10. 6. 2013 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Karel Ťopek zvažuje konec! Chybí mi impuls, přiznává kapitán Panterů

 



Otrokovičtí Panteři zatím jako jediní nepředstavili hlavního trenéra pro novou sezonu. Daleko závažněji je vypadá jiná situace. Kapitán a lídr Karel Ťopek přiznal v rozhovoru pro florbal.cz, že zvažuje konec kariéry.

Stejně jako ostatní týmy, tak i Panteři už začali svou letní přípravu. Zatím netuší, kdo je v nové sezoně povede, ale pod dozorem kondičního trenéra Martina Hály podstupují tradiční letní dril. Hlavní opora ale chybí. Na tréninku se zatím neobjevil kapitán Karel Ťopek.

topek

Loňský tahoun Panterů na rovinu přiznal, že momentálně to s jeho připojením se k týmu úplně nevypadá.

„Je to tak, do letní přípravy jsem nenastoupil,“
říká Karel Ťopek. „Momentálně nemám impuls, který by mě hnal zpátky na hřiště. Po loňsku jsem toho docela přesycený,“ přiznává ikona otrokovického florbalu.

I jeho pomalu dohání fakt, že florbal není profesionální sport a ani ti nejlepší hráči nemají dostatečnou motivaci u sportu, který si zamilovali, zůstávat.

„Už to hraju dlouho a opravdu přemýšlím o tom, že bych se pomalu vydat někam dál a nevěnovat čtyři dny v týdnu florbalu,“ vysvětluje Ťopek.

Zatím nic není definitivní. Otrokovický tým bude doufat, že se kapitán rozhodne k pokračování kariéry. „Může se stát, že se jedno ráno probudím a rozhodnu se, že do toho zase jdu,“ říká borec, který s Vítkovicemi slavil v roce 2009 mistrovský titul.

I díky němu mohli v Otrokovicích přivítat českou florbalovou legendu Dana Foltu, který loni Pantery vedl jako hlavní kouč. Jenže letos je situace s Foltou nejistá. Pokud by vítkovický matador u týmu nezůstal, mluvilo se právě o Ťopkovi, jako o jednom z nástupců. Když ne nyní, tak určitě v budoucnu.

Dan Folta

Dan Folta

„Ne, tím jsme se nezabývali. Pokud budu pokračovat, tak bych určitě ještě hrál, na lavičku mě to zatím netáhne. A co jsem slyšel tak Dan Folta u Panterů zůstane dál,“ říká Karel Ťopek.

Otrokovický klub každopádně bude přes léto věřit, že se velezkušený univerzál rozhodne pokračovat. Třeba i proto, že před dvěma lety, po postupu do extraligy investovali do jeho přestupu z Vítkovic na florbalové poměry nemalé peníze.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • km napsal:

    Karle, přesně tak, jsou i jiné věci, než florbal!

  • florbal napsal:

    A tady se ukazuje, jak je nesmyslné utrácet peníze za přestupy, když se ty peníze dají investovat daleko lépe např. do mládeže. A největším paradoxem je, že v mnohých případech jdou peníze z mládeže naopak do předraženého provozu A-týmů.

Napsat komentář

*