Obléká dres pražského Tatranu a na zádech nosí číslo osm. Ptáte se, o koho se jedná? Není to nikdo jiný, než Martin Richter. Ten byl u toho, když jeho tým porazil Future 3:0 na zápasy a postoupil do finále.
31. 3. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Martin Richter: Postup byl snadnější, než jsme čekali

 



Martine, přes Future jste prošli hladce 3:0 na zápasy. Jak probíhala celá semifinálová série z vašeho pohledu?
Musím přiznat, že výsledkově dopadla mnohem snadněji, než jsme čekali. Ale herně nám bylo Future především v prvních dvou zápasech vyrovnaným soupeřem. Měli jsme štěstí, že jsme vždy dokázali vstřelit několik branek rychle za sebou a tím zlomit jeho odpor.

Michal Jedlička, to je vždy muž play off. Ve třetím semifinálovém duelu to byl právě on, který se stal hráčem zápasu. Jak moc je důležitý pro Tatran?
Určitě souhlasím, Bedla je v play-off opět v super formě a bez něj by určitě souhra první pětky nebyla tak výborná. Zároveň ale Bedla v posledních zápasech začal důsledněji plnit i své obranné úkoly, což mnoho z nás velmi příjemně překvapilo. Navíc se to odráží i na nízkém počtu obdržených branek našeho týmu.

Vloni došlo semifinále mezi Tatranem a Future až do pátého duelu. Čím to, že letos byl postup do finále tak hladký?
Minulý rok byli hráči Future v euforii, měli štěstí v zakončení a my jsme byli trochu zaskočení z průběhu série. Letos hrálo v náš prospěch podle mě mnoho faktorů. Posílení našeho kádru, forma brankáře Kafky, poctivější příprava a tréninky a obrovská touha ukázat, že průběh loňské série neodpovídal skutečnému rozložení sil obou týmů. A nesmím zapomenout na výkon osobního strážce Marka Deutsche.

Jak byste hodnotil výkon Tomáše Kafky, který vás v semifinále v důležitých situacích nejednou podržel?
Tomáš zachytal neuvěřitelně. Bylo vidět, že se dostal útočníkům Future „pod kůži“, a ti nebyli schopní dát gól ani z vyložených pozic. Pro finále je skvělá zpráva, že má takovou formu.

Ve finále se utkáte s vítězem základní části, Vítkovicemi. Ty si dokázaly poradit s Mladou Boleslaví také ve třech zápasech. Jaký očekáváte průběh finálových duelů?
Myslím si, že se dočkáme čtyř až pěti zápasů a bude to vždy obrovsky vyrovnané. Oba týmy budou připravené na sto procent. Vítkovice nás dokázaly v základní části dvakrát porazit a tak jsme moc rádi, že budeme mít šanci jim to oplatit v důležitějších zápasech.

Jak se ukazuje, Vítkovičtí mají výborné přesilové hry a budou na ně spoléhat i ve finále. S jakou taktikou půjdete do utkání proti Vítkovicím?
Taktiku na Vítkovice neprozradím, ale myslím si, že přesilovky máme lepší.

Foto: Archiv www.florbal.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*