Jeden z nejzkušenějších hráčů z týmu obhájců titulu Milan Garčar, srovnává loňskou a letošní sérii proti SSK Future. Při loňském tažení za titulem byl jedním z tahounů, nejinak je tomu i letos.
26. 3. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Milan Garčar: Už jsme se ponaučili

 



Zvítězili jste i ve druhém zápase, opět celkem bezproblémově. Jaký je váš pohled na toto utkání, které se hrálo neobvykle uprostřed pracovního týdne?
Znovu jsme jim během krátké doby dokázali vstřelit tři branky. Tam se ten zápas zlomil. Já osobně se zápasy ve všední dny problém nemám. V týmu je spoustu mladých kluků, kteří si buď se zaměstnavatelem nebo ve školách volno zařídí.

Jak vidíte letošní sérii, ve které vedete 2:0? V čem je jiná oproti té loňské, která byla o poznání vypjatější?
Loni proti sobě hráli sice stejné týmy, ale s jiným odhodláním. Hráči Future jakoby měli v hlavách to, že nás mohou porazit a podle toho ty zápasy také vypadaly. My jsme k těm zápasům zároveň nepřistoupili, jak jsme měli. Najednou jsme začali prohrávat my, nejsme na to zvyklí. Kdyby se to nestalo loni s Future, stalo by se to třeba letos s někým jiným. Teď jsme v těchto zápasech odhodlanější a mnohem koncentrovanější. Proto taky vedeme 2:0.

Jaká byla příprava na letošní play-off? Jste členem elitního přesilovkového komanda, kterému se proti Future velmi daří, čím to?
Připravovali jsme se jako obvykle. Teď během play-off už není na nějaké velké věci čas, člověk taky musí zregenerovat a načerpat síly. Přesilovku jsme si samozřejmě připravili. Jejich problém je v tom, že i když mají dobrý systém bránění, hrají ho v oslabení příliš pasivně. Hráči z vrcholu pak můžou nikým neatakováni střílet. Tím, že jsou tak pasivní, střílíme z relativně velké blízky, což jsou pro brankáře často nechytatelné střely.

Během sezony se Johan von der Pahlen objevoval v sestavě vždy nárazově. Někdy pár zápasů chyběl, jindy hrál, jak vypadá spolupráce mezi Tatranem a Johanem nyní?
Johan se účastnil stěhování jedné firmy, proto často létal do Švédska. Teď je již vše dokončeno a Johan se připravuje spolu s celým týmem zde v Praze.

Sledujete semifinálovou sérii s Vítkovicemi? Pravděpodobně to bude váš největší soupeř v letošním play-off?
Nechci nic zakřiknout, soustředíme se na sebe. Ještě ve finále nejsme! Ale samozřejmě víme, že Vítkovice mají povedenou sezonu a sledujeme, jak se jim vede v play-off. Přál bych Mladé Boleslavi, aby je ještě potrápila a natáhla jejich sérii.

Foto: Vojtěch Žilka


Autor: Jaroslav Berka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*