Téměř celou semifinálovou sérii s Mladou Boleslaví odehráli vítkovičtí florbalisté bez kapitána Daniela Folty, který se na hřiště dostal jen když se hrály přesilovky. V rozhodujícím zápase nakonec právě on zařídil dorážkou konečný stav 3:0 na zápasy.
30. 3. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Folta: Jsme rádi, že nás Boleslav prověřila

 



Kdo čekal, že Vítkovice bude Folta dirigovat ze zadních řad, zmýlil se. Jeho místo zaujal jiný hráč se sedmičkou na zádech, útočník Milan Tomašík. Zkušený matador ale nakonec mohl být spokojený, i bez něj mladíci na hřišti sérii tří zápas zvládli. Vůdce akorát zařídil poslední gól. „Nehrál jsem od prvního semifinálového zápasu, kdy jsem mi v souboji někdo neúmyslně přilehl koleno. Sice to trochu tahá, ale vaz je v pořádku. A navíc v play-off se o zraněních mluvit nemá,“ říká obránce Daniel Folta.

A tak se zkušený florbalista dostal na plochu až v poslední minutě na přesilovku. Folta dal gól a poslal tým do finále. Stal se tak trochu specialistou na závěry zápasů a produktivitu by mu mohl leckdo závidět. „No je pravda, že se mi podobná věc povedla ještě v základní části s Chodovem. Tam jsem dal tři góly v posledních šesti minutách,“ povídá s úsměvem.

Na Tatran se společně se spoluhráči těší. A tým má prý větší šance, než v loňské sezoně, kdy ještě hrál ve Švýcarsku.
„Kdybychom necítili, že můžeme uspět, bylo by to špatné. Rohodně musíme jít do souboje o titul sebevědomí,“ říká jeden z nejzkušenějších hráčů extraligy.

Folta sledoval na dálku i druhou semifinálovou sérii. Její konečný stav ho ale zaskočil. „No je to pro mě určitě zklamání, výkon Future vypadal ustrašeně,“ myslí si vítkovický kapitán. Nabízí se otázka, zda ale pro Tatran právě tak hladký přechod přes pražského rivala nebude ve finále zrádný.

„Určitě to pro nás může být výhoda. Tatran to měl docela jednoduché. Zato u nás to byly vyrovnané zápasy a tak to náš tým docela prověřilo,“ pochvaluje si průběh úspěšně zvládnutého semifinále a přidává na konto Středočechů ještě jeden dovětek.
„Kdyby se hrál zápas o třetí místo, nevím, jestli by Future Mladou Boleslav třikrát porazili. Oni jsou opravdu bojovníci a výborně fyziky připravení. Nám pomohlo, že jsme narozdíl od nich mohli hrát na tři lajny,“ zakončil Daniel Folta rozhovor.

Foto: Šárka Rojková


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*