6. 5. 2013 Superliga (9) KOMENTÁŘŮ

ZAHALKA SKONČIL V TATRANU! Střešovice převezme duo Jakoubek – Fridrich

 



Střešovický Tatran po čtyřech letech mění trenéra. Jan Zahalka získal třikrát v řadě mistrovský titul, v posledním ročníku ale nepřešel s týmem přes semifinále. Od nové sezony povede nejslavnější český klub duo Jiří Jakoubek – Milan Fridrich. Příští sezonu by se ale hlavním koučem měl stát Johan von der Pahlen!

Ve Střešovicích cítí, že letošní sezona se nepovedla. Zahalka tedy končí ve chvíli, kdy se mu s týmem vůbec poprvé nepodařilo vyhrát jednu z trofejí.

„Být třetí v republice není špatné umístění, ale samozřejmě z pohledu dvacetileté historie, kdy jsme byli vždycky ve finále, tak je to krok zpátky. Musíme si upřímně říct, že jsme nesplnili cíle, jako bylo vyhrát český pohár, vyhrát ligu a umístit se na předních pozicích poháru mistrů,“ říká pro klubový web prezident Tatranu Martin Vaculík.

Odcházející kouč si ale podle šéfa střešovického klubu zaslouží velký respekt.

„Má tady za sebou fantastické roky, kdy se mu podařilo vyhrát historicky první Superfinále nebo udělat stříbrnou medaili z poháru mistrů. To jsou obrovské úspěchy, které nikdy nebyly oceněné v nějakých anketách. Obrovsky ceníme toho, že takhle zvládl utáhnout tým osobností,“
vypočítává Vaculík.

Přesto Střešovice čekají velké změny. Už v průběhu sezony ohlásil odchod Švéd Johan von der Pahlen, který byl podepsán i pod taktikou hry Tatranu a působil jako hrající asistent.

Stejný model Střešovice chtějí udržet, jen s obměnou lidí na klíčových pozicích. Zahalkovu roli převezme Jiří Jakoubek, postu hrajícího asistenta se ujme Milan Fridrich. Johan von der Pahlen ale zůstane alespoň na dálku s týmem v kontaktu a nadále bude připravovat hru Tatranu. I proto, aby se za rok vrátil a převzal roli hlavního kouče.

„Momentálně připravujeme tří až pětiletou koncepci jak reorganizovat celkové vedení elitního florbalu v Tatranu. Celá je založená na tom, že pro sezónu 2014/2015 bude hlavním trenérem Johan Von der Pahlen. Máme plán, který nás má posunout ne na pozici nejlepšího týmu v Praze nebo v Česku, ale který nás má posunout na špičku v evropském měřítku,“ říká Martin Vaculík.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • fans napsal:

    Jakoubek?? Tak to je mi teda koncepce… jestli nepříjde někdo jinej tak budete rádi za 1/4 finále…

  • Franta napsal:

    Prijde mi to podobne jak s Pazderou, jak po hracich chce profesionalni pristup k amaterskemu sportu ( kde se ma jit z party na zapas a ze zapasu na party – viz fjucr a fbs), tak je to absolutne nepouzitelnej trener. Otevrete oci. Florbal je amaterskej a proto uspechy z 90% tvori hraci diky jejich moralce a pili. Jak byste

  • Franta napsal:

    pak vysvetlili uspechy Tatranu pod vedenim Zahalky, ktery se vedomostne treba i Jakoubkovi s Pazderou nemuze rovnat? Pokud budou hraci stale makat na plno tak je Jakoubek tou dobrou volbou, protoze to jako jeden z mala treneru mysli vazne.

  • Petr napsal:

    To si dealate legraci ne? Vzdyt chodil na pulku treninku a prave neprofesionalni pristup je duvodem proc Tatran nevyhral. Jedine mozne reseni jak dat tymu impuls tohle vycpeni zazehnat.

  • X napsal:

    Docela chytrý tah jak skrze Jakoubka přetáhnout top juniory a dorostence Bohemky do Tatranu a tím omladit kádr o opravdu kvalitní mladíky.

  • Matěj Šídlo napsal:

    Jirko gratuluji je to pro tebe dobře a přeju ti to!!!

  • Pit napsal:

    Jakoubek ? 😀 No tak to hodně štěstí 😀

Napsat komentář

*