16. 4. 2013 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Superfinále = 10 000 lidí? Jak reálný je atak pětimístného čísla?

 



Loni přišlo do O2 areny skoro 8000 diváků. Letos to vypadá ještě lépe! Organizátoři Superfinále totiž už prodávají lístky do horního patra a sní o pětimístné cifře. Povede se jim to?

Prezident České florbalové unie Filip Šuman rád mluví pozitivně a na tiskové konferenci před sobotním vyvrcholením sezony zářil. Mohl totiž sdělit opravdu sympatickou novinku. „Překonáme loňský rekord. Jsme si jisti tím, že počet diváků přesáhne 9000. Uvidíme, jak se bude prodávat v posledních dnech. Mohli bychom atakovat i 10 000 diváků,“ naznačil smělé plány.

Fakt, že o vstupenky je boj, naznačují zprávy z táborů finalistů. „Řešíme s ostatními kluby, zda jim nezbyly nějaké vstupenky. Náš klub už má dávno vyprodáno a hledáme prostě jinde,“ říká trenér Otto Sklenovský z Vítkovic, které budou mít v boji jak muže, tak i ženy. Herbadent prý potřebuje hned 500 lístků. Chodov má podobné starosti.

Desetitisícová hranice není daleko a české florbalisty by jistě potěšilo, kdyby alespoň v něčem trumfli Švédy. Na letošním superfinále v Malmö bylo „jen“ 10 111 příchozích.

Návštěvníci českého boje o zlato se letos mohou těšit na poněkud netradiční finále. Poprvé v něm není Tatran. A novinkou bude i trofej pro nejlepší ženský český tým. Ta je zatím malým tajemstvím. Klenotník David Lomos ukázal jen část cenné relikvie. Vyzval ale florbalové fanoušky k návštěvě libeňské haly. „Někde jsem četl, že na Michala Davida bylo v O2 areně 15 628 lidí. Myslím, že to číslo je výzva,“ usmál se designér florbalových trofejí.

Na mistrovství světa 2008 v téže hale sledovalo finálový duel mezi Švédskem a Finskem 14 208 diváků, na český tým v neúspěšném boji o bronz se Švýcarskem přišlo 13 211 fanoušků.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • gube napsal:

    Mě by spíš zajímalo, jestli zase budou vytahovat děckám svačiny z batohů jak minule…

    • david napsal:

      určitě, to je totiž tvrdej byznys… proč dětskám nechat rohlík se šunkou za 5kč, když si můžou dát pizzu za sedm pětek… florbal není sport, kdy by lítaly na hrací pllochu flašky a jídlo.. ostatně, to tam můžu hodit i to koupený… tohle fakt nesnášim!

  • Jirásek napsal:

    „Herbadent prý potřebuje 500 lístků…“ A kde byli ti rádoby fanoušci v průběhu sezony? Na Jižáku jich 500 bylo za sezonu dohromady, ne?

  • Stanislav napsal:

    Prej v Malmo jen 10 000 😀 nevim v švédsku mi mužou dovolit přesunout finále i do jiných měst..u nás kdyby se to přesunulo jinam tak jsou sotva 2000 😉 ale godd luck

Napsat komentář

*