29. 4. 2013 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Pardubice jsou extralize blíž než Sparta. Rozhodl gól 13 sekund před koncem

 



Ivo Teichman se stal hrdinou nedělního večera. Když už se všichni chystali na prodloužení, našlápl u mantinelu ke gólové akci. Po ukázkovém sólu dal 13 sekund před koncem do sítě Sparty třetí gól. Pražané už neodpověděli. Pardubice jsou už jen jedno vítězství od návratu do extraligy.

Pardubický Sokol sice vyhrál základní část 1. ligy, v play off ale své fanoušky pořádně nervuje. O přímý postup přišli Východočeši v sérii s Kladnem, druhou šancí je baráž. Se zachraňující se Spartou to ale Pardubice nemají lehké.

Ve dvou úvodních duelech Východočeši vždy vedli, ale nakonec bylo ze zápasu drama a pokaždé rozhodoval jediný gól. V domácím sobotním utkání přinesl smutek do pardubické kabiny dokonce vlastní gól.

Za stavu 1:1 na zápasy ale Sokol proti Spartě opět začal cestu za návratem mezi elitu úvodním gólem a po sparťanském vyrovnání opět brzy kontroval. Góly v neděli padaly sporadicky, a když už se zdálo, že domácí tým zvládne ubránit vítězství 2:1, nastala komplikace v podobě pětiminutového trestu pro Dleska.

Pardubicím protesty nepomohly a musely bránit. Sparta nakonec přece jen Pipka pokořila, když se trefil bek Marvánek. Více než jeden gól ale málo produktivní Pražané nepřidali.

A mohli litovat, do prodloužení totiž zápas nedošel. Pardubice se v dramatické koncovce prosadily právě díky parádní akci Ivo Teichamana. Ten využil slabé koncentrace obrany Sparty, prokličkoval od mantinelu před gólmana Kotoučka a s jistotou dal svému týmu postupový mečbol. Sparta totiž ve zbývajících 13 sekundách srovnat nedokázala.

Východočeši vedou 2:1 na zápasy, k postupu do extraligy ale musí vyhrát ještě jeden zápas. Série skončí o následujícím víkendu v Praze, v domácím prostředí Sparty. Ta musí k záchraně vyhrát obě utkání.

Sokol Pardubice – Sparta Praha 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky: 19. Dlesk (Formánek), 36. Buran (Lisa), 60. Teichman (Burian) – 32. Šnajdr (Dvořák), 55. Marvánek (Šimůnek). Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 2:1, navíc Dlesk (Par.) 5 min. Využití: 0:1. Diváci: 238. Stav série: 2:1.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • sasky napsal:

    Tyhle reporty psané podle textových onlinů jsou super 😀 Člověk se z nich vždycky dozví tolik zajímavostí o zápase 🙂

  • jaja napsal:

    Někde jsem něco zaslechl o spojení Sparty a Future, takže snad Sparta má extraligu jistou už spojením s Furure nebo ne?

    • david napsal:

      sparta muze dat licenci future, ale future nemuze dat licenci sparte… prozradili interni zdroje s odvolanim na jiste situace v obou klubech -> verte tomu, je to opravdu tak…

Napsat komentář

*