18. 4. 2013 Superliga (27) KOMENTÁŘŮ

Tatran vysvětluje neúčast: Bronzu si vážíme, ale v aréně, prosím, bez ceremoniálu

 



Tatran si poprvé v historii nezahraje v extralize zápas o zlaté medaile, přesto neměl v O2 aréně chybět. O přestávce měli hráči Střešovic převzat bronzové medaile. Vyšlo ale najevo, že na Superfinále hráči poraženého semifinalisty vůbec nedorazí.

„Bronzových medailí si moc vážíme, přestože jsou pro nás strašným zklamáním. Máme ty nejvyšší cíle – chceme vyhrávat,“ říká Aleš Hlavička v reakci, která se zvedla na odmítnutí Tatranu přebrat medaile o přestávce superfinále, které bude hrát Chodov s Vítkovicemi.

„Nezlobte se na mě, ale nedovedu si představit, že by si někdo ve finále Stanley Cupu přišel pro třetí místo. Jsme velmi zklamaní z vypadnutí, sportovně uznáváme prohru, ale je nám nepříjemné se jít do O2 areny ukazovat jako poražení,“ pokračuje Hlavička. ČFbU Tatranu účast na ceremoniálu férově nabídla, Střešovice podobně jako většina ostatních klubů s díky odmítly.

„Rozhodně jsem nechtěl, aby to vyznělo, že jsme arogantní spolek, naopak. V průběhu sezony se snažíme být fanouškům co nejblíž a zapojovat je do dění v klubu, dokonce jsme je přes Facebook pozvali i na posezonní rozlučku. Bronzovou medaili si schovám, i když jsem chtěl jinou. V semifinále jsme prohráli, protože jsme prostě byli horší a jsem rád, že nám Unie předání medailí při superfinále nepřikázala. Pro většinu našich hráčů by to bylo opravdu nepříjemné. Nedovedu si to ani představit,“ říká obránce Michal Podhráský.

„Líbilo by se mi, kdyby se třeba medaile předávaly hned po semifinále, i když by to mohlo být logisticky náročné. Na druhou stranu si uvědomuji, že pro týmy, pro které je třetí místo nečekanaý úspěch, může být předání při superfinále příjemné,“ uzavírá Hlavička.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Tomáš napsal:

    Jediný relevantní důvod, proč se předávání takové akce nezúčastnit, je např. problém se vzdáleností. Nicméně, jestliže je 3. tým z Prahy, všechny ostatní důvody jsou nesmyslné. 1) třetí místo je pořád úspěch a jestli má být superfinále oslava florbalu, tak by na ni neměl chybět ani 3. tým sezony. 2) argument zklámání je prostě nesportovní, i porážka se musí příjmout se ctí. 3) výmluva, že si nedovedu představit, že si na finále stanley cupu příjde někdo převzít třetí místo, je zcela zcestná, neboť v NHL žádné 3. místo není!!! Naopak je ale mnoho sportů, kde 3. místo je a je zcela běžné, že 3. tým si přebírá medaile po finále nbeo při něm. Ostatně ještě v 90. letech se tak běžně dělo i po finále MS v Hokeji…Takže příště asi bude lepší nazývat věci pravými jmény a nevymýšlet hloupé výmluvy.

    • Alfred napsal:

      Zcela výstižné, nenapsal bych to lépe.
      Snad bych jen dodal, že podle logiky Tatranu by se bezprostředně po ukončení superfinále měli všichni z poraženého týmu urychleně přesunout do šatny (tam by převzali stříbrné medaile), aby se „neukazovali poražení“.
      Opravdový sportovec přijme porážku se vztyčenou hlavou. Zamindrákovaný zaleze do díry.

    • fanda napsal:

      pokud bych se měl držet této logiky, předávali by se ve všech sportech pouze zlaté medaile, stříbro a bronz by se vůbec nemusel udělovat – jistě každý rozumný člověk chápe, že to je kravina, kromě hráčů tatranu…naprosto souhlasím s tomášem

  • asda napsal:

    V NHL se nedávají bronzové medaile…..

  • david napsal:

    hldají jen výmluvy a další důvody, jen aby se tam na ně 10k lidí nevídalo jako na „až ty třetí“… když chce někdo hrát o příčky nejvyšší a chce být nejlepší, musí umět prohrát… když to někdo neumí a říká kraviny, pak je arogantní…a chtěl bych poznat chytráka, kterej spravuje fan page fb Tatranu a napsal tam: „a co vy? sli byste si pro bronzovou medaili?“

    to musi byt chytrak na entou…

    Takze jak v Tatranu? Ostudna sezona, arogance, v breznu se uz videli v O2 arene a brali listky utokem, pan Jakoubek bohuzel opet neuspech, pan Zahalka bez premii… to je ale spatny rok… a pokud skonci v Tatranu dalsi hraci, treba Richter, Kafka, Fridrich, bude to tak i dal…

  • jeník napsal:

    Michal Podhrasky se na brachu podivat nepujde, nevydrzel by ten pohled a rekne to do medii, ze proste neprijde… kdyby to bylo naopak, verim, ze by se David prisel podivat… vsichni chteji florbal zvelicovat, radi by za nej brali i penize, ale nakonec na florbalovy svatek zustanou doma na zadku.. styd se Michale a zbytek Tatranu!

  • gube napsal:

    No já nevím, já se jim moc nedivím, taky bych tam asi nešel…myslím že v nejvyšší soutěži by se to mohlo předávat po prohraném semifinále.

  • ferda napsal:

    souhlas s Tatranem

  • Igy napsal:

    Proc v NHL neni 3 tym? Protoze 3. misto nikoho nezajima kdyz jde o celorovni soutez. Neco jineho je treba sampionat. A ani tam se nepredavaji medaile o prestavce. Je to degradace slavnostni udalosti. Lidi si chodej pro parek s horcici, na zachod, fanouscio resi prubeh zapasu a dole se par chlapikum vesi kov na krk. Opravdu dustojna atmosfera. Jak uz tady bylo receno. Pred semifinale to odmitli vsechny tymy, az na Chodov, kterej jako jedinej nemel sanci byt 3. v pripade vyrazeni v semifinale.

    • Jirina napsal:

      Přesně tak. Nejvtipnější na tom je, že je to Tatran. Kdyby šlo o jakýkoli jiný tým, tak by nikdo neřekl ani půl slova. Ale protože je třetí místo historický neúspěch Tatranu (co by za to jiní dali), tak mu to chtějí dát všichni sežrat. Uvědomte si ale jednu věc. Pokud teď každý rok Vítkovice nebudou mít titul, tak Tatran bude minimálně i za 15 pořád ten nejúspěšnější klub v ČR. A radost z každého klopýtnutí a neúspěchu jen dokazuje jeho skutečnou nadvládu. Takže budťe rádi, že je tam zrovna tenhle rok někdo jiný a řešte si Chodov s Vítkovicema.

      • fanda napsal:

        že je tatran nejúspěšnější klub historie mu nikdo nebere, o to se tady vůbec nejedná a rozhodně si myslím, že žádnému posměchu by vystaveni nebyli , ale každý uvažuje tak, jak by se sám v situaci choval – tudíž nic hezkého pro tebe

  • fanda napsal:

    tak trochu jsem v šoku… to jsou jenom plky pro staré báby a přesně podle toho se tatran chová – jako staré báby, zbaběle raději zalezou, bronz pro ně není dost dobrý…že tím ale tak trochu urazili finalisty, to jim už nejspíše nedochází, místo toho, aby přišli, převzali medaili a vzdali hold těm pro tento rok lepším, hrajou tady nedůstojné divadélko…nepřevzetí bronzových medailí při sobotním finále je projevem hluboké neúcty nejenom k soupeřům, ale také k tomuto krásnému sportu

    • Tomassius napsal:

      Pokud vím, tak jim vzdali hold ihned po prohraným semifinále. A to, že je převzetí bronzových medailí symbolem úcty k finalistovi, na to si přišel sám nebo četl v nějakém moudrém spisu?

      • fanda napsal:

        už jsi někdy viděl na olympiádě nebo kdekoliv na ms, me že by si bronzoví medailisté nechodili na stupínky převzít medaile ? a byly to jiné klasy , kterým mistři z tatranu nesahají ani po kotníky…jenom naprostý ignorant může schvalovat tohle jednání, jenom člověk, který si poněkud plete pojmy …

        • Tomassius napsal:

          Koukám, že si tu někdo jiný plete pojmy. Předávájí se snad na olympiádě medaile pro bronz zrovna, když se finalisti připravují v kabině na další třetinu? Kdyby to byl ten tvůj stupínkový ceremoniál, jsem si jist, že by se hráči Tatranu dostavili. Takhle je to ale spíše neúcta k jim „dosaženému“ úspěchu. Koukám, že ti uniká celá podstata věci, otevři oči..

          • fanda napsal:

            to mi vysvětli, co je neuctivého předat bronzové medaile před možná 10000 návštěvníky ?

          • Tomassius napsal:

            To, že ani jeden ze štastěnjších třeba není přítomen mi přijde jako dostatečný důvod.

  • grhm napsal:

    Tahle akce (převzetí medailí za 3.místo) by do budoucna neměla být „dobrovolná“, mělo by být striktně dané, že si 3.tým musí v rámci superfinále medaile převzít! Jde to za Unii, aby tohle pod hrozbou velké pokuty prosadila! Tatran má pořád vůči ČFbU nataženou ruku a pořád pro sebe něco chce, ale teď se na ní tímto gestem zvysoka vyse.e…

    Nehledě na to, že asi ne všichni fanoušci Tatranu vrátí vstupenky a tak by určitě pro ně bylo fajn svým „chlapcům“ o přestávce zatleskat za sice zpackanou, ale pořád medailovou pozici.

    A argument s NHL je od Tatranu zcela mimo … tam se nic nedává ani za druhé místo…

    • grhm napsal:

      A další podnět … možná bych zavedl něco jako „prezidentský pohár“ v hokejové extralize … prostě nějaké ocenění pro 1.tým po základní části extraligy … To by si ho zřejmě chlapci přišli převzít… A zároveň by odpadla manipulace s umístěním po základní části tak, jako to letos předvedly Vítkovice – oba týmy v posledním kole přišly o 1.místo, ale moc si libovali, jak je pro ně to druhé vlastně lepší neboť půjdou v semifinále na přijatelnějšího soupeře … zvláštní …

      • Florian napsal:

        Myslím, že by Mrázkovi byl nějaký prezidentský pohár úplně jedno a taktizoval by stejně jako teď. V lize jde jen o titul. A to ví i Tatran.

  • Aleš Hlavička napsal:

    S pár z vás si dovolím nesouhlasit i když váš názor plně respektuji. Na finále do o2 areny se samozřejmě podívat půjdu. I když jsme po dlouhé době dostali za uši a musíme sportovně přiznat, že po právu, tak nám podle mého názoru nepřísluší, vyplňovat přestávkový program utkání týmů, které byly o něco šťastnější. Když mi někdo bude chtít předat medaili, bude to pro mě čest. Ale kdekoli jinde. Ten zápas patří jim a já se těším na pěkný floriáš z tribuny. 😉
    Právě proto se tohle v žádném jiném sportu neděje a já, spolu s drtivou většinou týmu, které to odmítly, pevně věřím, že se vymyslí důstojná forma i ve florbale.

  • Aleš Hlavička napsal:

    A nehledejte všude nějaké zatrpklosti. 🙂 Je to pořád jenom sport, který děláme všichni pro zábavu, ne proto abychom někoho nenáviděli. 😉 Chodov i Vítkovice mají náš respekt a těšíme se s klukama po zápase na pivo.

  • Wade napsal:

    Přesně tak Aleši. Jedna vtipná věc je tu k zamyšlení. Všichni tady osočují Tatran tím, že jen maskují svoje pohrdání k třetímu místu za nějaké NHL výmluvy atd. Ale celkové to na mě – a nejsem určitě jediný – působí tak, že všichni, kdo neměli už dlouhou dobu možnost se Tatranu vysmát, tak dělají teď a právě ti to maskují za nějakou neprojevenou úctu k soupeři a podobné bláboly. Celá první trojka se zřekla předání medaili, tak se aspoň rozčilujte na všechny a nebo si najděte jinou záminku pro tak nenáviděný Tatran. Děkuji,

  • jiří giptner napsal:

    Co blbnete! Komu z vás by se chtělo jít před plnou halu a tvářit se, jak jste šťastný, když se vám nepovedlo to, na co jste si věřili?! Naprosto Tatran chápu a ta komedie s bronzem by měla být zrušena úplně a navždy.

Napsat komentář

*