20. 4. 2013 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Jedna éra skončila, ale nerozbrečím se, řekl Cepek. Legenda odešla se stříbrem

 



Mohl se rozloučit velkolepě. Ve stylu českého florbalového krále, jímž historicky pořád je. Pouhých 20 vteřin před koncem mu Max Wahlgren nahodil vysoký míček na čepel, Radim Cepek jej ze strany napálil ze vzduchu směrem k brance a… NEDAL. Halou to zahučelo. Konec nadějí Chodova. Konec zápasu. Konec kariéry vicemistra světa z roku 2004 a prvního Čecha, který odešel do Švédska.

Cepek opustil hráčské jeviště se stříbrnou medailí na krku. „O jeden gól byly Vítkovice lepší, bohužel. Těžko se to hodnotí ze střídačky, asi to byl atraktivní zápas, hodně šancí, nahoru dolů, nikdo moc nevyčkával. Já si to užil, bohužel ne s tak šťastným koncem,“ shrnul hrající kouč Chodova.

Přepadl jej smutek, ne však slzavá lítost. „Jedna éra skončila. Ale už se nerozbrečím. To bylo kdysi. Bohužel jsem znovu ve finále prohrál,“ řekl. Desetitisícový kotel jej ohromil. „Atmosféra byla úžasná, strašně se fandilo,“ vyzdvihl.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MBGQ7pMdfpE[/youtube]

A na svůj tým byl pyšný. „Neskutečně! Co kluci dokázali po tom, kdy se nám tým v srpnu, v září rozpadl…“ Ocenil hru svého týmu, jakou se v play off prezentoval. „Dopředu i bráněním. Klobouk dolů! Kluci hráli to, co jsme si řekli, co jsem je celý rok trénoval, a za to jim patří velký dík,“ uvedl.

Finálovou prohru ale označil za velký neúspěch. „Chtěli jsme dokončit tu úžasnou sezonu až úplně na vrcholu…“

Pro reprezentačního kouče skončila nejen hráčská etapa, ale i ta, v níž působil jako trenér Chodova. Ovšem své další působení v klubu nevyloučil. „Určitě jako hlavní trenér nebudu. Musíme si na Chodově nastavit koncepci a jít v té cestě dál. Ale určitě jsme se tady přesvědčili o tom, že ta cesta je správná,“ přemítal.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • zizi napsal:

    Ahoj Píno.
    Díky za nádherné fotbalové jaro.
    Vždy něco končí a něco začíná.Přeji Ti nadšení, sílu a odvahu jít vlastní cestou a těším se na Tvoje další úspěchy.

  • zizi napsal:

    Jasně že florbalové……

Napsat komentář

*