7. 5. 2013 Superliga (7) KOMENTÁŘŮ

Pardubice slavily postup. Ale Sparta možná ani nebyla zklamaná, říká Burian

 



Měli sezonu nejdelší, jaká mohla být. Ale končili ji radostně. Se šampaňským v ruce a oslavami postupu do extraligy. Pardubice se vrací mezi elitu po roční pauze. Poslední gól sezony dal Jakub Burian a zpečetil vítězství 3:1, které znamenalo také devátý krok ke splnění cíle.

Bylo to vlastně tak trochu symbolické. Burianovi připravil poslední gól kapitán Pardubic Karel Brychta. Jakoby chtěl naznačit, že další roky už to Východočeši budou muset zvládnout bez něj. Brychta totiž možná odehrál poslední zápas, chce končit.

Mladý tým už ale nabral zkušenosti. Po roce proher přišel rok vítězství. Ale také to mohlo skončit špatně.

„Kdybychom ho nezvládli, tak by celý ten rok byl vlastně k ničemu. Snažili jsme se k tomu takhle přistoupit,“ říká Jakub Burian, který pamatuje i dva roky starý souboj se Spartou, i když tehdy seděl se zraněným kolenem jen na tribuně.

Ondřej Vichr, Karel Brychta a pardubická radost

Ondřej Vichr, Karel Brychta a pardubická radost

„Ale tehdy to bylo jenom play down, ještě se to dalo případně zachránit v baráži. Teď už to byl jistojistě poslední zápas, který musel rozhodnout,“ říká střelec posledního gólu sezony.

Rozhodovalo se pokaždé až v závěrech zápasů. I proto to byly nervy.

„Oba dny to bylo o tom rozdílovém gólu. Kdo ho dal, měl hrozně navrch psychicky. V sobotu to byla Sparta a my dali asi 3 tyčky. V neděli jsme ten gól dali my a zase Spartě to tam párkrát zacinkalo,“
ulevil si pardubický útočník.

„V ten rozhodující moment jsme měli asi trochu víc štěstí. Ale celkově si myslím, že jsme byli líp takticky připravení než Sparta,“ dodává.

Ivo Teichman a Jakub Burian

Ivo Teichman a Jakub Burian

Možná ale pomohla ještě jedna věc. Pardubice měly daleko větší důvod vyhrát.
Ve Spartě bylo totiž nejasno.

„Přišlo mi, že Sparťani nebyli ani moc zklamaní, jak by měli být. Bavil jsem se s nějakýma klukama a sami prý ani nevědí, jak to bude. Možná to brali tak, že tu extraligu stejně budou hrát,“ říká Jakub Burian.

Východočechům nakonec přece jen pomohla přítomnost Martina Zozuláka. Ten první zápas neodehrál celý kvůli Superfinále, pak byl víc než týden na antibiotikách a v domácích zápasech nehrál vůbec. Stoprocentně připravený byl až na závěrečný víkend.

Martin Zozulák

Martin Zozulák

„Tam ukázal, jaký to je hráč. Asi nám pomohlo už jen to, že nastoupil. Bylo to pro nás hrozně důležité. V neděli, když se lámal chleba, tak to vzal na sebe. Ale zase z toho nechci dělat to, že nám to vyhrál jenom on, to by byl na hrušce,“ směje se Jakub Burian.

Daleko důležitější prý byl úplně jiný faktor. „Dostali jsme jen jeden gól, což se nám stalo snad poprvé v historii,“ říká s úlevou.

O Zozulákovi, se ale prý ještě bude mluvit. Otázkou je, zda na východě Čech zůstane, nebo ho opět zláká angažmá na Chodově. „Doufám, že s námi příští sezonu odehraje,“ věří Burian.

Pokud ano, tak se může těšit na bouřlivé prostředí. V Pardubicích totiž florbal baví lidi čím dál víc a v hale na Dašické ulici bývá plno.

Pardubice jsou kousek od postupu

Pardubice jsou kousek od postupu

„Velký dík za postup patří i fanouškům. Je to i jejich zásluha. I když to bylo možná občas trochu za hranicí, tak většinu času byli fantastický a hlavně venku nám udělali domácí atmosféru i v Praze,“ říká Jakub Burian.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • ... napsal:

    aspoň tenhle kluk z těch Pardubic mluví normálně…

    • Karlos napsal:

      Ano, na rozdíl od jiných diskutujících na jiných místech mluví normálně, třebaže:“I když to bylo možná občas trochu za hranicí..“ to v neděli bylo opakovaně za hranicí, kdykoliv otevřeli ústa…

  • ehm napsal:

    normálně to moc neřeším, taky píšu jak dobytek…ale napsat „většinu času bylY (fanoušci) fantastický“…to byste si opravit mohli;)

Napsat komentář

*