podle všeho zaslouženě. Na druhou stranu pro to podle mého soudu udělaly řadu věcí, se kterými se objektivní člověk nemůže ztotožnit. Počínaje výroky kouče Mrázka už před sérií, přes neustálé brečení do médií, jak hraje Boleslav tvrdě až zákeřně, což je pravda v případě tvrdosti, jinak naprostý nesmysl, až po neustálé vytváření tlaku na rozhodčí prakticky při všech zápasech. Při včerejším posledním utkání jste to byl právě Vy, kdo už po 20 vteřinách rozčíleně pokřikoval na sudí, kteří pak po zbytek zápasu působili dojmem, jakoby s Vámi obden chodili do baru. Ty provokace vůči soupeři v závěru zápasu už neřeším, celé Vítkovice od trenéra, přes hráče až po technické pracovníky po celou sérii neustále shazovali výkonnost Boleslavi, která s Vámi nakonec odehrála šest vyrovnaných zápasů a vstřelila jen o čtyři góly méně. Samozřejmě chápu, že superfinále je velikým lákadlem, ale možná by bylo příště lepší starat se hlavně o sebe. Oceňuji váš semifinálový výkon, ale z mnoha důvodů, které jsem výše popsal vám ve finále rozhodně fandit nebudu.

    • ... napsal:

      Souhlasim se vsim..kluci z vitkovic so mysleli, ze to bude prochazka ruzovym sadem minimalne po vysledkovy strance a kdyz to tak mebylo tak se museli neustale ospravedlnovat kecama a gestama,ktery jim stejne nikdo neveri..

    • Pepa napsal:

      Úplný souhlas. Hrajou velice dobře, klobouk dolu před hráči jako je Veltšmíd, Suchánek, Hubálek, Tokoš a Hrubý. Jen divné, že jsou jediný kdo v lize brečí. Už to předvedli ve čtvrtfinále s Brnem. Taky je vtipné, že Vítkovice začnou hrát zákeřně jen kvůli tomu, že tak hraje soupeř. Je to jako když by Sladkýho někdo okradl a Sladký by naoplátku okradl rodinu toho zloděje. Prostě se mi tento postoj nelíbí. Pokud s něčím nesouhlasím, tak bych to sám neměl dělat ať se děje co se děje. Florbalu Zdar.

      • john napsal:

        už jsi někdy slyšel nadávat Vítkovice třeba na Tatran nebo Chodov?

        boleslav je zkrátka verbež

        • bzt napsal:

          V tom případě by mě tedy opravdu zajímalo, proč si Vítkovice vybraly pro semifinále právě Boleslav, tím, že v posledním kole vypustily na Chodově poslední třetinu, což pan Mrázek i sám přiznal… Vždyť mohly hrát pěkně s Chodovem a Bolka s Tatranem a byl by klid.

          • john napsal:

            možná předpokládali že rozhodčí budou pískat podle pravidel

          • srnka napsal:

            No jo, to by nemohl Tatran hrát v klidu, protože by jim hoši z Bolky zrušili půl týmu svými sprostými fauly:(

    • Vit napsal:

      Hodně ublížený komentář. Všechno tak vehementně uznáváte, ale zapšklý jste až do morku kostí 🙂 Florbalu byste se měl vyhnout, pže takoví lidi posunou ten sport jenom špatným směrem…k prasárnám a zákeřnostem, jako předváděla bolka…a když se to někomu nelíbí, tak ‚brečí‘. No je mi vás akorát líto 🙂

  • srnka napsal:

    Vážený pane bzt, Váš komentář je opravdu originální – opravdu si myslíte, že florbal v pojetí Billy Boys, kde snad jedině zaujatí jedinci, kteří preferují agresivitu a zákeřnost, jako jste Vy(nedej bože, že působíte na nějaké florbalové elévy, ale i v amatérském pojetí je to zločin) mohou pomoci florbalové lize v tom kladném smyslu?Není to jen o Vítkovicích, (mj. zopakujte si záznam z tv utkání v neděli 7.4. a to nemluvím o utkání v Otrokovicích), jestli to je pro vás projev „tvrdosti“, vyhledejte prosím brzo psychologa, protože jste pro tento sport parazit, který pro normální hráče a diváky je dost nebezpečný:(
    P.S. V Praze vyhrajeme i bez Vaší pomoci, buďte jistý, potože Vítek dává do hry srdce, nikoliv zákeřnost a agresivitu:)

  • SSL napsal:

    Vážení diskutéři, mnozí z Vás zřejmě ještě neměli tu čest se setkat s jiným než-li českým florbalem. Jako příklad si vezměme švédskou superligu, což je bezpochyby nejlepší florbalová liga na světě. Takovými švédskými Vítkovicemi, co se herního stylu týče, je Falun. Mladou Boleslav může velmi dobře zastoupit Warberg (hráči jako Kimmo Eskelinen nebo Magnus Svensson patří k nejtvrdším na světě). Myslíte, že hráči Falunu, typu kapitána Rasmuse Enströma, kteří samozřejmě nemohou mít ve fyzických soubojích navrch, do médií druhý den vypustí, že Warberg hraje zákeřně? Nebo nečestně? Ne! I když Falun prohraje, tak to nebude zákeřností soupeře, protože tvrdá hra je „jeho styl“. A je to vskutku logické…
    Tým, který nemá tolik technicky vybavených individualit (Mladá Boleslav, Warberg), ale který přesto chce uspět, si musí najít jinou cestu. Tou je u těchto týmů tvrdá hra, která technicky vyspělejšímu týmu (Vítkovice, Falun) znepříjemňuje kombinaci.
    Ve všech ostatních ligách je tato taktika běžná a nikdo se tomu nediví, potažmo si nestěžuje v médiích. Jen v českých soutěžích se stále najdou lidé, kteří si stěžují na zákeřnou hru soupeře jen proto, že soupeř hraje tvrději než oni.
    P. S.: Klobouk dolů před pány Petrem Novotným a Mikou Kohonenem za výkony v letošním play-off ve svých týmech a ligách.

    • john napsal:

      pěkně sis naběhl, proč by si tam taky stěžovali,když za takové zákroky jsou automaticky ČK3 a disciplinárky

      • SSL napsal:

        „Takové“ zákroky jako předvedla Mladá Boleslav se ve Švédsku trestají potleskem od publika, odchodem soupeře bez slůvka protestu na střídačku a maximálně krátkým hvizdem rozhodčího, ukazujícího v klidu volný úder.
        Zákroky, za které se v SSL uděluje ČK3, se v české lize vidí jednou či dvakrát za sezonu. A ty (když už si teda tykáme, jak jsem pochopil) by ses měl podívat na statistiky udělených ČK3 ve Švédsku tento rok.

        • ... napsal:

          kloubouk dolů před panem diskutérem SSL. Po dlouhé době někdo, kdo tady nevypouští zcestný keci uplně mimo mísu ! 🙂 :)…Má pravdu ten chlapec/dívka !

          • SSL napsal:

            Děkuji, snažím se jen obhajovat vývoj florbalu a tvrdou (ale čistou a nezákeřnou!) hru do těla. 🙂

  • fanda napsal:

    napřed k novotnému – jako hráč je vysoce nadprůměrný svými dovednostmi, střeleckou potencí, schopností kombinace…jako hráč je ovšem na druhé straně nedisciplinovaný, přehnaně tvrdý, zákeřný, často faulující. za faul na daňka měl tři zápasy sedět a rozhodně ne v podmínce…děkuji, ale takového hráče bych do mužstva nechtěl, bezmozek, utržený ze řetězu, nevypočitatelný, jednající zkratově a unfair, na jedné straně mužstvo táhne a na druhé je schopen jej taky sám položit – viz. semifinále vítky. mladá boleslav – souhlasím s mrázkem, kdyby se chlapci soustředili pouze na hru a hráli to co umějí, možná by už dávno byli někde jinde, bohužel si nechali vnutit styl, který dokáže být krátkodobě efektivní, dlouhodobě nepřinese boleslavi ani florbalu nic pozitivního, tvrdá hra ano, zákeřná ne ! novotný, novák – to nejsou fauly vyplývající ze hry, to byly zákeřné fauly, mimo hru, s potenciálem zranit, vyřadit ze hry…vítkovice – kdyby jenom tiše trpěli brno a boleslav, tak to mohli rovnou hodit ručník… na rozdíl od ostatních mají ale záklopky a přes hranu nejdou i z jednoho důvodu – jsem přesvědčen o tom, že mrázek by jim takové zákroky, jako předvedli jejich soupeři, netoleroval…o sladkého a tokoše jsem měl strach, tito dva jsou jistě hráči impulzivní a lehce vybuchnou, nakonec dokázali udržet nervy na uzdě a mnohdy to bylo hodně těžké… sladký – bez jakékoliv zaujatosti a diskuse – po nevydařeném ms a návratu domů z finska jeden z nejlepších v naší lize, osobnost, zkušený, bojovník, obrovský přehled, pro mě jasný přínos pro celou ligu a floorbal v čr, doufám, že u této hry zůstane i v budoucnu po skončení hráčské kariéry… vítky uplakánci – zde nemá moc cenu komentovat, protože osobní zkušenost je nepřenositelná a kritici zcela určitě nepatří mezi špičkové hráče florbalu, technicky vybaveni s kombinančím myšlením a tak nemají osobní zkušenost s brutální antihrou, osekáváním, štulci, neustálými fauly atd. je velké umění si toho nevšímat a hrát svoji hru založenou na úplně jiných atributech..

    • xD napsal:

      Souhlasim, mozna Sladky neni nejvetsi technik, ale za to je durazny a silny v soubojich 1 na 1 dokaze podrzet mic … Kazdy hrac ma jinou lepsi vlastnost ;)…

  • Perník napsal:

    Fando, kluku ušatej nehul, nušňupej, nepožívej perník , když nemǔžeš spát
    nepouštěj se do žádných velkých akcí, po probděné noci v milostném objetí
    s panem Sladkým to nechtěj vytrubovat do světa . Já vím je to krásný být zamilovaný …….

    • fanda napsal:

      kromě toho, že mi závidíš můj hezký vztah s tomáškem, jsem se nic nedozvěděl…

    • georg napsal:

      Stále stejná písnička, fanoušci poraženého týmu brečí, že hráči Vítkovic brečí atd. Vyhrál lepší tým, tak už to uznejte, je sice pravda, že to naříkání na tvrdou hru hráčům Vítkovic na image nepřidává a měli by si uvědomit, že florbalovou Barcelonou ještě nejsou. Vždy by se měli připravit na soupeře a očekávat, že každý s nimi nebude hrát florbal, protože by to byla pro soupeře cesta do pekel a proto se snaží technicky vyspělejší hráče rozhodit. Jak jinak než tvrdou hrou. Podívejte se do Švédska a Finska jak se hraje tvrdě a do těla, jde to vidět na reprezentační úrovni. K technické hře přidají tvrdost a na úspěch je zaděláno. Mimochodem Sladký taky několikrát ukázal, že v zahraničí se tvrdé hře přiučil. Kdyby se totiž Novotný více soustředil na hru a ne pořád na diskuzi s rozhodčími, tak by ten výkon byl mnohem lepší.

      • Tomáš napsal:

        Tvrdá hra hráčům Vítkovic nevadí. Několikrát o tom přesvědčili sami v soubojích se švédskými týmy, se kterými se utkali na mezinárodním poli a vedli si velice dobře. Klukům z Vítkovic, jak jsem pochopil, vadí tvrdá hra za hranicí regulérnosti, kdy už jde skutečně o unfair zákroky a nečistou hru. Je třeba opravdu dělat rozdíly mezi tvrdou ale čistou hrou do těla, kterou praktikuji třeba právě Švédové a tvrdou mnohdy zákeřnou hrou, kterou praktikují některé týmy u nás a pak se odvolávají na to že stejně tvrdě se hraje na mezinárodní úrovni. Nemohu ani souhlasit s tím, že pokud nemám herně na soupeře, který hraje technicky, tak budu hrát tvrdě a destrukčně s cíle technicky vyspělejší tým pacifikovat. Daleko účinnější a mnohem přínosnější pro celý český florbal by bylo, aby i tyto týmy zapracovaly na technice a snažily se soupeři vyrovnat touto cestou. Jinak se náš florbal nikam neposune. To jsem si jistý…

  • Nahravač napsal:

    Petr Novotný jako hráč nemá v extralize konkurenci. Jeho přehled ve hře, jeho technika hole, jeho hra do těla, jeho střelba a i jeho přirozené vyvíjení tlaku na rozhodčí. To patří k plusům správného kapitána. Rozhodčí musí vědět, že je na hřišti někdo, kdo je ochotný si s nimi popovídat. Je pravda, že občas to přežene s intenzitou, ale i to k tomu patří. Jednoznačně nejlepší hráč extraligy.

    • Mariánka napsal:

      Další hulič 😀
      Jeho nejlepší léta jsou dááááávno pryč, možná kdyby
      se do všeho nesr… , mohla být boleslav dávno ve finále
      a všechny ty slátaniny výše by byly zbytečný ………

    • gube napsal:

      přirozené vyvíjení tlaku na rozhodčí 😀 😀 padám smíchy

  • Xyz napsal:

    Občas je docela legrační číst zdejší komentáře. K samotné sérii, Vítkovice zaslouženě postoupily, když došlo během 5. a 6. zápasu na lámání chleba, ukázali se v lepším světle. Na většině zápasů sem byl, tak si dovolím říct, že obě strany diskutujících mají trochu pravdu. Některé fauly byly přes hranici a větší část jich byla ze strany Boleslavi. Na druhou stranu divadlo, které předváděli hráči Vítkovic (Kološ, Sladký), kteří při každém sporném zárkoku běhali za rozhodčím nebo se naoko hrozně divili, bylo někdy až úsměvné. Každý pak bohužel řešil spíš věci mimo hru, než aby se bavil nad super výkony jednotlivců z téhle série, jako byl Novotný, Gwuzdz, Tokoš nebo mladíci z Vítkovic. Buďme rádi, že se letos hráli dvě vcelku vyrovnané série a přestaňme brečet… To je bohužel typická vlastnost tady u nás v Čechách, tak ať toho není plnej i florbal..

Napsat komentář

*