5. 5. 2013 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Pardubicím se rozplývá sen o postupu. Sparta stále žije!

 



Do dvou let a skoro do dne. Barážové drama mezi Spartou a Pardubicemi se opět protahuje na maximální počet zápasů a o posledním účastníkovi nového ročníku extraligy rozhodne až nedělní pátý duel.

Dlouho vyrovnané utkání se začalo nabírat pořádné grády před koncem druhé třetiny. Sparta už za sebou měla obrat ve skóre, když zvrátila průběh zápasu z 0:1 na 3:2. Jenže komplikace si Pražané přivodili sérií faulů, ze kterých nakonec pardubický Sokol vytěžil jen jeden gól. K dispozici měl přitom nájezd a tři přesilovky.

Teichmann sice trestný nájezd neproměnil, ale ještě před koncem druhé třetiny přece jen snížil.

Pardubice, naladěné srovnáním skóre, měly sice na začátku poslední třetiny více ze hry, góly ale dávala Sparta. Východočeské naděje nalomil Němeček, a i když se Pražané spíše bránili, přidal pátý gól Schwan.

Frustrovaní hosté pak ještě usnadnili Spartě cestu za srovnáním série vyloučením a nepříliš povedenou power play, ze které rezultovaly další dva góly v síti Pardubic.

Východočechům se čtvrté utkání série nepovedlo a naprázdno vyšel i Martin Zozulák, který v baráži zatím nemá ani jeden kanadský bod.

O postupujícím do extraligy rozhodne páté utkání série, které začne v hale na Podvinném mlýnu v 17 hodin.

AC Sparta Praha – Sokol Pardubice 7:3 (0:1, 3:2, 4:0)
Branky: 21. Duchek (Havlas), 29. Perušič (Čermák), 33. Čermák (Dvořák), 48. Němeček P. (Moravec), 55. Schwan (Duchek), 60. Šimůnek (Duchek), 60. Berka (Němeček P.) – 20. Brychta (Ďopan), 30. Lisa (Burian), 39. Teichman (Bahník). Rozhodčí: Valenta, Žďárský. Vyloučení: 4:1. Využití: 1:2. Diváci 221.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*