6. 5. 2013 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Bylo logické, že se něco bude dít, připouští Zahalka. Skončil o rok dříve než byl plán

 



Během tří let získal tři tituly. Když přišel k týmu, hned napoprvé zvedal nad hlavu mistrovský pohár. Extraligu vyhrál třikrát, ve čtvrté sezoně ale neuspěl. V roce 2011 dokonce hrál s Tatranem finále Ligy mistrů. Jan Zahalka ale rok a půl poté končí. Navzdory tomu, že měl s Tatranem dohodu ještě na následující sezonu.

Střešovice ho zlanařily z Future rok poté, co proti nim sehrál fantastické semifinále a letitý mistr byl na pokraji vyřazení. To se psal rok 2008. O sezonu později pak Tatran o titul přišel ve finále s Vítkovicemi. Zahalka vystřídal u kormidla dvojici Petr Ďarmek – Luděk Beneš a na lavičce Střešovic vydržel čtyři dlouhé roky.

Práci v Tatranu pojal netradičně. Velkou volnost nechával hráčům svého týmu a i taktiku mnohdy nechal tvořit samotné florbalisty. Chtěl, aby velké opory mohly hrát tak, jak jim to nejvíce sedí. Nebylo tajemstvím, že plán, jak hrát, tvoří Johan von der Pahlen. On měl ale jinou úlohu. „Obrovsky si ceníme toho, že takhle zvládl utáhnout tým osobností,“ sdělil Martin Vaculík, když hodnotil jeho čtyřletou práci.

S Tatranem jste měli dohodu ještě na příští sezonu. Zaskočilo tedy to odvolání?

„Ano, ještě rok jsem měl smlouvu. Také jsme s kondičním trenérem Martinem Vojtovičem a asistentem Jirkou Jakoubkem připravili letní přípravu. Ale bylo logické, že se bude něco dít, tušil jsem, že možná nějaké změny nastanou.“

Takže to nakonec překvapení nebylo?

„Po tom předčasném konci jsme měli trochu komunikační vakuum. Měli jsme i sezení a nebyla tam úplně pozitivní atmosféra. To, že se se mnou dál nepočítá, jsem se dozvěděl v den porady, kdy se to prezentovalo hráčům. O tom, že končím, jsem se ale samozřejmě dozvěděl dřív, než tým.“

Mluví se o semifinále s Chodovem, to bylo asi nakonec finálním impulsem k odvolání. Přece jen, kvůli tomuto prohranému duelu skončila sezona. Dalo se něco udělat jinak? Jaké tam nastaly chyby?

„Hodnotit něco zpětně, je strašně jednoduché. Ale prohráli jsme s Chodovem čtyři zápasy v řadě v jednom týdnu a na tom je opravdu něco špatně. Prezentovali jsme se hodně otevřenou hrou. Když se daří, tak je to super. My jsme hráli sice na míčku, ale neefektivně. Teď bych to asi udělal jinak, ale jak říkám, po bitvě se všechno hodnotí snadno.“

Byla to opravdu nejhorší sezona, kterou Tatran měl?

„Myslím, že jsme se letos potkali s problémem, kterým byla forma klíčových hráčů. Určitě nám nepomohlo ani to, že reprezentaci nevyšlo mistrovství světa.“

Jan Zahalka

Jan Zahalka

Čtyři roky v Tatranu ale byly jinak plné úspěchů. Na co se bude vzpomínat nejlépe?

„Vrcholem byla samozřejmě všechna ta finále. A také Pohár mistrů v Mladé Boleslavi.“

Od zprávy, že už nebudeš trenérem A týmu Tatranu, uplynuly čtyři dny. Už je jasné, zda zůstaneš ve Střešovicích?

„Zatím jsem nic neplánoval. Teď pro mě končí nějaká florbalová etapa a v klidu si odpočinu. Kombinovat florbal s prací bylo velmi těžké, to ví každý, kdo to tak má. Uvidím, co se naskytne. Jestli zamířím jinam, nebo zůstanu v Tatranu, kde možná najdu jiné uplatnění.“

Přišly už nabídky z jiných klubů v extralize? Je třeba možná varianta návratu tam, kde jsi dříve působil? Do Future či Sparty?

„Jak říkám, nic jsem ještě neřešil. Nechávám vše otevřené.“


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Rohlik napsal:

    Je to dobře at už konečně vypadne ten špinavec stejnej mamrd jak celej tatran vítkovicéééé vítkovicééé olééé olééé !!!! Tak jste Tatran vyhořeli cooo co budete dělat hm? Zustante radši doma trapáci! Stejně to neumíte hrát jen machrujete!

    • pavel napsal:

      hele sorry, ale těmahle svejma výlevama Vítkovicím moc dobrou reklamu neděláš…

    • napsal:

      Rohlík hm už jen ta přezdívka odpovídá o tvý inteligenci. Nicméně, co si dokázal tak převratnýho ty?Že tady někoho nazýváš trapákama. Jako Tatranu nefandím, ale tohle je jen ubohost pubertálních výjevů. A co se týká těch Vítkovic, tak budeš maximálně ten „úspěchovej fanoušek“ A kdyby náhodou příští sezonu Vítkovice, taky dopadli takhle, tak budeš nadávat..nebo budeš „fandit“ těm kteří vyhrajou superfinále!

      • Martin napsal:

        Pánovééé nechte ho být… To nemá cenu… Vždyť se podívejte je to Ostravák… To vysvětluje všechno… On za to nemůže 🙂

        • pavel napsal:

          proti Ostravákům nic nemám, jenom se mi nelíbí vulgární příspěvky, obzvlášť takový, který jsou napsaný někde na zapomenutým fóru pod přezdívkou a kde o nich napadanej neví a nemůže se bránit, proč mu to neřekne do očí, když je tak chytrej?

    • Jura napsal:

      Vole. Nerob nám ostudu. Ale pochybuju že si náš bo takeho hňupa sem na Dubině eště nepotkal.

  • pavlásek napsal:

    Miluju diskuze na Florbal.cz !!!

  • D. napsal:

    Tatran sice rád nemám, ale myslím si, že tohle si Zahálka nezasloužil. Jako trenér je podle mě dobrý a to, že ten „nejlepší a nejúžasnější Tatran“ po x letech nebyl ve finále není známka selhání trenéra ale toho, že se liga vyrovnává a hold letos byl Chodov na Tatran lépe připravený. A sorry, ale to, že hráči prohráli znamená jen to, že nedali a dostali góly. A za to opravdu Zahálka nemůže, protože to není například Cepek, aby tam běhal s nima v dresu.

Napsat komentář

*