21. 4. 2013 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Kabriolet pro Veltšmída: Snad ho někde neroztřískám, směje se hrdina

 



Superfinále bylo jeho! Lukáš Veltšmíd dal Vítkovicím v první třetině dvoubrankový náskok a i následně patřil k nejlepším hráčům mistra. Zkompletovat mohl i hattrick, ale se střelou do prázdné brány se neukvapoval. Nakonec si odnesl vedle zlaté medaile i jackpot. Jako nejužitečnější hráč zápasu dostal klíčky od cabria Beetle.

Na hlavě si nechal vystříhat písmena SF a číslovku 13. Těšil se na své druhé Supefinále. A při návratu do O2 areny zazářil. „Je to štěstí, radost. Nemám asi jiné pocity,“ říkal v opojení pár minut po triumfu.

Jeho góly určily ráz rozhodujícího zápasu sezony. Obě zařídil po samostatných akcích, precizně naložil s nabídkou, ztráty míčku přišly Chodov velmi draho. „U prvního gólu jsem věděl, že jdu přímo do brány. U druhého jsem ještě hledal někoho na zadní tyčce. Udělal jsem kliku na nějakého obránce a ještě jsem to házel na zadní, kdyby tam byl třeba Toky, nebo někdo jiný. A spadlo to tam samo,“ popsal Lukáš Veltšmíd své trefy.

[youtube]http://youtu.be/TMV7qPTneII[/youtube]

Dvacetiletý mladík byl trochu rozpačitý ze zpráv v médiích, jež Vítkovice pasovala do role favorita. „Byl jsem docela naštvaný, protože před semifinále s Boleslaví a i teď před finále se psalo, jak Vítkovice to vyhrajou. Vítovice, Vítkovice, samé Vítkovice. To nebylo dobré. Ta sebereflexe u nás v týmu není taková, lidé od nás si to nemohou dovolit. Prostě, nebyl jsem moc rád, když se to psalo. Ale jsem rád, že to vyšlo,“ říká hrdina Superfinále s upřímností.

Lukáš Veltšmíd

Lukáš Veltšmíd

V sobotu večer měl z vítkovického týmu radost asi největší. Jako cena pro nejužitečnějšího hráče zápasu na něj čekaly klíčky od Volkswagenu Beetle. Mladík z Vítkovic si bude moci jeden měsíc užívat jízdy v kabrioletu a s příchodem konce sezony a slunečných dnů to není zrovna dárek od věci. „No, bude sranda! Řidičák mám, tak snad to někde neroztřískám,“ směje se Lukáš Veltšmíd.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*