29. 5. 2013 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Přivítal jsem změnu, říká Ondrušek. I na Chodově od něj ale budou chtít góly

 



Chodov řeší problém v ofenzivě. S Patrikem Dóžou, Martinem Zozulákem a Maxem Wahlgrenem odešlo přes 50 gólů. Nová posila jich ale umí dát i 30 za sezonu! Tom Ondrušek ví, že se od něj hodně očekává.

Když přišel do Tatranu, šlo všechno jako po másle. Hned v první sezoně se stal nejproduktivnějším hráčem a zopakoval to i v té následující. Třetí rok ve Střešovicích se ale trápil, a hlavně v závěru sezony.

Přesto si uchoval fantastický gólový průměr, téměř jedné trefy na zápas.
„Za to vděčím především spoluhráčům, kteří mi ty pozice připravovali,“
přiznává.

Změna prostředí ale může přinést jinou situaci. A o tom, že do něj Chodov vkládá naděje, však moc dobře ví. „Asi bude chvíli trvat, než si zvyknu na jiný florbal. Ale myslím, že budu připravený,“ přemýšlí.

Poté, co bylo zřejmé, že opustí Tatran, měl několik variant, kam dál.
„Já jsem zahraničí zvažoval už před poslední sezonou. Měl jsem hodně zajímavou nabídku z Finska, ale rozhodl jsem se ještě rok zůstat. A protože tahle sezona se mi příliš nepovedla, tak těch nabídek bylo tentokrát méně,“ přiznává.

Nakonec se rozhodl zůstat v Praze, i když se přestěhoval na jih města. „Přivítal jsem změnu tady v Praze, beru to jako výzvu,“ říká Tom Ondrušek.

Přestup přišel jak blesk z čistého nebe. Během 14 dnů bylo vše domluvené. Ondruškovi pomohl i fakt, že s ním na Jižní Město odchází i spoluhráč Martin Zich.

Důvod odchodu ze Střešovic je ale zahalen tajemstvím. Možná na něj měl vliv odchod trenéra Zahalky, Ondruškův odchod ale také zřejmě ovlivnil rozpad formace s Johanem von der Pahlenem. „Ano, je pravda, že i Johanův odchod mé rozhodnutí trochu ovlivnil,“ přiznává jeden z nejsledovanějších hráčů extraligy.

I když se nyní Tom Ondrušek spojil s Chodovem, ví, že to není jeho poslední stanice.

„Vím skoro jistě, že se jednou minimálně na sezonu chci vrátit do Brna,“ říká. I když z týmu Buldoků před třemi lety neodcházel zrovna v dobrém, tak ho to domů stále táhne. Buldoci s ním dokonce letos i o návratu jednali.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*