9. 5. 2013 Superliga (18) KOMENTÁŘŮ

Cepek kvůli reprezentaci skončil jako trenér Chodova. Po týdnu je ale šéftrenérem

 



Radim Cepek je trenérem reprezentace. Když byl v prosinci zvolen, zástupci České florbalové unie odůvodnili své rozhodnutí i tím, že Cepek nebude působit na klubové úrovni. Možná nejzkušenější český florbalista opravdu v dubnu jako trenér Chodova skončil. Jenže za týden se stal šéftrenérem klubu z pražského Jižního Města…

Radima Cepka, jako kouče národního týmu, doporučila České florbalové unii reprezentační komise. Dala mu přednost před vítkovickým trenérem Radomírem Mrázkem.

Na prosincovém jednání výkonného výboru byl Radim Cepek zvolen poměrem 6:2. Diskutovalo se tehdy bouřlivě, skoro 2 hodiny. Jedním z klíčových faktorů se ukázal bod, který nabídl Cepek jako jediný z kandidátů. „Důležitý byl fakt, že je připraven věnovat se pouze práci kolem reprezentace a nikoliv i trénování v klubu,“ citují Tomáše Vaculíka stránky České florbalové unie.

Radomír Mrázek to, že skončí ve Vítkovicích, negarantoval. Proto měl daleko těžší vyjednávací podmínky.

Michal Bauer

Michal Bauer

Když se prezident Chodova Michal Bauer dozvěděl o tom, že Cepek je reprezentačním trenérem a i o důvodu zvolení, trošku se divil.

„Zatím to vnímám lehce s nadhledem. Budeme to řešit, těch scénářů je celá řada,“
naznačil v prosinci. Bylo zřejmé, že se s Cepkovým koncem na Chodově nesmířil.

Cepek opravdu i po skončení trenérské smlouvy na Chodově zůstává, bude působit jako šéftrenér.

„Já jsem řekl už před jednáním, že dál na Chodově na nějaké pozici pracovat budu. To, že skončím na Chodově, si vymyslela média. Jako šéftrenér opravdu nebudu trénovat žádný tým, mým úkolem bude připravovat koncepci celého klubu,“
vysvětluje Cepek.

Řešení se tedy našlo, i když zástupci České florbalové unie jsou trochu rozladění.

„Zatím o tom nemáme žádné informace. Předpokládám ale, že by Radim Cepek tuto záležitost měl řešit s reprezentační komisí,“
říká prezident ČFbU Filip Šuman.

Filip Šuman

Filip Šuman

Šéf reprezentačního úseku Tomáš Vaculík se o novém Cepkově angažmá na Chodově dozvěděl až po uveřejnění tiskové zprávy klubu.
„Byla tam jasná gentlemanská dohoda, že Radim skončí jako trenér Chodova. Ta byla pro naše rozhodování mezi jednotlivými kandidáty důležitá. Myslím, že smluvně to asi nikde není psané, ale dnes samozřejmě tato věc vyznívá dost nešťastně. Rozhodně to na jednáních komise budeme probírat,“ naznačuje Vaculík další vývoj událostí.

„To, co jsem garantoval reprezentační komisi, jsem dodržel. Žádná podmínka, abych opustil klub, nebyla, ale jako trenér u A týmu jsem skončil,“ dodává Cepek. Se zástupci reprezentační komise ale nejednal.

Radomír Mrázek

Radomír Mrázek

A jak na to reaguje vítkovický Radomír Mrázek, který byl soupeřem Radima Cepka při volbě trenéra reprezentace? „Že bude působit u klubu na Chodově, mi nevadí. Já bych také současně působil ve Vítkovicích, kdybych vedl národní tým. Já jsem důvod, proč byl zvolen Cepek, slyšet nepotřeboval,“ říká Mrázek.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Adam napsal:

    Tohle je obrovský výsměch!!

  • Mistr Skotska napsal:

    „prekvapeni :)“

  • jaja napsal:

    typický příklad české vyču..nosti

  • karel napsal:

    Měli by se stydět! Aneb účel svědčí prostředky…

  • panda napsal:

    to bylo snad vsem jasny ze to cepouch nebude solichat jen v repre za osmicku mesicne.Jen jsem zvedav kdy se z sefretrenera stane konzultant a z nej pak klasickej trener byt treba jen z tribuny.Je to vysmech.Ale pro chodov asi jedinej logickej krok jak udrzet hrace i bez financi ktere do nich topili.Takhle jim aspon muzou garantovat flicek v narodacku.Chytrej to pan,pan Bauer

    • X. napsal:

      při první příležitosti kdy něco trochu nepůjde, nejpozději pak v play-off. Na unii jsou tragédi…zase udělali ze všech blbce. Nejprve předem „jasnou“ volbou, kolem které se toho taky dost napsalo a nakonec i ten jeden jediný důvod, který se dal považovat za dost podstatný, jim vybouchnul….

      • David napsal:

        Tak on bude samosebou trénovat mužské áčko stále, jen prostě nebude napsán v zápise o utkání, Chodov ho potřebuje pokud chce dál růst, ale že by mi to vadilo, tak to ne, jinak v repre nemá osmičku, ale tak bůra 😀

  • Quido napsal:

    Kdo ma muj obdiv , tak to Mrazek, s nonsalanci to vubec neresi, vi, ze to zmenit nemuze

  • ~ napsal:

    Mimochodem, co přesně je proboha špatně na tom, že Cepek zůstane v klubu?

    • David napsal:

      Samosebou vůbec nic, trenéra který by v týmu nezůstal by nesehnali, Zahy taky chtěl taky zůstat v Tatranu (teď už nemá kde zůstat) 😀

    • Quido napsal:

      Teoreticky nic, kdyby …. Kdyby ta slavna repre komise CFbU, ve ktere sedi predstavitele prazske kliky ( tedy napr. Vaculik ) neprezentovali, ze jeden z PODSTATNYCH duvodu, proc se rozhodli pro Cepka misto Mrazka , je to, ze Cepek garantoval, ze bude naplno venovat repre, coz Mrazek odmitl, protoze vi, ze to na nem ve Vitkach stoji a nebude delat z lidi blbce, a nehodlal to delat pokoutne – prave napriklad jako seftrener ( na papire ). Nikdo neupira Cepkovi trenerske uspechy ( at uz ve Svycarsku nebo s akademiky ), ale medialne prezentovala CFbU, ze prave ochota Cepka vzdat se prace v klubu ( coz neudelal Trnavsky a na repre – slusne receno, cely cyklus dost sr.l a CFbU to vadilo, ale nedokazala s tim nic udelat ) rozhodla v jeho prospech. A ejhle, po sezone se to udela tak, aby se vlk nazral a koza zustala cela. Asi rozhodly o nominaci jine ( cti osobni !! vazby – Trnavsky byl na odvolani uz v pulce cyklu, kdy se tohle vsechno vedelo, ale dat to Mrazkovi( predtim mel zdravotni problemy, ale to pominulo)? Cepek po sezone skonci jako hrac, pockame, vypiseme „na oko“ vyberove rizeni, a Cepek bude repre trenerem , i se Skruznym, ktery – kam po koucovani hotovych hracu z Tatranu prisel, tam pohorel – Chodov, Liberec ) faktory, ale medialne se to prezentovalo tak, ze Cepek bude telem i dusi pracovat jen a pouze pro Unii a Mrazek tohle nedeklaroval. Takze kdo taky z koho vlastne dela blbce???

      • názor napsal:

        Mám pocit že ty Quido by jsi byl vekým přínosem pro repre komisi ,hodně toho víš kdo a jak co udělal pro reprezentaci ale nevím zdali jsi v tvém obsáhlem rozboru narazil na charakterové vlastnosti pana Cepka.

  • napsal:

    Pokud se nepletu, tak Štéglová taky trénuje zároveň Herbadent a repre.
    Nejsme profi sport, aby se to nemohlo..navíc Růžička taky zvládal trénovat Repre i Slávii.

    • Jarouš napsal:

      Problém je přece v tom, že je někdo upřednostněn před někým jiným proto, že něco udělá a on to pak neudělá (velmi zjednodušeně), jak už tady někteří správně poznamenali.

  • ;) napsal:

    Celepek je vandrak klasika cfbu cela posrana mraza je zabijak at zije ostrava Khurv******** prazske

Napsat komentář

*