Již před utkáním bylo jasné, že to může být poslední zápas Future v sezoně. Svěřenci trenérů Zahalky a Zlatníka chtěli ještě zdramatizovat semifinálovou sérii. Historie se však neopakovala. Série skončila v nejkratší možné době. Tatran neponechal nic náhodě a ve třetím utkání této série uštědřil Future debakl 11:2.
29. 3. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Tatran smetl Future a je ve finále

 



Utkání se hrálo před zatím nejvyšší diváckou návštěvou v play-off. Přihlíželo mu přes osm set diváků. Velice pěkná návštěva viděla hned třináct branek. Avšak hráči Future by rádi určitě rychle na tento zápas zapomněli.

V brance nastoupil trošku nečekaně Martin Beneš, který nahradil Davida Rytycha a na úvodní třetinu oblékl dres i trenér Jan Zahalka. A právě Future vstoupilo do utkání lépe. Po několika úvodních šancích otevřel skóre domácí Michal Soukup, jenž využil chyby jednoho z beků Tatranu. To však bylo na dlouho ze strany Future vše.

Odpověď Tatranu přišla za tři minuty, kdy srovnal Jedlička. Do konce první třetiny se ještě trefili znovu Jedlička, Hlavička a Přívara. Do kabin se tak šlo za stavu 1:4 z pohledu domácích.

Tatran začal druhou třetinu ve stylu konce první. Pátou branku Tatranu vstřelila osobní ochranka Dana Šebka Marek Deutsch. O minutu později se trefil hostující Jendřišák a v domácí svatyni došlo ke změně. Beneše nahradil v brankovišti Future Rytych.

Ani ten však nezabránil střešovickým brankovým hodům. Na 1:7 zvýšil švédský legionář Johan von der Pahlen. Při následném signalizovaném vyloučení snížil Michal Vrtiška, ale v tu chvíli asi nikdo nečekal, že to bude poslední branka Future v této sezoně. V polovině zápasu se podruhé v duelu prosadil Jendřišák a bylo rozhodnuto.

Deset minut před koncem utkání se trefil potřetí v zápase muž účesů Michal Jedlička a zaznamenal tak hattrick. To však nebylo z jeho hole vše. Šest a půl minuty před koncem vsítil Tatran jubilejní desátý gól a konečnou tečku utkání nenapsal nikdo jiný, než Michal Jedlička. Právě on byl po zápase vyhlášen mužem zápasu.

Tatran může být spokojen. Podle očekávání a názoru odborníků postoupil do finále. Očekávalo se však, že Future úřadujícího mistra daleko víc potrápí. Tatran se ve finále střetne s Vítkovicemi, se kterými v této sezoně dvakrát prohrál.

„Dneska to bylo jednoznačné vítězství. Future nám bylo důstojným partnerem a doufám, že se s ním potkáme i příští rok,“ řekl po utkání spokojeně lodivod Tatranu Petr Ďarmek.

Jak rychle Future do semifinále postoupilo, tak rychle také skončilo. V nejkratší možné době vypadlo s městským rivalem ze Střešovic. Vyplnily se tak předpoklady o finále mezi Tatranem a Vítkovicemi.

„Gratulujeme soupeři k vítězství. Jsem zvědav, jestli si naši hráči vezmou ponaučení z této série a přistoupí zodpovědněji k přípravě a k tréninkům v příští sezoně,“ pronesl po zápase kouč Future Jan Zahalka.

Výsledkový servis – 3. utkání:
Stav utkání – 0:3

x3m team SSK Future – Tatran Střešovice 2:11 (1:4, 1:4, 0:3)

Branky: 08:21 Michal Soukup, 27:47 Michal Vrtiška (Michal Podhráský) – 11:05 Michal Jedlička (Milan Fridrich), 15:15 Michal Jedlička (Milan Fridrich), 15:27 Aleš Hlavička (Martin Richter), 18:47 Dušan Přívara, 21:26 Marek Deutsch, 22:24 Matěj Jendrišák (Martin Richter), 24:14 Johan Von der Pahlen (Michal Jedlička), 30:38 Matěj Jendrišák (Jan Klimeš), 50:19 Michal Jedlička (Milan Fridrich), 53:33 Dušan Přívara (Michal Jedlička), 55:34 Michal Jedlička (Johan Von der Pahlen).

Rozhodčí: Nováček – Vašíček

Vyloučení: 1:0 (bez využití)

Střely na branku: 28:30

Nejlepší hráči: Michal Soukup – Michal Jedlička

Diváci: 820

Foto: Vojtěch Žilka


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*