18. 4. 2013 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Bude mít největší fanklub a kabrio nechce. Stačí odjet metrem, ale se zlatem na krku, říká David Bouša

 



Když David Bouša přicházel na Chodov, tak rozhodně netušil, že bude mít za dva roky největší fanklub. Na tribunách O2 areny budou fandové týmu z pražského Jižního Města fandit v bílých dresech s číslem 91 na zádech!

„No jistě! Už když jsem šel do klubu, tak jsem si vymínil, že chci hrát s číslem 91, celou dobu jsem s tím kalkuloval,“ směje se obránce Chodova, který si své odehrál už ve Future nebo Spartě.

Ani v jednom z klubů ale neměl šanci zahrát si finále. Na Chodově se dočkal. „Ale samozřejmě, že je to náhoda. Já už to číslo nějaký pátek nosil, a že by tam byla nějaká spojitost se založením florbalu na Chodově, mě ani náhodou nenapadlo,“ vysvětluje.

Nápad s bílými dresy s číslem 91 vznikl v hlavě šéfa klubu Michala Bauera. „Těším se, že O2 arena bude rozdělená na modrou, kterou budou mít Vítkovice a bílou, tu budou mít naši fanoušci. Vyrábíme pro ně stovky dresů,“ říká prezident pražského finalisty, který si užívá pocitu vítězství nad tradičním městským rivalem. Právě on v roce 1991 klub zakládal.

Michal Bauer

Michal Bauer

„Všichni známe sílu Tatranu, kromě Vítkovic se nikdy nikomu nepodařilo nad Střešovicemi vyhrát, před lety byla blízko jen Sparta nebo Ostrava. Máme proto obrovskou radost, ale zůstáváme pokorní,“ říká šéf Chodova, který pro svůj klub buduje ideální prostředí.

I když se florbal dostal do O2 areny a čeká se desetitisícová návštěva, přiznává Michal Bauer, že sport, který jako jeden z prvních přivezl do Čech, před sebou má ještě dlouhou cestu. „Potřebujeme ještě pár sponzorů, aby se florbalem hráči mohli i živit,“ ví florbalový mecenáš.

David Bouša a dres s číslem 91

David Bouša a dres s číslem 91

Vyvrcholení sezony přesto bude opět ve velkém stylu a hodně podobné profesionálnímu sportu. Nejužitečnější hráč zápasu dokonce dostane klíčky od kabrioletu a bude s ním měsíc jezdit! David Bouša ale zůstává „florbalově“ skromný: „Mně by stačilo, kdybych odjel metrem, ale se zlatem na krku.“


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*