21. 5. 2013 Superliga (21) KOMENTÁŘŮ

Sparta tvoří nový tým, vrací se Soukup i Kašpárek. Kouč Kovacs chce i Chrousty

 



Sparta už začala přípravu na novou sezonu. Na seznamu má zatím 29 hráčů, se kterými se seznámil už poprvé potkal i nový kouč Adam Kovacs. Návrat hlásí Michal Soukup i Ondřej Kašpárek.

Sparta sice loni sázela na mládí, při pohledu na list hráčů, kteří by se měli poprat o místa v sestavě, to ale vypadá, že po příchod borců z Future se věkový průměr zvýší.

Malým překvapením je i to, že post hlavního trenéra obsadil Adam Kovacs. Ještě před měsícem přitom tvrdil, že s koučováním chce skončit. „Tehdy jsem nevěděl, co bude. Když jsem se ale finálně dozvěděl o spojení a zároveň o tom, že spousta kluků kvůli tomu chce končit, tak jsem se rozhodl, že půjdu dál. Bylo by mi líto, kdyby ti kluci skončili, chtěl jsme být trochu něco opora,“ říká Kovacs.

Tomáš Chroust

Tomáš Chroust

Nakonec ho Sparta postavila do čela realizačního týmu. Kvůli Kovacsovi opravdu zůstala enkláva hráčů bývalého Future široká. A trenér Sparty by byl rád, kdyby se ještě rozšířila, zájem má stále o bratrské duo Tomáše a Tadeáše Chroustů, kteří by rádi zamířili do Mladé Boleslavi. „V tuhle chvíli nikdo není nikdo finálně podepsaný. Kluci Chroustové byli naše hlavní úderná síla, ještě je zkusím,“ plánuje Kovacs. Udržet se snaží i Ondřeje Perušiče, který už byl jednou nohou v Tatranu.

Kdyby rozhovory nedopadly, bude asi góly zase dávat Michal Soukup. Ten sice před časem z kabiny Future zmizel kvůli problémům se životosprávou, nový trenér ale šikovnému útočníkovi důvěřuje. Zatím ale chybí třeba kapitán z posledního ročníku Ondřej Vaculík. „S Michalem se znám 15 let a myslím, že může dostat šanci. Uvidíme, co s ním udělá letní příprava. Ale návrat se povedlo se to bratrům Rynešům, takže se může vrátit i Michal,“ říká Adam Kovacs.

Ondřej Kašpárek

Ondřej Kašpárek

Zkusit chce i dalšího hříšníka Ondřeje Kašpárka. Litvínovský kontroverzní forvard by mohl být zajímavou akvizicí. „Už jsme spolu seděli. On je vlastně skoro o 10 let starší než všichni ostatní, ale mohl by být dobrý tmel,“ myslí si Adam Kovacs.

Z florbalisty, který celý život strávil ve Future, je teď sparťan. „Mě to problém nedělalo. Sparťanem jsem celý život ve fotbale i v hokeji, tak teď budu ve florbalu. Myslím, že s vedením klubu jsme si sedli, snad to bude fungovat,“ věří Kovacs.

Seznam hráčů, se kterými Sparta začala letní přípravu
Brankáři:
Martin Beneš / Sparta
Michal Kotouček / Sparta
Ondřej Lupoměch / Future
Michal Outrata / Sparta

Obránci:
David Čermák / Sparta
Ondřej Havlas / Sparta
Martin Chaloupka / Future
Ondřej Kadoch / Future
Jan Marvánek / Sparta
Martin Rebro / Future
Michael Rodina / Sparta
David Ryneš / Future
Adam Smetana / Sparta
Jakub Vrána / Sparta
Vojtěch Zezulka / Future

Útočníci:
Petr Duchek / Sparta
Jakub Gruber / Future
Ondřej Kašpárek / Litvínov
Viktor Kopecký / Future
Michal Němeček / Sparta
Petr Němeček / Sparta
Petr Pastor / Sparta
Ondřej Perušič / Sparta
Michal Vrtiška / Future
Oliver James Thompson / Sparta
Michal Soukup / FLOBO
Michal Strachota / Future
Ondřej Svatoš / Sparta
Miroslav Šnajdr / Sparta


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Jirasek napsal:

    „uz jsme spolu sedeli…‟ :DD

  • lala napsal:

    božeeee, aspoň si to prečítajte po sebe, kým ten článok zverejníte….

  • sestup napsal:

    sparture spadne, tenhle kadr je k smichu, super, ze jste se spojili, abyste byli silni 😀 michal soukup tomu nasazuje korunu 😀 😀 😀

  • adam napsal:

    Rambo opravdu by si s kvalitou tech clanku mel neco udelat.Ti to snad priste radsi napisu:)Jinak se mi moc libi ze nas tu stavite v komentarich do role outsideru,vzdy se pak lepe dokazuje opak,takze diky:)

    • David napsal:

      Tak dobře nebudeme Vás stavět do role outsidera všem je přeci jasné, že v posledním kole s Tatranem vstřelíte vítěznou branku minutu před koncem, která Vás posune do play off, ve 1/4 porazíte právě Tatran, který si Vás vybral 4:3 na zápasy kdy rozhodneme ve třetí minutě prodloužení, v semifinále přejedete Vítkovice 4:1 a ve finále zničíte Bolku už v první třetině 5:0 a potom budete jen dohrávat na jistotu nakonec skončí zápas 8:4 a celá O2 Arena Vám bude aplaudovat ve stoje 😉 Chcete i utopii o Poháru mistrů ? 😀

      • haha napsal:

        to co si napsal je velký lejno a ty jsi moc hloupý 🙁 kdyby to bylo aspoň vtipný, ale připadá mě to jako kdyby to psal malej kluk a ještě navíc uplně blbej 🙁 kdo znal před rokem tomáše chrousta? stejně tak se může ve sparture zrodit ňákej další monster hráč kterej to potáhne

    • Benny napsal:

      Kouči, ať si nás stavěj, kam chtěj ne? 😉

      • Fanda napsal:

        No, hlavně ať nestavěj tebe….

        3 poslední angažmá = 3 účasti v Play down….

        není to žádná urážka, pouze doporučení v zájmu klubu…

        • spartan napsal:

          věřím že kdyby si měl 100 střel tak mu nedáš ani gól protože tu hokejku držíš jak panna vocas a jen tady meleš 🙂

  • Pilot napsal:

    výýýýkřik do tmy a panu bohu do oken

  • michal napsal:

    Pan SESTUP me dostal…..:)

  • ja si myslim... napsal:

    …ze to muze byt dobre! A preju jim stesti, hlavne Kaspymu 😉

  • Bulas napsal:

    Sestoupí Klokani ale je to ještě tajný :-)))

    • David napsal:

      To je klidně taky možný bez Rebra, nevím nevím i když PCE budou asi jejich post zdárně okupovat i když bych se rád mýlil

  • ... napsal:

    Kopecký..silně přeceňovaný hráč, nemít Grubera a Chrousta v lajně byl by sotva 3 lajna v juniorce.. Thompson, Němeček, Němeček…další utošná supersíla 😀 …nevim kam to chce jako sparture dotáhnout ..boje o záchranu budou letos napjatý víc než boj o titul :D..

    • expert napsal:

      a odkdy hrál Kopecký s Chroustem v lajně? Pokud vím, bylo útočné komando Chroust – Strachota – Chroust

      • ... napsal:

        v juniorech mistře experte 😉

        • hrac napsal:

          jen malo kdy se stane že by se hráč tak rychle adaptoval na extraligu jako letos kopecký …takže nevim jestli je přeceňovanej

          • ... napsal:

            No uvidíme jak si poradí v tomhle týmu bez hvězd, kde mu to nikdo nebude předkládat jak na zlatym podnose 😉

  • :-) napsal:

    no gruber je strasna hvezda :-):-):-) bavendo

Napsat komentář

*